Monecy || Een nieuwe social app

Al best een tijdje geleden werd ik benaderd of ik als een van de eerste in Nederland een nieuwe  social app wilde testen. Tuurlijk wilde ik dat, want no strings attached. Of ik er over wilde schrijven zou ik na het testen wel beslissen. So here I am. Vandaag vertel ik jullie over Monecy (spreek uit als mon-ne-sie): een social media app.

Monecy is een social media app waarbij je in verschillende topics een tekst en/of afbeelding kan posten. Daarmee heeft het wel wat weg van Twitter, maar ook met de status update van Facebook. Na het posten is het de bedoeling om zoveel mogelijk stemmen van andere gebruikers te krijgen. Mocht je namelijk veel stemmen krijgen, dan verzamel je punten voor een hogere rank in Monecy en kan je bij sommige topics zelfs een toffe prijs winnen. Zo kon je laatst €50 winnen en in weer een ander topic een bioscoopbon. De berichten met de meeste stemmen in een topic is te zien in het leaderboard scherm. De berichten van gebruikers die je volgt kun je natuurlijk op je eigen tijdlijn zien. En je kunt natuurlijk op reacties van anderen reageren!

Omdat ik begin mei begon met testen van deze app – een dag nadat dat hij gelanceerd werd – stond ik vrijwel altijd in de bovenste ranking. Al snel volgde er meer gebruikers en werd de app steeds leuker én aantrekkelijker om te gaan gebruiken.

Je hebt verschillende topics. Die topics blijven bijvoorbeeld één week open. Als ze sluiten heb je een ‘winnaar’ die dan punten krijgt. Het is natuurlijk tof als je op één eindigt, maar ik vind het vooral inspirerend om te zien wat anderen posten. Zo heb je op dit moment topics als: ‘We can all relate to’, ‘Best commercials’, ‘Riddles’, ‘Life hacks’ en ‘Back in the days’. Naast deze 5, zijn er nog veel meer topics open. Niet ieder topic spreekt mij aan, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het leuke is dat topics komen en gaan. Zo zit er altijd wel iets tussen wat je aanspreekt. Plus dat ik heel vaak ook denk bij reacties van anderen “oh ja, dat was ik alweer vergeten” of “dat is een ook een goeie!”.

Doordat je op het leaderboard snel de topics kunt zien, weet je snel of er iets tussen zit wat jou interesseert. Het leaderboard vind ik dan ook het allerleukste om te kijken i.p.v. mijn tijdlijn. Ik vind het leaderboard dan overzichtelijker. Toch vind ik één ding jammer: je kunt de reacties van de top 3 alleen lezen door er op te klikken, terwijl de top 4 t/m 10 wel meteen zichtbaar zijn. Wat mij betreft zouden de eerste 3 juist ook meteen zichtbaar moeten zijn. Oh en nog één ander ding wat ik gebruikersgemak zou vinden: als je op een topic klikt dat je daarin dan ook meteen een reactie kunt schrijven!

Ik heb wel al gemerkt dat Monecy openstaat voor feedback. Zo reageerde ik op een nieuw topic, maar verscheen er niets in beeld. Blijkbaar was dit probleem bij Android al opgelost, maar dus nog niet bij iOs. Ik heb ze screenshots gemaild en dit werd vriendelijk opgenomen. Volgens mij is het nog niet verholpen, maar geef het wat tijd. De app staat nog in de kinderschoenen en daar is niets mis mee.

Wil je meer weten over Monecy of wil je de app downloaden? Klik hier!

Ps. gezien er de laatste tijd op het internet veel commentaar is over wat gesponsord is bij een blogger en wat niet: ik haal geen enkel voordeel uit het schrijven van dit artikel. Ik heb er dus niet voor betaald gekregen of enige andere vorm van een voordeel gehad. Ik vind dit oprecht een leuke app. Voor degene die mij niet kennen: als ik iets gesponsord heb gehad o.i.d. dan ben ik verplicht dit te vermelden en dat doe ik dan ook altijd!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close