MOVIES REVIEW | A Simple Favor, Venom, Peppermint & Johnny English Strikes Again

Oktober is een goede film maand voor ons. Vandaag heb ik weer vier nieuwe reviews en volgende week komen er ook nog eens drie bij. Dus houdt Natasja Online in de gaten! Vandaag dus vier nieuwe films om met jullie te bespreken: A Simple Favor, Venom, Peppermint en Johnny English Strikes AgainLet’s goooooo!

A Simple Favor

In de stijlvolle thriller A Simple Favor volgt mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily (Blake Lively) te achterhalen. Als de drukbezette Emily op een dag vraagt of haar zoontje na school even op kan worden gevangen door Stephanie is dat natuurlijk een kleine moeite. Maar Emily komt haar kind niet ophalen, neemt haar telefoon niet meer op en ook haar man en collega’s lijken geen idee te hebben waar ze is gebleven. Stephanie vermoedt dat er meer aan de hand is en betrekt haar vlogfans bij de zoektocht naar haar vriendin. Als ze dieper in de duistere geheimen van Emily’s verleden graaft komt ze terecht in een wereld waarin niets is wat het lijkt vol onverwachte gebeurtenissen en bedrog, geheimen en onthullingen, liefde en loyaliteit, moord en wraak.

Regisseur: Paul Feig
Acteurs:
Anna Kendrick, Blake Lively, Rupert Friend, Andrew Rannells, Henry Golding en Linda Cardellini
Genre:
misdaad / thriller
Speelduur:
117 minuten
Te zien vanaf: 
27 september 2018

Ik heb me niet per se van te voren verdiept in het verhaal. Het feit dat Blake Lively en Anna Kendrick er in mee doen was mij genoeg reden om deze film te gaan zien. Daarnaast was de Instagram publiciteitsstunt van Blake ook al aanlokkelijk. Ineens waren al haar foto’s verdwenen en in haar bio stond alleen nog maar: “What happened to Emily?” Het internet was geschokt, maar een paar dagen later bleek het een publiciteitsstunt te zijn voor A Simple Favor.

Wat een onwijs tof verhaal en ook echt in alle opzichten van deze tijd. Een vloggende moeder (goh, herkenbaar? ;)) en social media zijn hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zit het verhaal echt heel erg goed in elkaar. Als je denkt te weten ‘hoe en wat’, gebeurt er toch weer wat anders. Daardoor blijft de film spannend en interessant tot het eind. En niet te vergeten dat beiden leading ladies top actrices zijn! Zij zijn beiden super goed gecast voor deze rollen. Niet heel gek dat ik deze film 5 van de 5 sterren geef!

Lees ook: FILM REVIEW | The Age of Adaline

Venom

Tom Hardy is te zien als de mysterieuze Venom, een van Marvel’s stoerste en dodelijkste personages. Wanneer een ruimteschip met daarin specimen van buitenaards leven neerstort, veranderd het leven van Eddie Brock. Hij krijgt de krachten van een symbioot en moet zijn alter ego Venom vrijlaten om zijn leven te redden.

Regisseur: Ruben Fleischer
Acteurs: Tom Hardy, Michelle Williamas, Riz Ahmed, Scott Haze en Reid Scott
Genre: Actie
Te zien vanaf: 3 oktober 2018

Zoals jullie ondertussen wel weten houd ik wel van dit soort films. Venom is van oorsprong een superschurk die voorkomt in de comics van Spider-Man en heeft nu dus zijn eigen film. Houd je niet van Spider-Man? Geen probleem, want die komt hier niet in voor. Het draait echt alleen maar om Eddie en Venom, hoe zij samen zijn gekomen en hoe hun leven meer verbonden raakt dan dat je in eerste instantie zou denken.

Venom is in mijn ogen een vermakelijke film. Ik vind het geen hoogstandje, maar als je van comic verfilming houdt zeker de moeite waard om te kijken. Desondanks is het niets bijzonder en niet iets wat we nog niet eerder gezien hebben. Het verschil zit hem alleen in de karakters. Maar tja, heel veel comics hebben wel wat weg van elkaar en dat weet je eigenlijk ook wel van te voren. Het is knap als er écht iets origineels nog gemaakt kan worden. Tom Hardy is als Eddie Brock natuurlijk best een genot om naar te kijken. Nou ja, niet de hele tijd in deze film vanwege zijn gemoedstoestand. De chemie tussen Tom en Michelle had meer gemogen en dat geldt zo voor meerdere acteurs. Het zijn allemaal prima acteurs hoor, maar als we het hebben over het samenspel vind ik dat het beter gekund had. Desalniettemin geef ik Venom 3 van de 5 sterren.

Lees ook: MOVIE REVIEW | Spider-Man: Homecoming

 Peppermint

Wanneer Riley (Jennifer Garner) wakker wordt uit een diepe coma, herinnert ze zich alleen nog hoe haar dochtertje en man voor haar ogen op brute wijze werden vermoord. Als het gerechtelijke systeem de moordenaars ook nog eens vrijuit laat gaan, besluit Riley dat ze het heft in eigen handen moet nemen. Ze begint aan een tocht door de onderwereld van Los Angeles met slechts 1 doel: wraak!

Regisseur: Pierre Morel
Acteurs:
Jennifer Garner, John Gallagher Jr., Ann Ilonzeh, Richard Cabral en John Ortiz
Genre:
Actie / Thriller
Speelduur:
100 minuten
Te zien vanaf:
 6 september 2018

Jennifer Garner herinner ik mij vooral als de actrice uit 13 Going On 30 en als de (ondertussen ex-)echtgenote van Ben Affleck. Ze heeft natuurlijk veel meer gedaan, maar als naam is zij in mijn beleving minder groot. Juist hierom was ik erg benieuwd of zij zich staande weet te houden als leading role in een actie / thriller. Één ding is zeker: dat kan ze zeker! Peppermint is een hele vette film om te zien. Qua actie zit hij goed in elkaar en hij is spannend om naar te kijken. Desondanks vind ik hem hier en daar wel wat voorspelbaar en levert dat wat minpuntjes op. Jennifer Garner bewijst met Peppermint dat ze van alle markten thuis is. Ze speelt haar rol écht heel goed! Als je van dit genre houdt, dan is deze film zeker de moeite waard om te kijken. Hij krijgt van mij dan ook 4 van de 5 sterren.

Lees ook: FRIDAY FAVOURITES | Deze romcom’s zijn te heerlijk om niet te zien

Johnny English Strikes Again

Johnny English Strikes Again is het derde deel van de komische Johnny English-filmreeks, met Rowan Atkinson als de populaire geheim agent. Dit nieuwe avontuur begint wanneer na een cyber-aanval de identiteitsgegevens van alle geheim agenten in Groot Brittannië op straat komen te liggen. Hierdoor is de voormalig spion Johnny English de laatste hoop van de Britse geheime dienst. Hij wordt ingeschakeld om de meesterhacker achter deze aanval te vinden. Het is een grote uitdaging voor de onhandige Johnny English om met behulp van de moderne technologie zijn missie met succes te volbrengen.

Regisseur: David Kerr
Acteurs:
Rowan Atkinson, Olga Kurylenko en Emma Thompson
Genre:
Komedie
Speelduur:
89 minuten
Te zien vanaf:
20 september 2018

Ik kan me nog herinneren dat ik voor het eerst een trailer zag van Johnny English Strikes Again. Het begon namelijk in dezelfde sfeer, setting en met dezelfde soort muziek als James Bond. Roy en ik keken elkaar aan en dachten dan ook dat dit een trailer voor een nieuwe 007-film zou zijn. Totdat Rowan Atkinson in beeld kwam. Oké, dus geen nieuwe Bond film, maar een nieuwe Johnny English film!

Ik kan me niet per se herinneren of ik de tweede Johnny English gezien heb, maar de eerste wel. Gezien de films niet op Netflix staan, heb ik van te voren deel 2 ook niet meer gezien. En was dat nodig? Nee, hoor. Je kunt deze film prima bekijken zonder de andere twee films gezien te hebben.

Van een Johnny English film kun je vooral flauwe humor verwachten. The good kind. Ik hou d’r van! Lekker onderuitgezakt, popcorn in de hand. Ja, dit is een vermakelijk film. Geen hoogstandje, maar dat verwacht niemand ook van deze film. Daarnaast is de film best voorspelbaar, maar door alle humor irriteer ik me er totaal niet in. En Rowan Atkinson is… tja… Gewoon Rowan Atkinson 😉 Ik geef deze film dan ook 3 van de 5 sterren.

Welke film wil jij graag zien of heb je toevallig ook gezien? Laat het me hieronder bij de comments weten!

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close