Moederdag 2020

Wat papa’s deze Moederdag (met de kinderen) kunnen doen voor mama

Het is alweer mei en dat betekent dat het weer bijna Moederdag is. Zondag 10 mei mogen de kids (met papa) mama weer verrassen. Iedere mama houdt er van om in de watten gelegd te worden. Dus papa’s, (of mama’s, maar stuur deze blog dan even door naar de papa’s als hint 😉 ) hier een aantal ideeën wat je deze Moederdag (met kinderen) kunt doen voor mama.

 1. Knutselen/tekenen/creatief.
  Ja papa, deze keer kom je er niet zo gemakkelijk van af. Nu de kinderopvang alleen voor nood open is, zul je zelf met je kroost aan de slag moeten om iets moois voor mama te maken. En geloof me: mama waardeert het extra als ze weet dat papa dit samen met de kinderen heeft weten te maken.
 2. Ontbijt op bed.
  De perfecte gelegenheid om mama eens te verrassen met haar favoriete ontbijtje. Maar wel op bed, zodat mama net wat langer kan liggen en niet om 06.00 uur al naast haar bed staat. Sowieso stel ik hierbij voor dat jij als papa zijnde er uit gaat voor de kinderen en pas tegen een uurtje of 8 minimaal mama wakker komt maken. Dat ‘uitslapen’ is ook echt voor mama een cadeautje en geeft jouw bonus punten 😉
 3. Cadeautje.
  Als je altijd een cadeautje geeft met Moederdag, is dat nu natuurlijk niet anders. Dus kom op papa, wees creatief en let op als de vrouw wat vertelt. Onbewust (semi-bewust) heeft mama vast wel laten vallen wat ze allemaal leuk vindt. Groot of klein, het wordt sowieso gewaardeerd.
 4. De zorg/het huishouden.
  Gezien jullie vandaag toch niet echt weg mogen, is dit de kans om mama extra in de watten te leggen door alle zorg van de kinderen én het huishouden op je te nemen. Zeg tegen mama dat ze haar voeten omhoog legt, zet haar favoriete kinderfilm aan (om met de kids te kijken), zorg dat ze voorzien is van drinken en wat lekkers en doe even een paar kleine klusjes in huis die normaal gesproken mama zou doen. Dat zijn weer extra bonus punten. Gegarandeerd!
 5. Verras haar met een leuk uitje.
  Mama’s vinden het over het algemeen heel leuk als er initiatieven genomen worden door de man om met het gezin er op uit te trekken (kleine disclaimer: vermijdt drukke plekken!). Verzin een fietstocht (met picknick; die uiteraard door jou en de kids is voorbereidt), maak een wandeling in de duinen, strand of het bos of huur een bootje en ga ergens varen.
 6. Massage.
  Als je dacht dat op Moederdag mama alleen verwend wordt door de kids, heb je het mis. Jij hebt haar X jaren geleden bezwangerd, dus hoppa, een heerlijke massage als de kids op bed liggen wordt zeker ook heel erg op prijs gesteld. Of verzin iets anders wat je vriendin/vrouw leuk vindt. Bijvoorbeeld deze datekaartjes!
 7. Jij kent haar het beste.
  Het allerbelangrijkste is dat jij haar het beste kent en het beste weet wat ze leuk vindt en wat niet. Natuurlijk is Moederdag een van de vele commerciële feestdagen, maar aandacht en dankbaarheid omdat ze zo’n goede en fijne moeder is, wordt écht op prijs gesteld.

Papa’s: wat ga jij regelen voor mama?
Mama’s: wat willen jullie graag deze Moederdag?

Pin deze blog om later aan je man te laten zien of om hem op je eigen pinboard te zetten.

Moederdag Pinterest
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close