Beauty ♥ Try

Het is zó moeilijk om in deze wereld compleet jezelf te kunnen zijn. Je wordt altijd beoordeeld door alles en iedereen. Je moet voldoen aan de eisen van anderen, want anders hoor je er niet bij. Vanaf het moment dat iemand je ziet, heeft diegene een oordeel over je klaar liggen. Want het is ook echt heel logisch dat je weet hoe iemand is door alleen naar het uiterlijk te kijken… Toch?

Iemand met een bril is een ‘nerd’.
Iemand met een kort rokje is een ‘slet’.
Iemand met hoogblond haar is ‘dom’.
Iemand met een driedelig pak aan is ‘rijk’.
Iemand met een zelfverzekerde uitstraling is ‘bitchy’.
Iemand met een sigaar is een ‘viespeuk’.
Iemand met een bruine huidskleur ‘stinkt’.
Iemand zonder merk kleding is ‘arm’.
Iemand met grote borsten is een ‘bimbo’.
Iemand met…. moet ik nog doorgaan…?

Is er dan überhaupt iemand die wél perfect is en voldoet aan alle eisen?

Stop met het denken aan wat anderen van je vinden. Zij die het hardste roepen hoe JIJ moet zijn, zijn degene met de meeste gebreken. Dat zijn degene met een probleem. Het is hun probleem, niet die van jou.

Ik ga steeds zo meer denken. Ik ben altijd een meisje geweest dat gaf om wat anderen van haar dachten. Ik was daardoor heel beïnvloedbaar en ging vaak mee met de flow, al weet ik ook dat ik vaak sterk genoeg was om niet met alles mee te gaan. Zo heb ik bijvoorbeeld wel gerookt – een korte rebelse periode zullen we maar zeggen – maar heb ik nog nooit ook maar iets van drugs geprobeerd, terwijl ik die mogelijkheid wel gehad heb.
Je valt of staat door de keuzes die je zelf maakt. Het is jouw toekomst, jouw leven. Niet die van een ander. Die hebben hun eigen leven en moeten stoppen met het bemoeien met die van een ander.

Wat zou het leven toch veel makkelijker zijn als alle mensen zo dachten. Maar goed, er zijn een hoop mensen die hun best doen om deze boodschap aan de wereld duidelijk te maken.

Zo ging er de afgelopen dagen een video viral over Facebook. Eentje die ik graag met jullie wil delen.
Singer/songwriter Colbie Caillat maakt het liedje ‘Try‘. Een nummer over hoe iedereen zich aanpast om er maar bij te horen, zodat anderen hen mogen. In dit geval gaat het dan vooral over beauty. Je gebruikt mooie make-up, je doet je haar netjes, je lakt keurig je nagels. En dan….? Hoor je er dan wel ineens bij? Is dit wie jij bent en degene die jij wilt zijn? Mogen anderen je hierdoor ineens wel?
Het statement van dit nummer is dat je je niet mooi hoeft te maken voor een ander, je bent mooi zoals je bent. En ja, ook zonder make-up, gekrulde haren en gelakte nagels.

Bekijk hier de video:

Take your makeup off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don’t you like you?
Cause I like you

Ik vind de boodschap helemaal bij deze tijd passen en ik vind dat de video goed bij de boodschap past.

Hoe denk jij er over? Ga jij mee met de flow of ben jij juist wel altijd jezelf?

liefsnatasjaklein

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close