Natasja’s Weight Watchers Avontuur | #1 Dag mommy rolletjes

Isabelle is nu ruim 4 maanden oud en ik ben nog altijd niet de oude. Ondanks dat er gezegd wordt dat het 9 maanden op en 9 maanden af is, voelt het voor mij zo absoluut niet. Ik lijk namelijk helemaal niet af te vallen! Niks. Nada. Noppes. Zero. Nog geen grammetje. Erbij komt het daarentegen dan ook niet, maar vrolijk word ik er niet van. Op de een of andere manier lukt het mij zelf niet om rustig aan af te vallen. Ik geef borstvoeding en mag maximaal 0,5 kg per week afvallen. Toen ik in december er klaar voor was om weer hard te werken voor mijn lichaam, bleek ik te hard gaan waardoor mijn borstvoeding ineens half stopte. Ho! Dat was niet de bedoeling! Het lukte mij dus niet zelf. Ik las al vele positieve verhalen over Weight Watchers i.c.m. borstvoeding. Na heel wat informatie te hebben opgezocht en verschillende positieve blogs gelezen te hebben, besloot ik mijzelf afgelopen dinsdag aan te melden. Tijd voor verandering. Dag mommy rolletjes! 

Aanmelden

Aanmelden deed ik online en gaat super makkelijk. Ik heb alleen gekozen voor de online Weight Watchers, waarmee je alleen via de app kennis op doet en alles in bij houdt. Je kunt ook wekelijks naar een bijeenkomst gaan, maar ten eerste vond ik de dichtstbijzijnde toch te ver weg en denk ik dat ik het ook wel zonder zo’n bijeenkomst aan kan.

Bij je aanmelding moet je van alles aangeven: je lengte, je huidige gewicht, je doel, je geslacht én – voor mij super belangrijk – of je borstvoeding geeft. Dit laatste is voor mij van essentieel belang. Je krijgt namelijk meer punten, omdat je dus minder snel mag afvallen, maar ook omdat je meer energie verbruikt.

Punten?

Weight Watchers werkt met punten tellen. Na aanleiding van de informatie die je hebt moeten invullen, ontvang je een X aantal dagpunten: Smart Points genoemd. Elk ingrediënt heeft een X aantal Smart Points. Dit is berekend met een formule aan de hand van  het aantal calorieën, eiwitten, suikers en verzadigde vetzuren. Zo kun je toch alles blijven eten, maar zie je welke producten er goed en minder goed voor je zijn.

Die punten hoef je niet zelf te berekenen. Daar is de app voor. Je vult in de app in wat je eet en die berekend dan weer het aantal punten dat daar bij hoort. Ik merk dat ik steeds sneller ingrediënten in kan voeren en dat het overal kan. Of je nu thuis bent of ergens anders. Het is even wat werk, maar ik krijg er al snel grip op en dus is het zo gepiept!

Naast je dagpunten heb je ook nog een weekextra. Die kun je bijvoorbeeld inzetten als je in de week een feestje hebt of uit eten gaat. Ook sporten levert je punten op die je weer zou kunnen gebruiken om extra te eten. Zolang jij je eigen doel maar weet, ga je hier goed mee om.

Mijn doel

Mijn doel is om weer op het gewicht te komen van toen ik een jaar of 20 was: 65 kg. Dat betekent dat ik 26,4 kg moet afvallen. Afgelopen dinsdag woog ik namelijk 91,4 kg. Maar dat woog ik na de geboorte van Isabelle dus ook en wilde er dus maar niet van af.

Mij eerste subdoel heb ik al bereikt! Ik heb ingesteld dat ik op zaterdag mijn weegmoment heb en met een juichend gevoel woog ik ineens 89,5 kg! Ik weet dat ik dus in een korte tijd meer ben afgevallen dan met borstvoeding mag, maar tot nu toe lijkt mijn borstvoeding er niet onder te lijden. Daarnaast is het vooral ook vocht wat je in de eerste week/weken kwijt raakt. Dus ik ben erg benieuwd naar volgende week.

Hoe het tot nu toe gaat

Nou ja, goed dus! Ik ben al 1,9 kg afgevallen en voor het eerst sinds de geboorte van Isabelle weer onder de 90 kg! Ik heb veel steun aan Connect. Dit is dé social media binnen de app van Weight Watchers. Je ziet hier heerlijke recepten voorbij komen, juich momenten, moeilijke momenten, progressie en vragen. Het is Instagram, Twitter en Facebook ineen. Ideaal! Ik doe hier veel informatie, motivatie en inspiratie op.

Zoals ik al benoemde heb je het puntensysteem snel door. Ik vind het leuk om gezond te koken of gezonde variaties te maken op bekende recepten. Zo maakte ik eergisteren Kipsalon, wat uiteraard een gezondere variant is van de Kapsalon. Is het dan helemaal gezond? Nee, natuurlijk niet. Ik at er nog steeds frietjes bij, zoals dat hoort bij een kapsalon. Maar het ding is wel dat het veel minder punten was, heel erg lekker en vullend. Ik moet mijn punten goed verdelen over de dag en als dan zo’n heerlijke maaltijd er in past, why not? Dat is genieten en zó is afvallen ook goed vol te houden! Het feit dat er niks verboden is, maar dat je dankzij de punten wel met je neus op de feiten wordt gedrukt, maakt dat je betere keuzes maakt.

Gisteren at ik een zelfgemaakte courgette soup; ook al zo lekker! Het leuke is dat je in de app en in Connect genoeg recepten hebt die je kunt gebruiken, maar je ook gewoon je eigen kookboeken of ideeën kunt gebruiken. Niks is te gek zolang het binnen je puntentotaal past. En is het erg als je er een keer overheen zit? Natuurlijk niet! Zolang je er maar bewust van bent dat je daardoor niet zult afvallen.

Ik ben zoals je merkt erg enthousiast. Vooral fijn dat mijn borstvoeding het nog altijd goed doet en dat ik mezelf goed voel. Ik ben er klaar voor om over een X aantal maanden weer in mijn eigen normale kleding te kunnen i.p.v. die zwangerschapskleding. Die ben ik ondertussen wel héél beu!

Wat is jouw ervaring met Weight Watchers en/of afvallen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

 • Yvette

  12 februari 2018 at 08:09

  Zo knap dat je deze stap zet! Je inspireerd me, want ik ben na 10 maanden mijn zwangerschaps kilo’s ook nog altijd niet kwijt! Ik ga binnenkort wel wekelijks badmintonnen, dus ik ben benieuwd wat beweging met me doet! Weigh Watchers vind ik nog een beetje te duur voor mij, dus ik ga eerst eens kijken of ik zelf van de ongezonde snacks kan afblijven of matigen en dan ben ik al een eind denk ik 😉 Succes jij!

  Beantwoorden
  • Natasja

   12 februari 2018 at 08:13

   Tnks! Hopelijk werkt badmintonnen voor jou! Is leuk om te doen iig! Ik vond t programma met wekelijks een bijeenkomst ook te duur, daarom koos ik alleen voor online plus dat ik mezelf niet zo snel naar zo’n bijeenkomst zie gaan haha! Maar ik kan uiteraard niet in jouw portemonnee kijken en je moet vooral doen war bij jou past. Jij ook succes dan! ?

   Beantwoorden
  • Natasja

   13 februari 2018 at 11:05

   Ik hoorde ook veel positieve verhalen en ook ivm borstvoeding. Dus vandaar dat ik er nu toch voor ben gegaan! Hopelijk heb ik ook een positief verhaal straks ☺️

   Beantwoorden
 • Michelle

  13 februari 2018 at 21:17

  Wat super dat je je hebt aangemeld! Ik heb al verschillende diëten ( Sonja bakker, Body Boost, een eiwitdieet onder begeleiding van een Dietiste) gedaan over de jaren heen maar Weight Watchers lijkt mij ook wel wat. Momenteel gaat hier het afvallen redelijk goed dus blijft het op eigen houtje doen. Kijk al uit naar je updates, vind het erg interessant om te lezen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close