Steeds meer vrouwen last van #FOGO

Heb jij weleens gehoord van FOGO? Niet? Ik ook niet. Totdat ik een persbericht ontving van Women’s Health. FOGO staat voor ‘Fear Of Going Out’. Niet uitgaan, omdat je bang bent de controle te verliezen over je gezonde levensstijl. Women’s Health deed onderzoek onder 3.140 vrouwen waarbij de eerste resultaten al lieten zien dat maar liefst één op de vijf vrouwen verschijnselen vertoont van FOGO.

Aan de ene kant snap ik het ook wel. Kijkend naar mezelf verlies ik ook snel de controle over mijn gezonde levensstijl. Ik kan echt een maand lang helemaal gefocust zijn op gezond leven door te kijken naar mijn voeding en meer te sporten, maar er komt elke keer weer opnieuw een moment waarop het mis gaat. “Eentje kan wel.” En dat eentje – of dat nou een drankje is of iets van eten – blijft er niet eentje. Nee, dat eentje wordt er nog eentje en nog eentje en verdorie… Voordat ik het weet ben ik bij nummertje acht aangekomen.

Of ik dan bang ben om op stap te gaan… Mwoa, een beetje. Ik ben me dan heel goed bewust dat ik dan beter water kan drinken. Maar als het echt gezellig is… Tja, dan komt zo’n wijntje toch ook al heel dicht bij. En het lukt mij best om dat één – misschien zelfs wel twee – keer te doen, maar bij de derde keer stappen zal ik toch dat wijntje drinken.

Het gevaar van een gezonde levensstijl kan zijn dat je jezelf dingen gaat ontzeggen. Dat moet natuurlijk niet de bedoeling zijn. De bedoeling moet zijn: balans. Maar als je één keer over de lijn bent heen gegaan….

Nu ik zwanger wil worden, heb ik mezelf voorgenomen om de alcohol en (zoveel als kan) het ongezonde eten links te laten liggen. Nu al. Voordat ik dus daadwerkelijk zwanger ben. Of me dat gaat lukken… Ik doe mijn best. Of ik dan niet meer op stap ga? Tuurlijk wel. Zonder alcohol kan het ook gewoon gezellig zijn. En als ik dadelijk daadwerkelijk zwanger ben, is het sowieso een no go. En dan blijf je toch ook niet thuis omdat je geen alcohol mag drinken…?

De komende weken gaat Women’s Health online verder in op FOGO en in het september/oktober nummer zullen ze er ook aandacht aan besteden. Dus als je er meer van wilt weten, houdt Women’s Health dan goed in de gaten!

Heb jij al eens van FOGO gehoord en herken je het?

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close