Review: Forever Living Products – Aloë Jojoba Shampoo & Aloë Jojoba Conditioning Rinse

Ik had het al aangekondigd: een review van Forever Living Products. Ik heb hier een aantal producten van gekregen om te reviewen en de eerste twee zijn…: de shampoo en de conditioner.

Eerst maar eens vertellen wie en wat Forever Living Products nou eigenlijk zijn.
FLP – een afkorting is toch sneller – bestaat al sinds 1978 en is opgericht door Rex Maughan. De producten worden verkocht door MLM (Multi Level Marketing) via online kanalen en thuis presentaties. Dit betekent dat de producten niet in een winkel te koop zijn, maar dat je bijvoorbeeld wel gezellige thuisparty’s kunt organiseren.
De producten van FLP bestaan voornamelijk uit Aloë Vera. Het sap wat uit de bladeren van de plant komt is goed voor verschillende dingen, waaronder zonnebescherming. Maar het heeft nog veel meer functies.

Goed, op naar de review.

Aloë Jojoba Shampoo
Het is een witte fles, met een paarse dop die aan de onderkant zit. Meestal zie je dit alleen bij de conditioner, en daarom viel het me meteen op. Op het plaatje zie je het logo van FLP, de naam van de shampoo en wat hij zou moeten doen (For shiny, soft and manageable hair, pH-balanced), de aloë plant en hoeveel er in het flesje zit (296 ml).
Ik vind het een simpele fles, die – als hij te koop was in bijvoorbeeld de supermarkt – niet meteen mijn aandacht zou trekken (of misschien juist wel, naast al die gekleurde shampoo flessen!). Op de achterkant staat een Franse en Nederlandse beschrijving van het product:
Dankzij de uitgebalanceerde pH geschikt voor het hele gezin. Rijk aan gestabiliseerde Aloë Vera gel (26,49%). De shampoo voedt het haar en zorgt voor meer volume. Voor gezond, glanzend haar met extra veerkracht.
Dat is dus de belofte. Verder kijkend op de verpakking staat beschreven dat de fles een verzegeling heeft. Dus voor gebruik moet je eerst de dop eraf draaien, de verzegeling eraf halen, dop terug draaien en dan kun je het product voor het eerst gebruiken. Dit vind ik zelf heel positief, omdat je nu weet dat het een product is wat nog niet eerder gebruikt is.
Daarna zie je de lijst met ingrediënten. Water wordt als eerste genoemd, en dat betekent dat dit het meest er in zit, daarna volgt de aloë plant. Dus hetgeen waar ze om bekend staan, zit er veel in. En dat vind ik top. Ze maken dus reclame voor iets wat er daadwerkelijk ook veel in zit, en niet maar een beetje.

Dan natuurlijk het belangrijkste: de shampoo zelf.
Nadat ik de verzegeling er af had gehaald, kon ik het product gaan gebruiken. Ik heb maar een beetje op mijn hand gedaan: een dotje ter grote van een klein balletje. In eerst instantie is het doorzichtige dotje lekker gelly, maar al snel wordt dotje toch platter. Niet erg, maar ik hou wel van een dotje dat blijft zitten.
Ik vind de geur erg lekker – maar smaken (of in dit geval geuren) verschillen! Het is vooral de Jojoba die ik ruik en dat vind ik heerlijk!
Bij het gebruik gaat hij schuimen en hij gaat dan ook makkelijk door mijn haar.
Vind ik de shampoo verder bijzonder? Nee, dat niet. Hij ruikt lekker, maar is in mijn beleving niks anders dan een andere shampoo. Ik vind dat mijn haar niet veel zachter word. Let hierbij wel op dat ik die dag haarlak in mijn haar had, en dus zo wie zo stugger haar had. Daarnaast gebruik ik altijd een conditioner, omdat een shampoo je haar nooit zo zacht maakt. Dus ook hier heb ik hierna de conditioner gebruikt.
Na het product vaker gebruikt te hebben, wordt mijn haar wel iets zachter en glanzender en doet het redelijk wat het beloofd.

Aloë Jojoba Conditioning Rinse
Gezien de conditioner echt een aanvulling is op de shampoo – zoals dat eigenlijk meestal is met een conditioner – ziet de verpakking er hetzelfde uit. Het enige wat aan de voorkant anders is, is uiteraard de naam en wat het product moet doen (Improved formula for superior manageability, pH-balanced).
Op de achterkant staat weer in het Frans en in het Nederlands een beschrijving:
Een doeltreffende conditioner met aloë vera en jojoba-olie, verrijkt met vitamine B complex. Deze conditioner voedt het haar en maakt het zacht en glanzend.
Ook deze verpakking is weer verzegeld. Waar bij de shampoo het meeste water in zit, is het bij de conditioner omgedraaid: eerst wordt de aloë plant benoemd (in dit geval gestabiliseerde aloë vera gel) en daarna pas water.
In deze fles zit trouwens ook 296 ml in. Ik vind dit zelf wel een gek aantal, omdat ik dan denk dat je beter voor 300 had kunnen gaan. Maar goed.

Laten we eens kijken hoe ik de conditioner vind.
Ook hiervan weer een dotje – ook omdat je conditioner eigenlijk alleen in je haarpuntjes hoeft te doen, maar dat vind ik niet fijn. Deze is wat qua structuur wat dikker en is wit. De geur is lichter dan bij de shampoo, maar ruikt nog steeds heerlijk naar Jojoba. Bij het gebruik van dit product merk ik meteen wat het product beloofd: zacht en glanzend haar! Altijd fijn als beloftes waar worden gemaakt.
De conditioner vind ik dan ook zeker een aanrader! Ook nadat ik mijn haar gedroogd had, voelde het haar zacht aan, rook lekker en had een subtiele glans.

Maar dan ook niet onbelangrijk: de prijs.
Grijp maar diep in je portemonnee want de shampoo kost 22,02 euro. Dat is nogal voor een shampoo. De conditioner kost 20,33 euro, wat dus ook erg aan de dure kant is.
Een shampoo of conditioner van Andrelon kost rond de 4 euro en daar zit voor die prijs toch net zo veel in.
Je kunt producten van FLP met 15% korting bestellen wanneer je distributeur wordt. Echter, blijven deze producten dan nog duur in vergelijking met andere merken. Zelfs met 30% korting – die mogelijkheid is er zelfs ook! Je moet je dan alleen afvragen of die andere merken ook echt doen wat zij beloven en of je daar (veel) waarde aan hecht.
In het geval van FLF maken de shampoo en vooral de conditioner zijn beloftes waar. Maar gezien ik persoonlijk elke shampoo wel best vind die mijn haar zacht maakt, zal ik sneller kiezen voor een goedkoper merk. Over de conditioner zit ik nog in dubio, want die was echt héél fijn. Ik heb dan ook de “tik” dat ik van zowel de shampoo als de conditioner hetzelfde merk en type moet hebben…

Heb ik je toch nieuwsgierig weten te maken naar Forever Living Products of juist alleen na de bovenstaande producten? Neem een kijkje op de webshop.

Hebben jullie speciale wensen over de werking van je shampoo of conditioner? En koop je daarom liever een duurder product, of hou je het bij goedkoop?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close