hape houten speelgoed

Houten speelkeuken van Hape

Als er iets is wat ik sowieso voor Isabelle wilde kopen tegen de tijd dat ze ermee kon spelen, was het wel een speelkeuken. Dat leek me nou echt zó leuk! Ik had hier en daar al een beetje rond zitten neuzen. Wat heb je toch veel verschillende speelkeukens van allerlei verschillende merken. Poeh, de keuze is reuze! We hebben gekozen voor een speelkeuken van Hape. Hij is een regelrechte hit! Ik laat hem daarom graag aan jullie zien.

Hape Speelgoed

Hape verkoopt speelgoed gemaakt van duurzame materialen. Dat was voor mij al een reden om op de site rond te gaan neuzen. Ik vind het fijn als spullen zo ontworpen en gemaakt zijn dat je er lang mee kunt doen. Hout gaat zoveel langer mee dan plastic. Daarnaast ziet het er ook altijd heel mooi uit. Daarom vind ik houten speelgoed ook altijd zo leuk.

Multi-function kitchen

hape houten speelkeuken

Uit de vele speelgoed keukens die Hape verkoopt, gingen we voor de Multi-function kitchen. Een speelkeuken met 4-pits kookplaat, afzuigkap, wasbak, kraan, oven, vier ophanghaakjes, twee kastjes, twee pannen, één opscheplepel en één spatel. Klinkt goed hè?

Ik vind de combinatie van een lichte houtkleur (ik ben verder niet zo thuis in hout), rood en wit ook heel fijn. Het is niet druk, maar wel mooi. Vooral omdat speelkeukens toch net wat groter zijn, moet het wel passend zijn in de huiskamer. Dat doet deze speelkeuken zeker. Nu is natuurlijk niet alleen de look belangrijk, maar ook de afmetingen. Deze speelkeuken is 75,7 x 39 x 93,5 cm. Wij hebben precies een hoekje in de huiskamer waar deze prima past.

Isabelle en haar speelkeuken

hape houten speelkeuken

Alle speelkeukens die ik gezien heb, hebben allemaal de adviesleeftijd van 3 jaar. Isabelle is 1 jaar. Ik vond het dan stiekem ook best spannend hoe ze er mee om zou gaan. Die zorgen zijn voor niets geweest. Wat speelt ze er onwijs leuk mee! Ze kruipt er altijd zelf naar toe, hijst zichzelf omhoog en gaat lekker spelen. Met de spatel in de pan, vanuit de pan in haar mond, keukenkastjes open, dingen in de oven. Ze maakt de lekkerste gerechten in haar keukentje voor haarzelf en soms voor ons.

Ik geniet intens als ik haar daarmee zie spelen. Ze doet het zó leuk! We hebben nog wat houten groenten en fruit erbij gekocht zodat ze echt meer ermee kan doen. Het is echt heel leuk om te zien hoe ze ermee speelt. Dat kun je ook zien in de vlog die afgelopen zondag online is gekomen!

Wat ik vooral heel tof vind om te zien, is hoe lang ze er mee kan spelen. Ze kan echt wel 15 minuten achterelkaar met het keukentje bezig zijn. Vervolgens gaat ze naar haar tentje met ander speelgoed spelen om daarna weer verder te spelen met het keukentje. Dit is dus echt zo’n goede aanwinst!

Conclusie

hape houten speelkeuken

We hebben de speelkeuken nu een ruime week en ze speelt er elke dag heel veel mee. Ik heb nog geen krasje of iets dergelijks kunnen ontdekken en dat terwijl ze niet zo heel zachtjes met de pannen om gaat, haha! Ik vind hem echt heel mooi en ik geniet zo intens van Isabelle als ze ermee speelt. De afzuigkap is hol van binnen en daarom kwamen we op het idee om nog zo’n led-strip erin te maken, zodat er een beetje licht onder vandaan komt. Dat leek ons echt heel tof! Hebben we nog niet gedaan, maar staat nog wel op de planning!

De mulit-function kitchen van Hape kost €159,99.

Wat vinden jullie van deze speelkeuken?

Dit artikel bevat gekregen producten | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close