De lente en de huishoudkriebels

De donkere dagen beginnen langzaam weg te ebben. Het wordt vroeger licht en later donker. De temperatuur stijgt en wat vaker schijnt de zon. Het is lente!  Al zo’n ruime 3 weken. De afgelopen week was dat goed zichtbaar! Wat kan ik daar van genieten! Ik ben opgewekter en energieker. Ik heb veel meer zin om dingen te ondernemen. Wandelen, rennen, shoppen, chillen en… het huishouden. Huh?! Wie mij een beetje kent weet dat ik eigenlijk een gruwelijke hekel heb aan het huishouden. Het is dat het moet gebeuren, maar zin er in heb ik niet. Tot dat de lente er aan komt. Dan ineens krijg ik opruimdrang. 

Na komende vrijdag heb ik 2 weken meivakantie – voordeel van werken in het onderwijs! – en daar kijk ik erg naar uit. Natuurlijk, het is vakantie. Dus wie zou er nou niet naar uit kijken? Maar serieus, ik kijk er naar uit om de tijd te nemen om de keukenkastjes eens op te ruimen, de zolder, de schuur, de tuin lente klaar te maken en wie weet nog wel andere dingen aan te pakken. Oh, en vergeet niet het ramen wassen. Wel één probleem: het moet mooi weer zijn, anders verval ik in mijn donkere dagen stand. Lui op de bank series en films kijken of bloggen of slapen.

En dat is ook lekker. Maar wat fijn om weer de drive te hebben om dingen te ondernemen en aan te pakken! Want anders erger ik me er enorm aan. Niet dat ik dan persé ga opruimen. Nope. Pas als het mooi weer wordt, krijg ik huishoudkriebels en pak ik dingen goed aan. Zo niet, dan erger ik me blijkbaar liever dan dat ik het eens onder handen neem.

Ach, wie weet is het mooi weer en denk ik toch: “Stik er in, ik ga genieten!” Wie weet, maar als de drang er is – en blijft! – dan weet ik zeker dat deze lente (bijna) alle irritaties opgeruimd zijn. Letterlijk dus!

Wie herkent deze huishoudkriebels bij mooi weer?

Bron afbeelding
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

13 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close