SUGARCHALLENGE | Mijn voorbereiding op een #suikervrij2016

Ik begin 2016 suikervrij! Dat kon je in dit artikel al lezen. Elke week komt er dan ook een artikel online – waarschijnlijk elke zondag! – met de voortgang. Ik heb er onwijs veel zin in en ben al enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Hoe dat er uit ziet, laat ik jullie in dit artikel zien! 

Allereerst wil ik Carola van Bemmelen (de schrijfster van de 100% suikervrij boeken én voedingscoach) en PR bureau Kip & Ei enorm bedanken omdat zij met mij deze samenwerking zijn aangegaan. Ik heb dus níet betaald voor de Suikervrij Slank en Gezond cursus, maar van hen gekregen. Ik wil graag open en eerlijk naar al mijn lezers zijn en vond het daarom belangrijk dit te vermelden. Desondanks ga ik – zoals jullie van mij gewend zijn – kritische artikelen schrijven over de cursus en mijn nieuwe suikervrije/suikerbewuste lifestyle.

De cursus bestaat uit:

 • Het boek 100% Suikervrij voor Altijd (twv € 19,99)
 • Het boek: 100% Suikervrij naar jouw natuurlijke gewicht (twv € 9,99)
 • Een speciaal e-kookboek met 30 suikervrije dagmenu´s (twv € 11,=)
 • Een speciaal e-kookboek met 30 suikerbewuste dagmenu´s (twv € 11,=)
 • 12 suikervrije dagmenu´s en bonusrecepten in de beginfase
 • 13 weken lang digitale ondersteuning in de vorm van een wekelijks E-zine boordevol informatie
 • Wekelijks mentale ondersteuning door middel van 12 lessen uit het speciaal ontwikkelde Sugarchallenge mentale programma
 • Handige overzichtslijsten
 • Heel veel tips en trucs uit de praktijk
 • 4 inspirerende filmpjes van Sharon waarin je al je suikervrije kookvragen worden beantwoord
 • 4 inspirerende filmpjes van Carola  waarin al je afslankvragen worden beantwoord
 • 4 inspirerende filmpjes van Danny over emo-eten en wat je kunt doen om terugvallen te voorkomen
 • Deelname in de speciale ´Suikervrij Slank en Gezond´ Facebookgroep (waarin we ook actief begeleiden)
 • 8 weekopdrachten (in het tweede deel van de cursus) met bijbehorende recepten die je optimaal ondersteunen bij het opbouwen naar een gezonde en verantwoorde suikerconsumptie zónder dat je terugvalt in oud junk-gedrag
 • Een uitgebreid stappenplan (jouw suikervisie) dat je helpt en begeleidt bij het opbouwen van jouw persoonlijke suikervisie voor de rest van jouw leven
 • Veel, heel veel diepgaande uitleg over voeding en je gezondheid (we gaan door waar de boeken stoppen)
 • Veel, heel veel praktijktips voor een suikerbewuste leefstijl
 • En nog veel meer!

Dat ziet er enorm goed uit. Al vrij snel kreeg ik de 2 boeken toegestuurd + het boek 100% suikervrij in 30 dagen. Dit laatste boek moet je ook gelezen hebben, maar zit niet in de cursus inbegrepen. Ook de e-books kreeg ik snel gemaild en daarbij ook een begeleidende brief over de start van de cursus. Op 11 januari starten we met de voorbereidende fase. Deze duurt 10 dagen. Op 21 januari starten we 30 dagen met de sugarchallenge. De suikerbewuste fase start op 21 februari 2016. Hierin gaan we weer opbouwen van suikervrij naar suikerbewust.

Omdat ik de 3 boeken zo snel uit had en ik – zoals je dat al in het vorige artikel kon lezen – op 1 januari wil starten met een suikervrij 2016, kocht ik ook nog de 2 andere boeken die Carola geschreven heeft: 100% Suikervrij basiskookboek en 100% Suikervrij drinken. Zo heb ik in ieder geval alvast voldoende inspiratie om te eten en te drinken. Deze twee boeken zijn niet noodzakelijk omdat in de andere 3 boeken ook recepten staan. Maar als ik ergens aan begin, dan doe ik het graag goed.

We weten allemaal dat in veel producten suiker zit verwerkt. Hoe moet je dan in hemelsnaam boodschappen doen? Ook daar is over nagedacht want er is een sugarchallenge app! Ideaal vind ik dat je een product kunt opzoeken en meteen ziet of het geschikt is voor de sugarchallenge en/of het suikerbewust is. Zo is bijvoorbeeld een banaan niet sugarchallenge proof maar wel suikerbewust. Dat betekent dat ik dit pas weer mag eten in de 3e fase van het programma. Super chill dat je dat snel kunt bekijken! Het enige nadeel is alleen dat nog niet alle voedingsmiddelen er in staan. Maar daar heb je dan weer internet voor… 😉

Gisteren maakte ik al een suikervrije humus. Zo kan ik meteen kijken of dat lekker is – Hell yeah! – en kocht ik verschillende bakjes. Kleintjes om zelfgemaakt smeersel in te doen (zoals deze hummus) en wat grotere voor in de diepvries/koelkast zodat ik kan preppen!

En omdat januari a.s. vrijdag al begint, maakte ik vast een boodschappenlijstje tot aan zondag. Zo begin ik de laatste dag al deels – tja, op oudejaarsavond wil ik toch gewoon Bailey’s kunnen drinken – met de sugarchallenge. Ik heb echt zó veel zin om te beginnen! Ik mag zoveel lekkers eten, dus mij hoor je niet klagen!

Start jij januari ook suikervrij?  Op social media kun je gebruik maken van #suikervrij2016!

 Disclaimer: Alle updates omtrent de Sugarchallenge betreft een samenwerking.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

18 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close