Een onhandige blogpost

Afgelopen zaterdag schreef ik een artikel waarin ik vertelde welke blogs ik bijna niet meer volg. Hoewel het natuurlijk nooit mijn bedoeling is geweest om andere bloggers af te vallen – zoals ik ook al in dat artikel schreef – is het bij sommige mensen toch zo overgekomen. En dat vind ik erg jammer. Dat betekent niet dat ik per se een verkeerd artikel geschreven heb, maar wel dat dat het een onhandig artikel is. Want ja, achteraf gezien had ik eenzelfde soort artikel ook op een andere manier kunnen schrijven. Zonder namen bijvoorbeeld. Vandaag bied ik dan ook openlijk mijn excuses aan, aan iedereen die ik heb gekwetst met mijn onhandige blogpost en wil ik Cynthia bedanken voor haar woorden omtrent het desbetreffende artikel. 

INSTEEK VAN HET ARTIKEL
Zoals een blog bedoelt is, zo schreef ik dit artikel: rechtstreeks een hersenspinsel op mijn digitale papiertje. Wel beseffend dat dit niet mijn meest positieve post is (en dat terwijl er – zoals een lezeres terecht opmerkte – in mijn zijbalk ‘wereld vol plezier, positiviteit en uitdaging staat). Ik heb terug gedacht aan hoe ik het zou vinden als iemand anders zo’n zelfde soort artikel schreef over mijn blog. Omdat ik vond – en nog steeds vind – dat ik het artikel respectvol geschreven heb, vond ik dat het kon. Achteraf gezien is dat een onlogische gedachten, want wat ik vind hoeft een ander natuurlijk niet te vinden. Maar ik was er van overtuigd dat ik het netjes verwoord had en heb het daarom gepubliceerd. Puur omdat ik op een ochtend wakker werd en me bedacht dat ik een aantal blogs – die ik altijd bekeek – bijna nooit meer aanklikte. En dat terwijl ze nog steeds op mijn telefoon onder een ‘snel druk toetst’ staan. Ik vroeg me ineens af hoe dat dan kwam. Door deze hersenspinsel is dit artikel ontstaan.

OPHEF
Op zaterdag kwam het artikel online. Die dag kreeg ik al vele reacties. Er was maar één lezeres die zich afvroeg waarom ik het artikel online had gezet. Echter ontstond de volgende dag pas de ophef. Later bleek dat iemand op deze dag het desbetreffende artikel gedeeld had op een bepaald forum (dat kon ik zien door mijn statistieken). Eén topic in dat forum gaat over beauty bloggers en daarin was mijn artikel ‘negatief’ gelinkt. N.a.v. dat linkje kwamen er ook een aantal mensen verhaal doen op mijn blog. Ook zij zijn natuurlijk welkom om hun mening te geven en mogen – net als ik – er iets van vinden.
Waarschijnlijk is door dat linkje Cynthia op het desbetreffende artikel gekomen. In dat artikel schrijf ik ook een stukje over haar blog. Zij was zo vrij om mij via Twitter te benaderen en de vraag te stellen – lees van onder naar boven 😉

cynthia twitter

Daarop stuurde ik haar een privé bericht. Want eerlijk is eerlijk: Twitter is niet geschikt voor de lange gespreksstof.

chat cynthia

chat cynthia 2

chat cynthia 3

chat cynthia 4

Al bij al even goede vrienden dus 😉

HOE HAD IK HET ANDERS AAN KUNNEN PAKKEN
Het mooie van mens zijn is dat je fouten mag maken. En nog mooier is, is dat je een kans hebt om het opnieuw te proberen en het beter te doen. Vooral het besef dat ik met dat artikel van het pad ben afgeweken waar ik naar toe wilde: positiviteit. En je hebt inderdaad gelijk als je zegt dat het desbetreffende artikel niet hoog op de positiviteitslijst staat. Dus hoe had ik het artikel wél positief kunnen schrijven?

 • Geen namen/blogs noemen.
 • Mijn ‘ergenissen’ kunnen omschrijven in feedback, feed up en feed forward of in een vorm als blogtips.
 • De vraag moeten stellen waar jij je aan een blog het meest aan ergert i.p.v. ‘Welke blog volg jij niet meer?’.

Weet jij er nog meer?

MIJN EXCUSES
Ik bied mijn excuses aan de desbetreffende bloggers aan. Daarnaast ook aan al mijn volgers en lezers die ik teleurgesteld heb door van het positieve pad af te wijken. Ik hoop dat jullie begrijpen dat vergissen menselijk is en ik hoop dat jullie accepteren dat ik d.m.v. deze blogpost mijn fout recht probeer te zetten. Ik waardeer het enorm wanneer lezers feedback, feed up en/of feed forward geven. Daar kan ik alleen maar van leren en door groeien. Ik hoop dan ook oprecht dat jullie mij daarin willen steunen. Want jullie betekenen veel voor mij en mijn blog.

Ik meen het wanneer ik zeg hier echt van geleerd te hebben. En Cynthia: dat kopje thee ga ik een keertje met je doen! 😉 Haha!

Willen jullie mijn excuses accepteren?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

76 Comments

 • Anja

  14 september 2015 at 14:14

  Hi,
  Hoe tof is dit van je dat je deze post zo verwoord.
  ‘k had de andere ook gelezen en omdat ik niet alle blogs kende kon ik niet zeggen dat ik je mening deelde.
  Wel dat je soms verder groeit en de blogs vergroeit. Zelf heb ik dat ik vaak veel blogs achter elkaar door lees en dan maanden niet voorbij kom.
  Toch vond ik het best hard overkomen. Zeker omdat iedereen zijn best doet, al kan het zijn dat als je eenmaal veel succes hebt het moeilijker word om de lat hoger te kunnen leggen en er dan ook aan te voldoen.

  Nogmaals vind ik dat je het nu erg netjes aanpakt! Ook de verbeter punten die je nu zelf aangeeft vind ik goede punten.

  En wat zijn jullie beiden heerlijk volwassen en netjes gebleven in jullie gesprek! Regelmatig kom ik weleens andere dingen tegen!

  Groetjes Anja

  Beantwoorden
 • Jennie from the Blog

  14 september 2015 at 14:44

  Netjes dat je dit doet. Excuses aanvaard! Ik had het allemaal even gemist. Iemand had de blogpost vanochtend voor me teruggevonden en ik moet zeggen dat ik er een beetje een middelbare school/gossip girl gevoel bij had 🙂 Jammer om te lezen dat je me niet meer zo graag volgt als voorheen, maar zoals je zelf al schreef gebeurt dat nu eenmaal als interesses niet meer matchen met elkaar. Helemaal begrijpelijk. Wel had ik je kritiekpunten liever in een mailtje ontvangen in plaats van zo openbaar, dat voelde toch een beetje lullig. Goed om te lezen dat je er van geleerd hebt. En nu lekker door met bloggen!

  Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 14:45

   Hoi Jennie, achteraf snap ik dat je dat gevoel erbij kreeg. Fijn dat je mijn excuses accepteert. Volgende keer zal ik je mailen 😉 al is het vooral jouw interesse die niet mijn interesse is. Ik ga zeker door met bloggen hoop je ooit eens tegen te komen om er samen om te lachen 😉

   Beantwoorden
 • bjorn

  14 september 2015 at 14:46

  Ik had je vorige post geschreven en dan herken ik best wat dingen in zijn algemeenheid. Knap dat je nu jezelf een spiegel hebt voorgehouden en eerlijk en oprecht zegt hoe je dit hebt aangepakt. Op deze manier zouden meer mensen eens moeten reageren en niet direct in de verdediging schieten. Zo zie je dat je met excuses, een uitleg en jezelf kwetsbaar opstellen het meest bereiken kunt. Complimenten!

  Beantwoorden
 • Juliet

  14 september 2015 at 14:54

  Goed van je dat je zo open durft te zijn! Een foutje moet inderdaad kunnen (ook al was het helemaal niet zo bedoeld). Toch steken mensen vaak hun kop in het zand, en jij doet dat niet. Super goed!

  Beantwoorden
 • Marga

  14 september 2015 at 15:03

  Onhandig misschien en inderdaad was algemener wellicht beter geweest, maar het is wel jouw blog en ik ben blij dat je hem schreef. Je hoeft je in principe nooit te verantwoorden voor wat je schrijft en al zeker niet zo door het stof. Ik denk dat we als bloggers onder elkaar best eens wat kritischer mogen zijn op kwaliteit. Zo zie ik heel vaak taal- en spelfouten in blogs. Als je schrijver bent, kan dat gewoon niet. Kritiek daarover wordt me echter ook niet in dank afgenomen. Reacties waarin verbeteringen staan, worden weggehaald. Zo sneu vind ik dat. Sommige bloggers presteren al lange tijd bagger. Misschien zijn ze wakker geschud door jouw tekst. Het feit dat men er zo kwaad op reageert, zegt vooral iets over hen. Ze zouden het ook als feedback kunnen accepteren.

  Je hebt als blogger de vrijheid om te schrijven wat je wilt. Afzeiken hoeft niet, maar positief opbouwende kritiek of tips moet zeker kunnen ;-).

  Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 18:52

   Dankjewel voor je mooie woorden. Het is absoluut mijn blog en ik heb ook geen spijt van wat ik heb geschreven, want het is mijn mening. Ik had het alleen anders aan moeten pakken en daar heb ik wel spijt van. Het is jammer dat het anders is opgenomen dan dat ik bedoelt had. Maar goed, volgende keer beter 😉

   Beantwoorden
 • Nienke

  14 september 2015 at 15:07

  Goed dat je deze post schrijft! Ik heb toen niet op die andere post gereageerd maar hem wel gelezen, en vond het inderdaad ook niet zo’n handige post, maar kan me wel voorstellen dat je er zelf niet zo zeer kwaad in zag 🙂 In ieder geval goed dat je dit zelf ook in ziet en toegeeft!

  Beantwoorden
 • Iris

  14 september 2015 at 15:11

  Jammer dat je dit artikel moet schrijven. Ik ben het namelijk met je eens wat betreft de achteruitgang van de grotere blogs en daar mogen ze best op gewezen worden!

  Beantwoorden
 • Kayleigh

  14 september 2015 at 15:27

  Hallo Natasja,

  Ik wilde even zeggen hoe ontzettend moedig en sterk ik het van je vindt dat je zo publiekelijk je excuses aanbiedt en dat je het aandurfde om erover in gesprek te gaan met Cynthia.
  Ik had je artikeltje van het weekend ook gelezen en toen dacht ik al: ‘Hé dit is zo jammer, waarom moeten we elkaar toch constant zo afkraken?’. Ik heb toen bewust niet gereageerd omdat ik het belangrijk vind om het gewoon positief te houden.

  Maar ere aan wie ere toekomt. Je hebt je excuses aangeboden en daar is veel lef voor nodig. Je had het ook totaal verkeerd aan kunnen pakken, maar ik denk dat je het zo heel goed gedaan hebt. Dus vandaar dat ik nu wel reageer. Want fouten maken is niet erg, zolang je er maar van leert. En volgens mij zit dat wel goed. Nu gewoon weer lekker verder bloggen en er niet teveel meer over na denken. 😉

  Beantwoorden
 • Jacquelien

  14 september 2015 at 15:37

  Ik heb op het desbetreffende artikel inderdaad een hele kritische comment achter gelaten. Het doet me goed dit te lezen. Live and learn, we maken allemaal wel eens een foutje, en je hebt het nu netjes opgelost! Chapeau.

  Beantwoorden
 • Less

  14 september 2015 at 15:57

  Ik heb die blog helemaal niet gelezen maar vind wel dat je het netjes op oplost! Zo zie je maar dat de grootste blogs zoals die van cynthia ook nog gewoon gekwetst worden als iemand iets schrijf wat bij hun vervelend over kom ! Ze heb in ieder geval wel je blog gelezen, dus degene wie ooit een inspiratie voor je was leest nu jou blog! Haha ! In ieder geval, netjes opgelost ! Xxx

  Beantwoorden
 • Marleen

  14 september 2015 at 16:02

  Wauw, wat mooi geschreven! Goed dat je hebt geanalyseerd waar het mis ging en hoe je dit beter zou kunnen doen. Ik denk dat veel bloggers die kritiek krijgen hier wel iets van kunnen leren, hoe jij het hebt opgelost.

  Beantwoorden
 • Lotte

  14 september 2015 at 16:20

  Wat kinderachtig van Cynthia zeg. Ook nog even vragen of het openbaar gemaakt kan worden zodat zij weer even de moraalridder uit kan hangen. Dan zegt ze wel dat het geen big deal is, maar blijkbaar wel, anders reageer je niet zo. Als het jouw mening is over die blogs, dan mag je dat toch vertellen. Daar hoef je je echt niet over te verantwoorden. Het lijkt wel of zij het ook nooit leert. Dagelijks honderden veren van volgens in je reet krijgen, maar altijd de focus op die ene negatieve noot. Terwijl ze dit soort artikelen ook als feedback kunnen zien. Blijf me er over verbazen, hoe erg die dames soms in hun eigen bubbel leven.

  Beantwoorden
  • DeHeldin

   14 september 2015 at 17:27

   Dit is wat ik ook dacht.

   ‘Grote Bloggers die je zijn voorgegaan die je vast nog eens tegenkomt’, ugh! Als je dit voor je werk doet moet je niet zeuren als er eens 1 iemand openlijk kritiek uit. Dat hoort bij werk, bij iedereen zijn werk! Ik vind het nogal wat dat jij het gevoel krijgt dit zo te moeten rectificeren, bubbels indeed..

   Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 19:01

   Wat voor reden Cynthia ook had om het openbaar te willen, ik had beter moeten weten. Het artikel past niet in de stijl van mijn blog. Ik wil hier juist zoveel mogelijk positiviteit. Natuurlijk: het is – nog steeds – mijn mening. Maar ik had het echt anders moeten aanpakken.

   Beantwoorden
   • DeHeldin

    14 september 2015 at 19:05

    Dat vind ik wat anders. Als het alleen dat is was haar verhaal niet eens nodig. Dan had je een mooi blog geschreven maar zonder excuses en screenshots. Het feit dat je haar woorden en mening erbij betrekt zegt toch iets meer dan dat je gewoon liever iets had gepost dat dichter bij jezelf staat.

    Beantwoorden
 • Leonie

  14 september 2015 at 16:27

  Woah. Dat is me nogal een post. Mijn mening is er eentje van tweestrijd; het roept Topper! en het roept Is dat nou echt nodig? Let me explain.

  Om te beginnen: goed dat je je excuses aan hebt geboden bij iets dat zonder kwade wil een aantal mensen gekwetst heeft. Ik denk dat het heel veel moed vereist om ten op zichte van het internet je fouten toe te geven noch ze op de beste manier mogelijk recht te zetten. De manier waarop je dit aan hebt gepakt vind bewonderenswaardig in de ingewikkelde digitale era waarin we leven. Chapeau!

  Ten tweede: ik ben iemand die altijd roept dat je je voor een mening nooit zou moeten verontschuldigen. Ik blijf er dan ook bij dat het jouw goedrecht is om een blog als deze te schrijven. Of dit de beste manier was om het te doen? Daar verschillen de meningen over. Ikzelf vond het een respectvol blog en zag absoluut dat er in de mening een kern zat die door een groot deel van de lezers zelf ook opgemerkt wordt – een verandering in content – en jij was eindelijk degene die haar mond open trok. Dat vind ik goed en ik denk dat je niet terug hoeft te deinsen voor het openbaar maken van die mening. Of dit de juiste manier was? Opnieuw: de meningen verschillen.

  Ten derde vind ik dat je héél erg uitgebreid je excuses aan Cynthia hebt aangeboden. Ik krijg nu vast rotte tomaten naar me gegooid, maar laat het me uitleggen. Ik heb heel veel respect voor Cynthia en de zakenvrouw die haar blog draaiende houdt terwijk ze tegelijkertijd héél erg veel van haar persoonlijkheid online zet. Maar betekent dat dan meteen dat iemand geen kritiek mag hebben? Betekent het feit dat ze erg goed is in wat ze doet en erg hard werkt voor haar idealen, dat iemand het niet eens mag zijn met de mening die zij op gaat met haar blog? Nee. De manier waarop die kritiek geuit werd was misschien een beetje onhandig, maar ik vind persoonlijk dat Cynthia erg intens reageerde. Het risico van je leven online zetten is immers ook dat het bekritiseerd kan worden. Dat zij full-time van haar baan kan leven maakt haar mening of haar succes niet belangrijker dan dat van jou of een andere kleine blogger. De manier waarop jullie beiden reageren lijkt me dan een beetje een scheve machtsverhouding te bevatten, maar je bent er gelukkig samen uit gekomen 🙂

  Ten vierde: ik hoop dat deze ervaring je er niet van weerhoudt om de volgende keer een kritische mening te delen; we kunnen zulke mensen wel gebruiken in deze wereld. Wellicht kun je het dan wel wat meer nuanceren, maar ik denk dat je van deze ontploffing wel een lesje hebt opgestoken.

  Keep it up! 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 19:05

   Ik verontschuldig me niet voor mijn mening, maar de manier waarop ik mijn mening geuit heb. Ik blij te lezen dat jij het ook een respectvolle blogpost vond, maar inderdaad: meningen verschillen.
   Ik ben iemand die graag mijn mening deelt en ja soms ongezouten. Maar ik heb wel geleerd om het anders aan te pakken. Bedankt voor je lange tekst, ik vind dit echt een hele waardevolle reactie!

   Beantwoorden
 • Lilian

  14 september 2015 at 16:43

  Heb het originele artikel niet gelezen, maar ik vind dat er wel erg door het stof moet, kan me niet voorstellen dat het zo erg was. Het lijkt mij helemaal niet raar als je na een tijdje ’teleurgesteld’ bent in blogs omdat ze een andere kant opgaan dan jij. Who cares?

  Enfin, ik kende je nog niet en nu wel dankzij de ophef. dus heeft het in ieder geval ook iets positiefs opgeleverd (voor mij dan ;-))

  Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 19:11

   Ik vond dat ik mijn blogpost netjes geschreven had. Toch heb ik er mensen mee gekwetst en dat wil ik graag goed maken. Ook naar mezelf: ik wil graag positief schrijven en het desbetreffende artikel had een negatieve ondertoon. Ik leer er zelf ook van dat ik beter over mijn artikelen moet nadenken.
   Leuk dat je op mijn blog komt 🙂

   Beantwoorden
 • lauri

  14 september 2015 at 16:46

  Hoi hoi, ik vond je artikel helemaaaal niet lullig en enorm netjes. Wat ik zelf enorm lullig vind is die reactie van cynthia. Hen zo juist alle respect voor haar verloren. Lekker professioneel heeft ze dat aangepakt, NOT. En veel meer respect voor jou gekregen. Niks van aantrekken dat mensen zo lullig reageerde, ik vond je blogpost top en je laat je ballen zien door zo openlijk je exuses aan te bieden. Ik zou het niet anders gedaan hebben ?

  Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 19:13

   Dankjewel! Fijn dat ook jij mijn artikel netjes vond. Dat mensen lullig reageren raakt me zeker niet, want iedereen heeft zo zijn of haar mening. Wat me wel raakt is als het mensen kwetst over wie het gaat. Dan ben ik over mijn eigen grens gegaan. Fijn te lezen dat dit artikel gewaardeerd wordt 🙂

   Beantwoorden
 • Farah

  14 september 2015 at 17:01

  Een vriendin van mij had een blog geschreven over dat kleine blogs beter waren dan grote blogs. Daarin schreef ze juist dat ze vond dat Cynthia nog steeds goed content leverde. En dat Mascha nogal wat steken liet vallen. En toen reageerde cynthia met dankjewel ofzo goed om te horen. Maar nu het over haar blog gaat kan het allemaal niet. Beetje kinderachtig vind ik. Ik heb niks tegen cynthia vind haar erg leuk maar vind dit echt beetje scheef

  Beantwoorden
 • Lotte

  14 september 2015 at 18:43

  Zo wat een BELACHELIJKE reactie van Cynthia! Wie denkt ze wel niet dat ze is? En ook bizar dat je na een persoonlijke mening te delen op deze manier weer terug in haar kont kruipt. BAH! Een berichtje met excuses zou meer dan genoeg zijn geweest. Wat een onzeker types zeg. Je gooit je hele leven online en dan kun je niet tegen een beetje kritiek? Laat me niet lachen. Dit ruikt naar censuur.
  En waarom moet het openbaar van mevrouw Lipgloss? Zodat zij weer goed uit de verf komt? Nou Cynthia, ik kijk ook nooit meer op je blog omdat ik zowel jou als je blog niet meer interessant vind. En nee, hier ga ik niet mijn excuses voor aanbieden.

  Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 19:21

   Ik heb mijn excuses niet aangeboden voor mijn mening. Want zo heftig vond ik mijn mening nou ook weer niet. Ik bied wel mijn excuses aan voor het kwetsen van de gevoelens van anderen want dat is nooit mijn bedoeling.

   Beantwoorden
  • Natasja

   14 september 2015 at 19:23

   Hoe bedoel je? Mijn mening blijft hetzelfde. Daar bied ik mijn excuses niet voor aan, want zo heftig was mijn mening nou ook weer niet. Waar ik wel mijn excuses voor aanbied is het kwetsen van anderen. Ik had het anders moeten aanpakken. Ook voor mezelf: dat artikel was niet passend bij mij en mijn blog. En dus ben ik over mijn eigen grens gegaan. Ik hoop dat het nu voor je duidelijk is, waar dit artikel om gaat 🙂 Anders hoor ik het graag weer van je 🙂

   Beantwoorden
 • Annette - Ann Ages Gracefully

  14 september 2015 at 19:32

  Netjes opgelost toch? Ik had je artikel helemaal niet als ‘negatief’ gelezen en daar was mijn reactie ook naar. Ik vond het netjes beschreven en dat je eerlijk was in je mening. Ik vond het ook netjes dat je de blogs bij naam noemde ipv een ‘anonieme’ blogpost (en dat mensen dan gaan ‘raden’ over welke blog je het hebt).

  Beantwoorden
 • Ilse

  14 september 2015 at 20:10

  Ik moet zeggen dat ik het wel verfrissend vond, dat iemand zo zijn mening gaf. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat het minder leuk is wanneer je het ‘onderwerp’ van die mening bent, dus ik denk dat de verbeterpunten die je hier noemt hele goede zijn.

  Vind het overigens erg volwassen opgelost!

  Beantwoorden
 • Susan

  15 september 2015 at 04:45

  Ik vind het raar dat jij uiteindelijk je excuus moet gaan aanbieden. Ik heb het artikel gelezen en vond het netjes geschreven. Je maakte duidelijk dat je de blog eens met liefde hebt gevolgd en je gaf aan waarom dat nu iets minder is. De ze hebben en een compliment gehad en iets van een tegenargument op het compliment. Je hebt het goed geschreven, maar als het bijvoorbeeld over mijn blog ging, zou ik het ook jammer / niet zo leuk vinden. Alleen ik weet niet of ik er dan zo’n ophef van gemaakt zou hebben als Cynthia.

  Liefs

  Beantwoorden
 • Cindy

  15 september 2015 at 08:29

  Is er geen vrijheid van meninguiting? Alsof grote blogs anderen niet door het slijk halen. Bijzonder hoe snel je reactie krijgt op een negatief iets terwijl een compliment nooit wordt opgepakt.

  Beantwoorden
 • Nesrin

  15 september 2015 at 08:51

  Hi Natasja,

  Ik heb het origineel niet gelezen en kan daar geen mening over vormen laat staan geven.

  Ik vind het vrij heftig en ik hoop dat jij nu gewoon lekker door gaat en verder geen negatieve impact op je achter laat.

  Beantwoorden
 • Jiska

  15 september 2015 at 10:12

  Jij weet ook niet wat je wil. Je voelde je eerst zo stoer na je blogpost terwijl het eigenlijk ontzettend onprofessioneel is. En nu je de wind van voren hebt gekregen van Cynthia kom je erop terug met hangende pootjes. Jouw blog is ook niet bepaald noemenswaardig maar ja, afzeikende blogposts over grotere beautybloggers zorgt ook voor de extra aandacht en views die je zonder misschien niet zou hebben he. 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close