WEEK 14: Heel veel babyspullen

Eigenlijk had deze blog woensdag al online moeten komen, maar door drukte – en vooruit: ook een beetje luiheid – is dat niet gelukt. Nou moet ik ook eerlijk vertellen dat ik er over zit te denken om deze wekelijkse updates niet meer te doen. Maar daar vertel ik je zo meer over. Voor nu eerst even week 14 van mijn zwangerschap!

OPRUIMEN

De afgelopen week begon ik met het opruimen van mijn werkkamer. Niet dat ik daar nog veel zat sinds ik mijn laptop heb. Maar goed. Het beestje moet maar een naam hebben. Waarschijnlijk snap je het al: mijn werkkamer wordt de babykamer. En dus moet ik hard aan de slag om te kijken wat ik wil bewaren en wat niet. Dat blijkt verdomd lastig te zijn. Heel veel dingen zijn zonde om weg te doen. Maar wat dan? Op zolder zetten en er toch nooit meer naar om kijken? Keuzes maken is niet mijn beste kwaliteit. Dus langzaam ruim ik mijn kamer leeg. Hoewel dat niet heel makkelijk is, als we daar ook al babyspullen neerzetten.

HET HUIS IS ONTPLOFT!

Je snapt het: het huis is dus ontploft. Beneden ligt de eettafel vol met babyspullen die we al hebben. In de schuur staan ook al een aantal babyspullen die we anders nergens kwijt konden. Op de overloop staan een hoop spullen die naar zolder moeten. En op de werkkamer mijn gesorteerde spullen (wel weg/niet weg), nog meer babyspullen en nog een hoop kasten e.d. om op te ruimen.

AL BEST VEEL SPULLEN

Hoewel we 14 weken in verwachting zijn, heb ik zo al her en der best wat verzameld. Via een ik-geef-vraag-leen pagina op Facebook van hier uit de omgeving hebben we al best wat spullen verzameld. Ja, het is allemaal tweede hands. Maar het meeste ziet er super uit! Sommige dingen hebben een likje verf nodig, zoals de box en het ledikantje. Het matrasje wat we erbij kregen, gaan we waarschijnlijk wel vervangen door een nieuwe. Dat voelt toch iets frisser. Het wipstoeltje wat ik heb mogen ophalen, kan nog even een wasbeurt gebruiken. Als we hem niet goed schoonkrijgen kan hij altijd nog weg. Ook hebben we wat hoesjes voor kussentjes en de box gekregen.

We hebben ook al dingen tweede hands gekocht. Zo hebben we voor €30 een kinderwagen overgenomen. Een Mutsy Transporter. Hij ziet er echt nog prima uit. Heel lichtjes zie je gebruikerssporen, maar daar kan ik me niet aan storen. Deze wordt niet meer gemaakt en daarom moest ik via Marktplaats een adapter voor de Maxi Cosi erbij kopen. Die heb ik ook voor een prikkie kunnen kopen. We hebben weliswaar nog geen Maxi Cosi, maar gezien de Mutsy Transporter niet meer gemaakt wordt, kun je in gewone winkels ook deze adapters niet meer kopen. En toevallig spotte ik er nu dus een vlakbij.

Heel eerlijk denk ik dat we hiermee al een hele grote uitgaven hebben weten te besparen!

NIET MEER ELKE WEEK EEN UPDATE

Ik noemde het net al: ik zit er over te denken om niet meer elke week een update te doen. Waarom? Omdat het eerste trimester daar nou eenmaal wel geschikt voor lijkt, vanwege alle zwangerschapsklachten als misselijkheid e.d. Nu ik me weer op en top voel – op zo nu en dan rugpijn na – heb ik gewoon minder te melden. Heel eerlijk. Het artikel van vandaag heb ik natuurlijk ook gewoon weten te vullen. Maar dat had wat mij betreft niet perse in een weekartikel gehoeven. Daar had ik ook een los artikel over kunnen schrijven.

Maar daarom zeg ik ook dat ik er over zit te denken. Misschien kan ik volgende week wel gewoon vullen. Aan de andere kant ga ik dan informatie opsparen voor één artikel in de week. Ik vind het ook leuk om – als ik de tijd heb – meerdere artikels te schrijven. En dan blijft een weekartikel minder gevuld als ik alle dingen al gedeeld heb. Nou ja, zelfs hierin is een keuze maken lastig. Je gaat het wel zien.

Ik wens jullie een hele fijne dag toe!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close