MOVIE REVIEW | Deadpool

Het is weer tijd voor een nieuwe film review! Als mijn blog er vorige week niet uit had gelegen, dan stond deze review allang online. Maar goed, dat is niet het geval en ik laat me uiteraard niet tegenhouden om alsnog een review te schrijven. So here we go!
Ik hou van superhelden films, dus dat ik deze film in de bioscoop zou zien was allang beslist. Echter, maakte ik hier de eerste grote fout. Ik wist blijkbaar niet wie Deadpool was. Deadpool is géén superheld. Nee, Deadpool is een anti-held. Huh? Wat? Jep, een anti-held is iemand die het niet uitmaakt of hij voor de goede of de slechte werkt. Hij is nooit full evil. In principe is het een good guy maar niet met het moraal van een good guy. Aldus Roy. Goed, weer wat geleerd. Tijd voor de review!

Gebaseerd op de meest onconventionele held van Marvel Comics, vertelt Deadpool het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces-agent, Wade Wilson, die nu veranderd is in een huurling. Hij krijgt door een experiment de kracht versneld te genezen van verwondingen. Met donkere humor en zijn nieuwe mogelijkheden, jaagt Deadpool op de man die zijn leven bijna verwoestte.

Acteurs: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller en Ed Skrein
Filmduur: 108 minuten
Genre: Actie / Avontuur
Release: 11 februari 2016

Vanaf de allereerste seconde lig je in een scheur. De opening credits zijn geniaal gedaan en daarmee ben je al verkocht. Daarbij is het een hele goede impressie voor de rest van de film. Humor en actie in een geweldig goede mix. Veel hoef ik niet over Deadpool te vertellen, want ik denk echt dat mijn vorige zin de hele film omschrijft. Maar dat zou wel heel karig zijn. Dus vooruit…

Er is één ding waarvan ik vind dat dit Deadpool bijzonder maakt: Deadpool praat tegen de zogenaamde vierde wand. Dat betekent dat weet dat hij in een film speelt en dus regelmatig recht in de camera en naar de kijkers toe praat. Volgens Roy is dit in de stripboeken ook. Even een kleine spoiler: zo maakt hij ook een keer de filmstudio belachelijk. Hoe? Dat zie je uiteraard in de film.

In de film zijn er ook verwijzingen naar andere Marvel figuren en attributen en ook dat is natuurlijk hartstikke leuk. Vooral voor degene die erg veel op hebben met Marvel.

De acteurs zijn goed gecast. Er zit niemand tussen waarvan ik vond dat hij of zij zijn of haar rol niet goed uitvoerde.

Daarnaast zit er vaart in de film. Scènes duren niet te lang, zijn niet onnodig en de tekst en beelden lopen mooi door. Daar hou ik van!

Ik kan nog zóveel meer over Deadpool vertellen omdat ik zó enorm enthousiast ben! Maar dan laat ik te veel spoilers zien en zoals jullie van mij gewend zijn, geef ik vrijwel nooit spoilers weg in een review.

En nog een tip: blijf zitten op het eind, want er zijn hele leuke stukjes!!

Wat mij betreft is deze film 5/5 sterren waard!

5 ster

Wat vind jij van superhelden / anit-helden films?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close