mommy tag

De mommy TAG

Vandaag beantwoord ik voor jullie 20 vragen via de Mommy TAG. Dit zijn 20 vragen over het moederschap. Benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een beetje van beiden. Sinds ik moeder ben, werk ik niet meer fulltime. Ik ben zelfs meer thuis dan dat ik op school als dans en drama juf werk.

2. Zou je het anders willen?
Het allerliefst zou ik stoppen met werken om voor Isabelle te kunnen zorgen. Vanaf het moment dat ik haar in mijn armen mocht vasthouden wist ik dat ik hiervoor gemaakt was. Niet vanwege mijn werk dus, maar puur omdat ik écht een moeder-moeder ben. Wat ik dan wel zou overwegen is om vanuit huis te werken, zoals bloggen, zodat ik wel ook iets anders om handen heb.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Ja! Al vanaf het begin dat we uit het ziekenhuis zijn gekomen heeft ze in haar eigen ledikantje geslapen op haar eigen kamer. Op die paar momenten dat het ‘s avonds niet zo goed ging, hebben we haar naast het bed in de kinderwagenbak gelegd en natuurlijk is ze als klein baby’tje wel eens bij mij in de armen op ons bed in slaap gevallen. Heerlijk! Maar ook heel fijn dat ze gewoon lekker in haar eigen bedje slaapt.

4. Wat was de beste aankoop voor je kindje?
Oe! Lastig, omdat ik best wat dingen als beste aankoop beschouw. Maar als ik moest kiezen dan ga ik voor de Look&Light nachtlamp spiegel. Dit is een bloem op een standaard met aan de ene kant een nachtlampje en de andere kant een spiegel. Bij ons staat deze boven op de commode, boven het aankleedkussen. Tijdens het verschonen kijkt Isabelle graag in de spiegel en daardoor (denk ik) heeft zij nooit echt de behoefte gehad om veel te bewegen tijdens het verschonen. Het is zó leuk om te zien hoe ze in de spiegel kijkt en haar gezichtsmimiek ontdekt. Daarnaast is het nachtlampje ook erg fijn. Absoluut niet fel en dus perfect als klein lichtje op de babykamer. Ik probeerde hem net weer op te zoeken, maar volgens mij is hij niet echt meer verkrijgbaar. Jammer, want het is echt een fijn ding!

5. Hoeveel kinderen wens je?
Ik heb altijd geroepen dat ik – mocht het lukken – 2 kinderen zou willen. Om mij heen zijn echter veel gezinnen met 3 kinderen en dat lijkt mij stiekem ook wel erg gezellig. Maar 3 wil Roy volgens mij echt niet, haha!

6. Heb je nog wel eens Date Night met je partner? En hoeveel per maand?
Ja! Regelmatig. Ten eerste omdat wij niet alleen papa en mama zijn, maar ook man en vrouw. Tijd voor ons samen vinden we super belangrijk. We hebben dan ook nog altijd ons bioscoopabonnement en je snapt dat date night meestal uitmondt in een bioscoop bezoekje. We moeten gemiddeld 2 films per maand zien om het abonnement er uit te hebben. Gezien de reviews hier op mijn blog, snap je dat dit wel met regelmaat lukt. Vaak omdat we er dan ook voor kiezen om 2 films op één dag/avond te kijken in de bioscoop. Dus minimaal 1 keer per maand en als we het wat rustiger hebben zeker 2 of 3 keer per maand. Ook afhankelijk van de films die in de bioscoop draaien natuurlijk, haha!

7. Wat is de favoriete bezigheid van je kindje?
Op dit moment kruipt ze het liefste rond en probeert ze zich overal aan op te trekken. Vooral de kast waar de boekjes staan. Dan haalt ze het liefst alle boekjes er uit. Soms slaat ze zelfs een boekje open!

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ja! Maar ik weet even niet meer wat… Stom hè!

9. Wat is het favoriete eten van je kindje?
Food is life bij Isabelle. Als je aankomt met eten of de fles dan begint ze ineens te stuiteren. Ze lust tot nu toe echt alles wat we haar geven. Maar ik denk dat de fles (met melk) haar favoriet is.

10. Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee. Was ook niet nodig. Overigens heb ik ondertussen wel een nieuwe auto, maar die is ongeveer net zo groot als mijn oude autootje. We hebben toen uiteraard wel de kinderwagen meegenomen om te kijken of die er wel in paste.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Net zo zwaar. Ik ben 15 kg afgevallen na mijn zwangerschap om op het gewicht van voor de zwangerschap te komen. Hoewel ik graag nog zo’n zelfde aantal zie verdwijnen, blijf ik momenteel erg hangen. Meer daarover in mijn Weight Watchers updates!

12. Wat is je droomvakantie met kinderen?
Geen idee. Ik zie vakantie ook weer een manier van herinneringen maken. Ik denk dat het belangrijkste is dat Isabelle plezier heeft en zichzelf kan vermaken.

13. Wat is je droomvakantie zonder kinderen?
Indonesië. Ik zou graag Roy laten zien waar ik 5 maanden geleefd heb toen we 4 maanden verkering hadden. Ik ging toen op buitenlandstage. Indonesië heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart en ik hoop dat Roy ook zo’n plekje kan creëren voor Indonesië. Daarnaast wil ik al járen een rondreis door de USA maken en dat is toch ook makkelijker zonder kinderen.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Van alles natuurlijk! Maar vooral dat ik zo geniet van alle stapjes die Isabelle maakt. Dat maakt dat ik de kleine dingen in het leven minder voor lief neem en dus extra geniet van alles. En de liefde die je kunt voelen in het leven is nog nooit zó groot geweest.

15. Mijn hart smelt als ik….
…Isabelle zie genieten en lachen. Ik geniet zo intens van het moederschap en heel veel clichés zijn waar.

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
HEMA, Zeeman en H&M. Maar dat komt omdat ik graag in fysieke winkels kom. Online is er ook zoveel leuks!

17. Wat is je favoriete mama make-up en verzorgingsproduct?
Mijn favoriete make-up merk is absoluut MAC. Ik hou van de foundation, de highlighter, de blush en de lipsticks. Hier ga ik binnenkort ook nog een artikel over schrijven! En mijn favoriete verzorgingsproduct is de dag- en nachtcrème van Cien.

18. A-merk of huismerk?
Ligt aan het product. Maar voor luiers en melk koop ik bijvoorbeeld altijd huismerk (Love Kruidvat!).

19. Heb je altijd al een kinderwens gehad?
Ja! Ik wist van kleins af aan dat ik ooit moeder wilde worden. Ik had het liefst nog jonger moeder willen worden, maar je bent nou een maal met zijn tweeën 😉

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Ik vind alles leuk! Maar geniet denk ik het meest van alle stapjes die ze zet. Het is allemaal zo wonderbaarlijk en leuk om te zien. Hoe ze dingen ontdekt en hoe ze daarmee omgaat. Zo bijzonder allemaal! Nog altijd zo onwerkelijk dat wij Isabelle hebben gemaakt!

Ik zou het leuk vinden als jullie ook één of meerdere vragen willen beantwoorden! Kan ik mijn lezers ook een beetje leren kennen 🙂

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close