Video + artikel ♥ MBFWA – Vibrant Pakistan

Zaterdag 12 juli 2014 was ik uitgenodigd door CreamPR om naar de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam te gaan, om de show van Vibrant Pakistan bij te wonen. Heel gaaf, want ik was nog nooit op de FashionWeek geweest. En daarbij blog ik maar zelden over fashion, omdat ik er gewoon niet zo goed mee ben. Ik zou eigenlijk een persoonlijke styliste moeten hebben, haha…! Ik doe steeds meer inspiratie op en word steeds beter, en daarom vond ik het ook heel leerzaam om zo’n show bij te wonen.

De show van Vibrant Pakistan neemt ons mee naar het Verre Oosten. Vijf Pakistaanse designers showden hun ontwerpen: oosterse kledingstijl in een modern jasje.
Toen ik hoorde dat ik naar deze show mocht, moest ik even Googlen, want van Vibrant Pakistan had ik nog nooit gehoord. Mijn indruk na het Googlen was hierdoor dat ik naar een show ging waarvan ik de kleding – of vooral de cultuur – zou waarderen, maar niks zou gaan zien wat mijn persoonlijke interesse zou wekken. Niets bleek minder waar…

Ik mocht van CreamPR iemand meenemen en dus koos ik voor mijn vriendin Leonie. Eerst gezellig shoppen in Amsterdam – daar komt in de loop van deze week nog een blogpost over – en vervolgens op naar het terrein van de MBFWA.
Hoewel we eigenlijk besloten hadden te lopen vanuit de parkeergarage waar we al de hele dag geparkeerd stonden, besloten we op het laatste moment om toch maar met de auto te gaan. Achteraf maar goed ook, want uiteindelijk bleek het drie kwartier lopen te zijn. Op hakken… naaaahhhh….

We konden het terrein zelf niet op en dus parkeerden we in de dichtstbijzijnde parkeergarage. Tot onze verbazing – we hadden dit echt niet verwacht – was er een shuttle service aanwezig. Met een grote Mercedes-Benz auto – ik heb geen idee wat voor iets, want als ik ergens geen verstand van heb is het wel auto’s – werden we naar het terrein gebracht. De deur werd zelfs open gehouden! Wat een luxe! De auto rook nog als nieuw en ik vond dat echt heel bijzonder…!

Bij de ingang aangekomen werden de deuren weer opengemaakt en werden we geholpen bij het uitstappen. Ik was al helemaal onder de indruk. Als ik iets niet verwacht had, was het dit wel!

Bij binnenkomst moesten we ons meldden bij de CreamPR balie. Hier kregen we onze entreekaarten.
Als een echte celebrity moest ik natuurlijk op de foto bij het bord met de sponsoren van het event:

Na het showen van de kaarten konden we het terrein echt op.

Het was heel mooi aangekleed met tafeltjes, stoelen en banken en natuurlijk een bar. We moesten gauw doorlopen want we waren iets of wat aan de late kant.

De show vond plaats in de Gashouder. Via de catwalk – wat gewoon de grond was – konden we naar onze plaatsen. We zaten redelijk halverwege de catwalk op rij 5. Uiteindelijk konden we wel wat verder naar voren zitten – rij 3 – omdat niet alles even goed gevuld was.

Door de bordjes met de letters kon je zien waar je moest gaan zitten. Gelukkig werden deze weggehaald toen de show ging beginnen.


De show werd geopend met een TukTuk die het eerste model afleverde op de catwalk.

De eerste ronde was voor het merk Rang Ja. Deze collectie bevat Pakistaanse couture die geïnspireerd is op westerse kleding. Sommige ontwerpen vond ik – voor mij – te oosters, maar de meeste ontwerpen spraken mij wel echt aan. Sommige kledingstukken zou ik zelf ook kopen. Hierdoor verdween het gevoel dat ik de kleding niet interessant genoeg zou vinden en heb ik de rest van de show vol enthousiasme zitten kijken.

De tweede ronde was voor Bareeze Man. Deze kledij deden me veel duidelijker denken aan het Oosten. Bij sommige kledingstukken kon ik Roy al helemaal voor me zien: rijdend op een kameel. Misschien erg stereotype, maar dat was wat ik dacht. Ik vond het in ieder geval kleding om op avontuur te gaan. Indiana Jones meets Oosters… En daarom vond ik ook deze ronde erg cool.

Na deze ronde kwam er een korte dansvoorstelling. Uiteraard Oosters geïnspireerd. De foto’s waren bijna allemaal mislukt, maar zie je terug in het filmpje hieronder.

De laatste ronde was voor Made of Pakistan. Drie ontwerpers zijn gaan samenwerken om speciaal voor de MBFWA 2014 deze collectie te ontwerpen. Ik vond dit zelf de meest gangbare collectie om ‘hier in het Westen’ te dragen. Ook hier weer veel felle kleuren, mooi afgewerkt met mooie accessoires.

Met een goed gevoel gingen we weg bij de show. Gezegend dat ik de show bij mocht wonen en dat ik zo’n bijzondere fashion mocht ontmoeten. Hoewel ik vaak kies voor zwart, wit, en aardetinten, wil ik meer kleur in mijn kleding gaan aanschaffen na het zien van deze show. Want stiekem is dat toch wel heel leuk én word je er vrolijk van!

Natuurlijk moest ik ook nog poseren bij het bord van de show die ik net gezien had.
Ik draag trouwens een topje, blouse en een maxirok van de ‘Sting‘. Mijn schoenen zijn van de Cindy Crawford collectie van ‘Van Haren‘. De ketting is van ‘Dyki’ en de armband is de ‘Up24’ van ‘Jawbone’.

Wat is jullie indruk van Vibrant Pakistan?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close