Review: precision foam colour – John Frieda

01Het werd weer hoog tijd om mijn haar te verven. Niet dat mijn uitgroei nou erg opviel, maar voor mij viel het goed genoeg op. Ik verf mijn haar al sinds dat ik een jaar of 15 was. In eerste instantie met henna, maar toen ik meer blond wilde worden heeft mama toch een pakje verf gekocht met “slechte” ingrediënten. Ondertussen zijn we 10 jaar verder (zó, wat klinkt dat lang geleden en wát voel ik me nu oud, haha!) en verf ik nog steeds geregeld mijn haren. Vanaf het moment dat ik op mezelf ben gaan wonen (dat is ondertussen alweer bijna 4 jaar geleden) verf ik mijn haren zelf. Hoewel mama mijn haren verfde met een kwastje en zo’n flesje met een dun puntje, vond ik dat maar eng omdat je dan heel precies moet zijn. Mijzelf kennende kan ik dat met mijn haren niet zo precies – ik heb het nog nooit geprobeerd, maar durfde het ook niet aan. En toen zag ik de ideale oplossing: de mousse! Ik heb al vele merken geprobeerd en ik ben super tevreden over alle mousses die ik tot nu toe gebruikt hebt. Tja, het is geen kappersresultaat – dat zal het ook nooit worden met drogisterij verf – maar goed genoeg voor mij. Deze keer probeerde ik de Precision foam colour van John Frieda in de kleur light natural brown.

02Laten we eerst eens even naar de verpakking kijken. John Frieda is een wat duurder drogisterij merk, maar staat wel bekend als een goed en betrouwbaar merk. De verpakkingen stralen dat ook altijd uit vind ik.
De slogan voor dit product is: Bereik een kleurvast, salon-kwaliteit resultaat.
Onder de slogan kun je al in het kort lezen hoe simpel het is om met deze mousse te werken. Hoewel ik zelf vind dat de plaatje 2 en 3 iets wat misleidend zijn – wanneer je de mousse op je haren smeert verdwijnt het schuim meteen! – vind ik dat niet zo storend. Later hier meer over.
Natuurlijk staan er ook nog veiligheidsmaatregelen op, want je werkt tenslotte wel met chemische stoffen.

03

Aan de andere kant van het doosje zie je nog meer – zoals ik het graag noem – verkooppraatjes: Een dikkere foam voor intensievere kleur-inwerking. En nog meer “verkooppraatjes”.

04Dit is iets wat op elke drogisterij haarverf staat: een voorbeeld van verschillende kleuren haren met de uitwerking van deze kleur verf. Altijd handig, maar niet altijd waar. Ik ben zelf namelijk super eigenwijs en heb ook wel eens een kleur geprobeerd die niet met mijn haar zou kunnen. Ha, het kon wel degelijk! Maar goed, dat is dan zo bij mijn haren. Dus ik adviseer wel om tóch even naar dit plaatje te kijken voordat je een kleur kiest.

05Dit zijn de ingrediënten. Zoals je ziet zitten er veel chemische stoffen in zo’n pakje verf. Dus hoe leuk het verven van je haar ook kan zijn, het is nooit gezond voor het haar. Je haar verdiend dan dus ook extra goede verzorging – maskertjes en serums – wanneer je je haren verft.

06En dit zit er allemaal in de verpakking: ontwikkelvloeistof, kleuring, pompje, conditioner, handschoentjes en een gebruiksaanwijzing.

07

08

09
Zoals je ziet zie je op de bovenste drie afbeeldingen de getallen 1, 2 en 3 staan. In de gebruiksaanwijzing kun je vinden waarvoor dit is. Maar natuurlijk ga ik het je nu vertellen.

11AJe zorgt dat de ontwikkelvloeistof, de kleuring en het pompje klaar liggen.

10Nummer 2 (de kleuring) gooi je bij nummer 1 (de ontwikkelvloeistof).

11Je draait de dop er terug op en beweegt het flesje even op en neer. Niet schudden!

Draai de dop er van af en draai het pompje er op.

13Trek de zwarte handschoenen aan – eigenlijk moet je dat al doen vanaf het moment dat je de dop van flesje 1 en 2 eraf draait, maar dat vergeet ik altijd – knijp in het flesje en dan komt de mousse er uit. Je kunt beginnen met een bolletje ter grootte van een stuiterbal. Dit smeer je dan eerst op de uitgroei. Wanneer je voor het eerst je haren gaat verven smeer je dit op je scheiding.

14
Nou, je ziet meteen wat ik bedoel met misleiding van het plaatje op de verpakking. Waar is al het schuim? En hoezo dikkere foam? Ik merk geen verschil met andere mousses die ik geprobeerd heb.
Maar goed, daarom noem ik die beloftes op een verpakking altijd verkooppraatjes.
Wanneer je de mousse aanbrengt, verdwijnt dus het schuim. In het begin heb ik altijd het idee dat het flesje dadelijk al leeg is, voordat ik al mijn haren heb gehad, doordat mijn haren er niet meteen “nat” uitzien. Ga gewoon door op alle uitgroei en vergeet ook de nek niet! Je houdt genoeg over om al je haren een tweede ronde te geven. Wat ik zo fijn vind aan een mousse is dat je gewoon lekker rommelig kunt zijn. Ik werk de mousse in mijn haren zoals ik dat doe met een shampoo of conditioner. Alleen zorg ik nu dat ik eerst mijn scheiding en de randjes langs mijn hoofd goed heb gehad (denk ook aan je nek!), voordat ik de mousse wild door mijn haren ga kneden en masseren.
Meestal staat op een verpakking ook aangegeven dat wanneer je haren langer zijn dan je schouders, je eigenlijk twee pakjes verf moet gebruiken. Dit heb ik echter nog nooit gedaan. Ook niet toen mijn haar nog ver over het midden van mijn rug kwam. Wel maak ik altijd het flesje helemaal leeg, ongeacht of ik lange of korte haren heb. Ik vind het zonde om de helft weg te moeten gooien, haha!

15
Zo, mijn haren zijn nu helemaal “nattig”. Met mijn vingertoppen – natuurlijk met de handschoenen aan – ga ik nog door mijn haren heen om ze wat uit elkaar te halen, zodat er nog lucht door mijn haren kan. Het is voor de haren heel verstikkend als je ze bij elkaar propt met al die verf erin.
Oh ja ook belangrijk! Zorg dat je je ochtendjas aan hebt met daaroverheen een oude handdoek. Wanneer je bezig bent en ook wanneer je de verf laat intrekken, raken je haren namelijk ook je rug of je stoel of wat dan ook. Dit kun je lastig uit je kleding krijgen. Vandaar dus de oude handdoek. De badjas trek je aan zodat je – wanneer je de verf mag uitspoelen – niks meer over je hoofd uit hoeft te trekken.
De verf laat je een half uurtje intrekken.

Wanneer het half uur om is, spoel je de verf grondig uit met lauw warm water. Je kunt aan de kleur van het water zien of alle verf er goed uit is gespoeld. Daarna pak je flesje nummer 3: de conditioner. Je hebt maar een grote nodig van een 2 euro munt. De conditioner laat je 2 tot 5 minuten intrekken en deze spoel je daarna ook goed uit. Daarna zit je verf in je haren en kun je je haren gaan drogen en stijlen.

16kopie
Dit is het eindresultaat. Ik was vergeten om zowel een begin als een goed eindresultaat te fotograferen. Dus hier een selfie van die dag en als je kijkt naar het plaatje waar ik net de mousse in mijn haren smeer, kun je ook nog een heel groot stuk van mijn “oude” kleur zien. Zoals je ziet hadden mijn haren de vorige keer nog een rode gloed. Deze is nu weg. Hopelijk blijft hij ook weg! Want ik wil eigenlijk weer terug naar blond. Wispelturig ben ik hè?!

Ik vind het een fijne mousse. Er zit veel kleuring in een verpakking, waardoor je er makkelijk je hele haar mee kunt doen. De mousse op zichzelf is niet fijner dan een mousse van bijvoorbeeld Schwarzkopf of L’Oréal. Wat ik wel ideaal vind is dat je in het flesje moet knijpen in plaats van dat het echt werkt als een pompje wat bij voorgenoemde merken wel was. Het geeft een iets mindere kliederboel.

Ik heb deze verf bij Kruidvat gekocht voor een actieprijs van €8. Uit mijn hoofd kost deze verf van John Frieda bij Kruidvat rond de €15.

Verven jullie je haren ook wel eens?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close