New in ♥ Canon Legria HF R56

Al maanden wilde ik een nieuwe camera kopen. Hoewel ik heel blij was dat mijn zus haar oude JVC camera wilde uitlenen – uit het jaar nul, dat dan weer wel. Lees: videobandjes! – zou een nieuwere (digitale) handiger en beter werken. En dus vroeg ik voor mijn verjaardag afgelopen juli geld, zodat ik een nieuwe camera kon aanschaffen. Met het geld wat ik kreeg voor mijn verjaardag en het geld wat ik verdiend heb met bloggen kon ik een nieuwe camera kopen. Ik kocht de Canon Legria HF R56 en vandaag deel ik hem met jullie.

Doordat ik een nieuwe camera gekocht had en er meteen mee wilde spelen heb ik een week lang gevlogd. De vlogs kun je hier terug vinden.

De camera bevat vele functies en na een ruime week heb ik nog niet alles uitgeprobeerd, maar ik zal proberen om de camera zo goed mogelijk aan jullie te laten zien.

Uiterlijk

Ik denk dat de afbeeldingen op zich voor zichzelf spreken. De Canon Legria HF R56 is een compacte handycam van 5,7 x 5,3 x 11,6 cm. Dit is echter wel zonder batterij. Hoewel de handycam heel compact is – vind ik tenminste – is de batterij een minpunt. Ik had liever gezien dat ze een soort van gat in de camera hadden gemaakt, waar je de batterij in kunt stoppen. De batterij is best groot en doordat je die achterop klikt, steekt hij toch een behoorlijk stuk eruit.

Verder is het uiterlijk compact en totaal niet ingewikkeld. Eenvoud siert deze handycam.
De camera gaat aan, zodra je het schermpje open klapt. Wanneer je deze weer dicht doet, gaat de camera ook automatisch uit. Er zit wel een aan en uit knop op. Ik vind dit zelf handig, wanneer ik de camera aan de computer heb hangen, omdat de aansluiting van de computer aan de binnenkant zit. De enige drie knoppen aan de buitenkant zijn de start en stop knop, in en uit zoomen en om de beschermlaag van de lens open en dicht te maken.
Naast de aan en uitknop zit aan de binnenkant nog een knop om je geschoten filmpjes te bekijken en een SD-kaart gleuf.

De Canon Legria HF R56 heeft 8 GB intern geheugen. Met een SD-kaart kun je je geheugen dus uitbreiden. Je kunt zelf kiezen of je je opnamen op de SD-kaart of op het geheugen wilt opslaan.

Functies

Dat je het scherm kunt kantelen vind ik ook een functie. Ik gebruik dit wanneer ik vlog of een tutorial opneem. Eigenlijk gebruik ik dit voornamelijk, haha!
Het schermpje is – wanneer deze gedraaid is – niet in spiegelbeeld, wat ik bijvoorbeeld met het maken van tutorials wel vervelend vind. Ik heb nog niet gevonden of dit een instelling is die je aan kunt passen.

Zoals ik eerder al aangaf, kun je je filmpjes terug krijgen. Per keer dat je op de start en stop button drukt, wordt het stuk apart opgeslagen. Ideaal als je iets wil verwijderen, maar niet alles. Daarbij vind ik ook dat je filmpjes zo makkelijk kunt terug vinden.

Uiteraard heeft de camera nog genoeg instellingen. Zo kun je o.a.  kiezen of je op MP4 formaat wilt filmen of op AVCHD.

Daarnaast heb je ook heel veel grappige keuzes. Zoals een sticker in beeld. Dit is een van de bijna 30 stickers waaruit je kunt kiezen. Je kunt ook kiezen voor een soort krantenkop, een filmbord en nog een hoop meer.

Ook kun je animaties invoeren. Zoals dat hij aftelt voordat je begint. Als je zo’n functie gebruikt hoef je die niet meer bij het editen in te voeren. Best grappig natuurlijk! Je hebt ook nog effecten zoals een soort van vuurwerk. Leuk om mee te spelen, maar ik vraag me wel af hoe vaak je zoiets gebruikt.

En je kunt uiteraard ook de datum in beeld houden als je dit wilt. Lekker nostalgisch, haha!

Ook heb je verschillende functies om uit te kiezen voor het filmen. Dit is net zo als op een fototoestel. Ik vind het super leuk dat er zo veel keus is en dat je al die filters kunt gebruiken.

En zo heb je nog een hoop instellingen meer.
Het plaatje rechtsonder is de snelle functie. Zo kun je onder het filmen snel dingen aan passen. Sllim!

Conclusie

De Canon HF R56 is een hele fijne handycam met veel functies. Sommige misschien wat overbodig, maar hee, het kost niks extra’s dat ze er wel op zitten.
Hij is makkelijk mee te nemen omdat hij compact en licht is.

Ik denk dat het enige minpuntje de batterij is. Dat had van mij echt véél subtieler gemogen.

Al met al ben ik tot nu toe super tevreden met mijn nieuwe camera.

Wat vinden jullie van deze camera?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close