MOVIE REVIEW | The Hitman’s Bodyguard

Oh Ryan… Wat ben je toch een leuke man. Dus toen ik een filmposter zag met meneer Reynolds wist ik: deze film ga ik zien. Ik hoef niet te weten waar die over gaat. Toch zag ik door de vele bioscoopbezoekjes al de trailer. En die zorgde ervoor dat ik absoluut wilde gaan. Het leek me oprecht een leuke film. Daarnaast is Samuel L. Jackson ook een vet goede acteur én is er een groot deel in Nederland opgenomen! Yo hallo: Barry Atsma wordt zelfs in de opening credits genoemd! 

Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Ryan Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt. Om zijn ‘triple A-status’ weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson). Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman). De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is. Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt. In de actiekomedie zijn de overige hoofdrollen weggelegd voor Elodie Yung en Salma Hayek.

Regisseur: Patrick Hughes
Acteurs: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackosn, Selma Hayek, Gary Oldman, Elodie Yung en Barry Atsma
Genre: Actie / Komedie
Filmduur: 118 minuten
Release: 17 augustus 2017

 

Het verhaal van The Hitman’s Bodyguard is helder vanaf het eerste moment. Wat mij betreft mag de film dan ook snel beginnen. Dat doet het in het begin ook. De hoofdpersonen worden voorgesteld d.m.v. hun eigen scène. Je weet daardoor meteen wie ze zijn en wat ze doen. Helaas kakt het verhaal daarna even in. Ik vind er te weinig vaart in zitten en dat is jammer. Daardoor kijkt de eerste helft een beetje verveeld, ondanks wel hele leuke en sterke scènes. Pas in de tweede helft van de film komt die vaart terug. Eigenlijk is dat pas vanaf het moment dat ze in Amsterdam zijn. Daar begint de pret pas echt. De film wordt nog leuker en begint eindelijk te lopen als een trein. Vol vaart, maar zonder iets te missen. De achtervolgingsscène in Amersterdam is heel gaaf gedaan (geen green screen!). De vaart blijft behouden en dat is prettig en een hele opluchting voor de film. Wanneer je denkt dat de film bijna klaar is, gebeurt er nog van alles en dat is ook erg sterk gedaan.

De acteurs zijn heel sterk. Minder verwacht ik ook niet van Ryan en Samuel. De andere acteurs doen het ook goed. Hoewel ik bij een aantal Nederlandse acteurs (die uiteraard Engels spraken) wel het slome en ‘neppe’ terug zag komen wat Nederlandse films ook hebben. Gelukkig niet in alle scènes!

Al met al vond ik The Hitman’s Bodyguard een vette film. Wie van actie en humor houdt zit zeker goed met deze film. Van mij krijgt hij een 4 van de 5 sterren door de slome eerste helft.

Welke acteur of actrice is jouw favoriet?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close