TV-SERIE | The Walking Dead

Nu het tweede deel van seizoen 8 iedere week op Fox wordt uitgezonden, ben ik best een beetje laat met een blogpost over The Walking Dead. Toch vond ik dat deze serie ook wel in het zonnetje gezet mocht worden. Hij is VET! Ik hou sowieso wel van sci-fi/fantasy series (en films), maar in eerste instantie dacht ik dat ik zombies niks zou vinden. Maar vanaf de eerste aflevering (die ik op Blu-ray bekeek) was ik hooked

The Walking Dead gaat over politieagent Rick die op een dag – na een coma – wakker wordt in een ziekenhuis en er achter komt dat de wereld intussen is veranderd en er overal zombies rondlopen. Hij gaat opzoek naar zijn gezin en probeert een manier te bedenken om te overleven.

Dat is uiteraard een hele korte samenvatting. Zeker na 8 seizoenen. Maar ik ben niet iemand die graag spoilers weggeeft. Zelfs niet na zoveel jaren dat een serie draait.

Doordat de serie niet per definitie draait om zombies – het is uiteraard wél een groot probleem – maar om het overleven en je dierbaren redden en beschermen, maakte het dat ik de serie meteen super tof vond. Overigens is het wel een serie waar je een sterke maag voor moet hebben, want geregeld zie je ingewanden buiten lichamen en vooral ook een hoop bloed. De spanning zit er elke nieuwe aflevering goed in. Sommige dingen zijn voorspelbaar, maar een hoop dingen ook weer niet. Nou ja, in ieder geval niet als je de stripboeken niet gelezen hebt.

The Walking Dead is gebaseerd op de stripboeken van Robert Kirkman. In grote lijnen worden hier de verhaallijnen uitgehaald voor de serie. Dat betekent soms dat er hoofdrolspelers uit de serie geschreven worden, terwijl ze bij het publiek wel super populair zijn. Heel jammer, maar wel begrijpelijk. Van sommige ben ik nog steeds overstuur dat ze er uit zijn omdat ik hun rol gewoon erg tof vond.

Omdat ik de serie (tot half seizoen 8) kon bingewatchen, merkte ik dat ik de verhaallijnen goed kon volgen. Ik kan me voorstellen dat sommige afleveringen even wennen zijn. Vooral in de latere seizoenen waarin een aflevering over ineens weer iemand anders kan gaan dan de vorige, omdat de hoofdrolspelers verdeeld zijn. Als je dan niet kunt bingewatchen, kan ik me voorstellen dat het soms even lastig te volgen is. Desalniettemin komt iedere aflevering uiteindelijk bij elkaar en dat is fantastisch! Geduld is daarom ook zeer zeker nodig.

Ik vind dat de serie vaak verrassingselementen heeft. Dingen die je totaal niet verwacht of had zien aankomen. Andere dingen worden soms te langdradig doordat er geen einde lijkt te komen, terwijl dat verhaal voor mijn gevoel wel lang genoeg heeft geduurd. Aan de andere kant is dat ook de kracht van de serie: het niet meteen of snel afronden van een verhaallijn. Zelfs niet na een seizoen. Voor alles is dus wat te zeggen.

Ik vind deze serie super tof. Nu de rest van seizoen 8 wordt uitgezonden zit ik iedere maandag weer vol enthousiasme en spanning klaar!

The Walking Dead
Maandag 22.00 uur op Fox
(Ziggo: kanaal 11)

UPDATE OKTOBER 2019: Seizoen 9 is nu te zien op dinsdag 22.00 uur op Fox (Ziggo: Kanaal 11)

Kijk jij The Walking Dead? En welke series moet ik volgens jou echt zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close