boeken gelezen in 2019

17 Boeken die ik in 2019 gelezen heb

Lezen gaat bij mij met fases. Zo heb ik een periode dat ik het ene naar het andere boek verslind, en zo lees ik weer weken of zelfs maanden niet. Toch lees ik alweer een heel stuk meer dan een aantal jaren geleden. Ooit was ik een boekenwurm en toen niet meer. Tot ik een e-reader kocht en weer enthousiast begon met lezen. In 2018 las ik dan ook 21 boeken uit (lees hier welke en wat ik er van vond) en afgelopen jaar waren dat er 17. Welke 17 boeken ik in 2019 heb uitgelezen, lees je hieronder. Met uiteraard weer mijn mening.

Harry Potter – J.K. Rowling

Op 31 december 2018 eindigde ik halverwege boek 6, dus boek 6 (en uiteraard 7) las ik in 2019 uit. Tja, aan Harry Potter hoef ik niet veel woorden vuil te maken. Magisch. Fantastisch. Lees ik graag voor de zoveelste keer weer opnieuw. Wie niet?

Harry Potter en de halfbloed prins

Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en aanslagen en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist. In de Ligusterlaan zit Harry Potter ’s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harry’s terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het eind van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft? Harry’s zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen…

Harry Potter en de Relieken van de Dood

De zomervakantie is voorbij, maar Harry Potter keert dit jaar niet terug naar Zweinstein. Hij staat voor de gevaarlijke en haast onmogelijke opdracht van Perkamentus: de overgebleven Gruzielementen opsporen en vernietigen. Zal hem dat lukken?

Donkerder – E.L. James

We kennen allemaal wel de 50 Tinten Grijs serie van E. L. James. Donkerder is het tweede deel vanuit het oogpunt van Christian Grey. Hetzelfde verhaal als 50 tinten donkerder, maar dan dus vanuit zijn oogpunt, met zijn gedachtes en zijn belevingen. Hierdoor krijg je meer achtergrond informatie en leren we Christian ook beter kennen en begrijpen. Het verhaal leest lekker weg. Is het een hoogstaande roman? Nee dat niet, maar dat wisten we eigenlijk al van te voren. Gewoon lekker leesvoer.

E L James keert terug naar de wereld van Vijftig tinten met een diepere en duisterdere visie op het liefdesverhaal dat wereldwijd miljoenen vrouwen in vuur en vlam zette Hun zinderende, sensuele liefdesaffaire is geëindigd in hartenpijn en in scherpe verwijten, en toch lukt het Christian Grey niet om Anastasia Steele uit zijn hoofd te krijgen, of uit zijn bloed. Hij is vastbesloten om haar weer voor zichzelf te winnen. Hij probeert zijn donkerste verlangens en zijn behoefte aan volledige controle te onderdrukken en Ana op haar eigen voorwaarden lief te hebben. Maar Ana’s sluwe baas Jack Hyde heeft zijn zinnen ook al op haar gezet, en Christian wordt nog steeds geplaagd door de verschrikkingen van zijn jeugd. Kan Christians therapeut hem verlossen van zijn demonen, of zullen zijn verleidster Elena en zijn vroegere submissive Leila hem laten terugvallen in het verleden? En zelfs als Christian Ana terugwint, kan zo’n beschadigde man als hij er dan wel in slagen om haar te behouden?

Magisterium – Holly Black & Cassandra Clare

Magisterium is een boekenreeks over tovenaarsleerling Callum Hunt. Dit klinkt als een namaak van Harry Potter. Zo ben ik er ook ingestapt. Altijd dom, want dan kom je moeilijker in het verhaal. Heel eerlijk heeft de Magisterium serie wel wat kenmerken van Harry Potter, maar is het toch een eigen verhaal. Vooral als je het los kunt zien, is het eigenlijk wel een hele leuke boekenreeks om te lezen. Je komt er makkelijk doorheen en ik wilde écht doorlezen. En dus las ik in razend tempo het ene na het andere deel uit. Houd je dus van fantasieboeken, dan is dit toch wel een aanrader.

Holly Black en Cassandra Clare zijn twee grootheden in het fantasygenre. Holly is auteur van de megapopulaire serie De Spiderwick Chronicles. Cassandra schreef de inter nationale best sellerserie Kronieken van de Onderwereld. Beide series werden succesvol verfilmd. Magisterium is hun eerste serie samen.

De IJzerproef

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan…

De Koperen Vuist

Calls beste vriend is een wolf, Havoc genaamd. Zijn vader vermoedt dat Havoc kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium. Maar daar is het leven niet gemakkelijker als blijkt dat De Alkahest – een koperen handschoen die tovenaars van hun magie scheidt – is gestolen. In hun zoektocht naar de dader, trekken Call en zijn vrienden de aandacht van gevaarlijke vijanden.

De Bronzen Sleutel

Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium, maar de plotselinge dood van een klasgenoot bewijst het tegendeel. De drie vrienden moeten de moordenaar opsporen, waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten. Ze komen erachter dat magie in slechte handen de macht heeft om enorme schade aan te richten, tenzij het op tijd gestopt wordt…

Het Zilveren Masker

Callum Hunt wordt geconfronteerd met een leven vanachter tralies, verbannen uit de rest van de magische gemeenschap voor wat hij is en voor wat hij zou kunnen worden. Maar een schokkende openbaring heeft hem vrijheid beloofd – tegen een hoge prijs. Zal het hem lukken om sterk te zijn en trouw te blijven aan zijn vrienden en docenten? Of neemt hij het risico, waarmee hij alles zal vernietigen waar hij van gehouden heeft?

De Gouden Toren

Het zinderende laatste deel van de Magisterium-serie met goud op snee!
Callum Hunt heeft de afgelopen vier jaar magische training gehad op het Magisterium, waar hij vocht tegen chaos en het kwaad. Uiteindelijk versloeg hij het leger van Chaoten in een episch gevecht. Maar hij betaalde daar wel een hoge prijs voor. Nu – als winnaar – maar met een gebroken hart, heeft Callum er genoeg van. Hij is er klaar voor om zijn training af te ronden. Maar het kwaad waar Callum tegen vecht heeft het nog niet opgegeven…

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Ik lees graag boekenreeksen, omdat je dan de hoofdpersonen goed leert kennen. Zeker als een boek je aanspreekt, is het fijn om meer van die verhalen te lezen. Zo heb ik dat ook met Aan alle jongens van wie ik hield. Officieel is dit nooit bedoelt als boekenreeks, maar er zijn gewoon vervolg verhalen gekomen over het leven van Lara Jean. Een heerlijk romannetje wat ook weer makkelijk weg leest. Hoewel ik Lara Jean niet altijd begrijp, vond ik het boek toch leuk om te lezen. Dit deel is verfilmd en staat ook op Netflix (maar doet het boek geen eer aan; wel leuk om te zien hoor!).

Aan alle jongens van wie ik hield

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

PS Ik hou nog steeds van je

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

Veel liefs, Lara Jean

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Royal – Geneva Lee

Als je het leuk vond om Vijftig Tinten te lezen, dan zit je met de Royals Saga in het goede genre. Houd je ook nog van knappe prinsen? Dan zit je met deze reeks helemaal gebakken. De serie bestaat uit 3 boeken die gaan over Clara Bishop die valt voor de dominante Engelse troonopvolger. Ik heb genoten van de boeken. Het is spannend, heeft humor en het is een beetje kinky. Ik vond het een verrassend succes.

Royal Passion

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed…

Royal Desire

Teleurgesteld en gekwetst na hun laatste nacht samen, maakt Clara een einde aan haar relatie met prins Alexander. Ze stort zich op haar werk om hem te vergeten, maar de herinneringen aan hun tijd samen laten haar niet los. En Alexander is niet een man die snel opgeeft. Kan hij Clara overtuigen van zijn ware liefde? En zal zij bij hem blijven als hij zijn duistere verleden onthult?

Royal Love

Terwijl alles hen juist uit elkaar lijkt te drijven, vecht Alexander voor Clara’s liefde. Ze is van hem, ze hoort bij hem: met lichaam, hart en ziel. Clara vindt kracht en geborgenheid bij hem. Maar toch voelt ze altijd dat er een dreiging om hen heen hangt, een donkere schaduw die elk moment hun geluk kan verduisteren. Ze dacht dat trouwen met Alexander de oplossing zou zijn, en dat ze precies wist wat ze daarna kon verwachten. Maar ze had het mis.

Zomer – Tamara Postma

Tamara ken ik als blogger van TheMommyDiaries.nl. Naast bloggen, schrijft zij met veel plezier romannetjes. Toen ik een proefabonnement had op Kobo Plus heb ik de eerste drie boeken uit deze Zomer reeks gelezen. Het zijn geen dikke pillen en dus ben je er snel doorheen. Het leest makkelijk weg. Gedurende de drie boeken zie ik Tamara groeien als schrijfster en lukt het haar steeds beter om niet voorspelbaar te zijn en mooie wendingen te geven aan het verhaal. Waarom ik niet alle boeken heb gelezen in de reeks? Omdat ik in een keer geen zin meer had in lezen (zoals ik hierboven ook al liet weten dat ik dat met vlagen dus heb.)

Zomerkind

Florine heeft het allemaal, ze heeft een geweldige baan als kinderarts, de liefste ouders, de leukste man en een prachtig huis. Als ze met haar man besluit om tijdens de huwelijksreis de pil de deur uit te doen, hoopt ze snel zwanger te raken. Maar als dat niet zo makkelijk gaat als verwacht, dreigt haar hele leven uit elkaar te vallen.

De laatste zomer samen

Een nieuw huis, een nieuw dorp en een nieuw begin. Na het uitblijven van een tweede zwangerschap, proberen Florine en Joost het meeste uit hun leven te halen en zoveel mogelijk te genieten van hun dochter Lexie. Maar als er dat iemand uit Florine’s verleden opduikt die alles overhoop haalt, dreigen ze alles kwijt te raken.

Zomerliefde

Lexie staat aan het begin van een nieuw leven. Een nieuwe opleiding en een appartement waar ze samen met haar beste vriendin gaat wonen. Vlak voor haar vertrek leert ze iemand kennen die haar hele leven voorgoed veranderd. Maar wie is die mysterieuze man nou toch?

Welke boeken vinden jullie een aanrader om te lezen? Laat het me hieronder weten!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close