Diary 1 december 2013

Jeeeeh! Het is weer december. Even los van alle mooie zomermaanden is dit mijn favoriete maand van het jaar. En dat komt door kerst. Vroeger niet natuurlijk. Vroeger was dat Sinterklaas. Maar nu niet meer.
Wanneer de zomerperiode afgelopen is baal ik er altijd van dat het weer zo vroeg donker wordt, maar wanneer de december maand begint, begin ik weer te stralen. Want dat betekent: lichtjes! Lichtjes overal in het centrum van de stad, lichtjes in huizen, lichtjes overal. Zó gezellig!

Normaal ben ik er wel voor om zo snel mogelijk te beginnen met het versieren van mijn huis met kerstspullen, maar wel altijd als de goed heilig man weer terug is naar Spanje. Echter heb ik die traditie dit jaar gebroken. Ik kón gewoon niet meer wachten. De kerstliederen gierden al door mijn hoofd en ik wilde graag lampjes zien in mijn huis. Ik wilde graag denken aan het lekkere eten en het gezellig samenzijn. En dus heb ik gisteren de dozen van zolder gehaald en is de huiskamer weer een en al kerst. Eindelijk een jaar waarin mijn huis wat langer versierd is.
Altijd balen als ik de spullen weer ga opruimen. Dan ziet mijn huiskamer er meteen zo ongezellig uit. Nou ja, het is niet zo dat het dan niet mooi ingericht is, maar zonder die mooie lichtjes en groene boom…

Hoewel kerst er dit jaar waarschijnlijk anders uit gaat zien voor mij qua planning, heb ik toch zin in de gezelligheid die kerst met zich meebrengt. Roy is muzikant in een allround coverband (Riverside) en moet in ieder geval eerste kerstdag spelen en waarschijnlijk ook tweede kerstdag. Echt een kerstmis samen hebben we dan dit jaar dus niet. Ik ben aan het overwegen om onze kerst gewoon op een andere dag te “vieren”, maar dat voelt ook weer tegenstrijdig. Het gevoel is dan anders of zo. Ik weet het niet precies. Of klinkt dat heel stom?

Ik ben heel nieuwsgierig hoe Odin reageert op de kerstspullen dit jaar. Vorig jaar was hij nog maar 3 maanden toen de boom stond en kon hij daar makkelijk onderdoor hupsellen en zat hij ’s avonds in de bench. Dit jaar mag hij al zonder bench, dus ik hoop dat hij de boom niet op eet als wij op bed liggen. Of iets te enthousiast gaat spelen – de lompe koe – en dat de boom dan omvalt of iets dergelijks. Ik was sowieso al van plan om in ieder geval de onderste ballen in de boom verder naar achteren te hangen dat hij ze er ook niet met zijn grote, harige staart uit de boom slaat. Het zal vast en zeker allemaal wel goed komen. En ach, hij is nog maar een pup en heeft gewoon nog dingen te leren is anders het excuus.

Ik weet niet wat jullie allemaal aan versieren doen met de kerst, maar ik ben van huis uit gewend dat het huis – in ieder geval de woonkamer en zodoende vroeger daardoor ook mijn slaapkamer – dat het vol staat. Mama had altijd héél véél spullen met kerst. Overal lichtjes, kaarsjes, poppetjes, de boom, een kerststal en allerlei andere kerstversierselen. Ik vond dat super gezellig en vond het altijd leuk om mee helpen met het uitpakken en goed zetten van die spulletjes. Het opruimen niet. Dat mocht papa altijd doen.
In de huiskamer stond bij ons een bankje. Dat bankje kon je open doen en dan zat er speelgoed in voor als er kinderen op bezoek kwamen. Op dat bankje stond een huisje. Nou ja, eigenlijk een schooltje. Vier “kind” poppetjes en één “juf” poppetje hoorde er bij plus een schoolbus en een speeltuintje met glijbaan en wipwap. Met kerst kwam bij mij altijd een hoop fantasie vrij. Dan ging ik met dat speelgoed spelen en deed ik alsof die kinderen op schoolreisje gingen naar de noordpool en zo. Dan reden ze met het schoolbusje naar de kerstboom en gingen ze de cadeaus die eronder lagen bestuderen. Daarna reden ze verder naar de kerststal, want daar konden ze op de foto met baby Jezus en alle andere mensen en dieren die in de stal waren. De laatste stop met de schoolbus was de trein: De Noordpool expres. Deze stond altijd aan de andere kant van de huiskamer bij een mini kerstboom.
Zo, dat was even een kijkje in mijn speelfantasie van vroeger.

In mijn huis versier ik het niet zo uitbundig als wat mama altijd deed, maar ik heb ook niet alleen maar een kerstboom staan. Ik heb nog een slingerlamp hangen, op de deur een kartonnen Kerstman waar je kaarten in kan doen die je krijgt voor kerst, een Kerstman van ongeveer 80 cm hoog, kaarsjes, kaarsjes en nog meer kaarsjes, een kleine kerstboom, knuffels, kerstmutsen en voor in de tuin een bord met ‘Merry Christmas’ of iets dergelijks.

Grappig eigenlijk, dat je dat soort dingetjes onthoud….

Deze tekst past wel bij mij, haha!

Ik vind het erg cliché om nog te gaan strooien met allerlei kerstgedachtes, dus dat doe ik niet. Maar wie weet komt dat nog wel op een ander moment. Nu in ieder geval nog niet.

Wat vinden jullie van kerst? Versieren jullie je huis en zo ja, uitbundig of valt dat wel mee?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

9 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close