dreumes isabelle

3 dingen die onze dreumes in één keer is gaan doen

Nu ik niet meer maandelijks een update geef over Isabelle, wil ik jullie natuurlijk nog steeds wel op de hoogte houden. Vooral omdat ik het gewoon erg leuk vind om met jullie te delen, maar ook omdat het misschien wel herkenbaar is. Toen Isabelle nog een baby was, kon ik iedere maand wel iets over haar ontwikkeling vertellen. Nu ze 1 geweest is, gaat het een stuk langzamer. Isabelle is – oh God, ik ga het écht zeggen… – 14 maanden oud (lees hier waarom ik dit liever niet zeg). Waar ze vorige maand niet echt iets specifieks nieuws kon, is daar deze maand echt een verandering in geweest. Vandaag vertel ik jullie dan ook graag over de 3 dingen die onze dreumes in één keer is gaan doen. 

Woordjes

Hoewel ze al mama – en even later ook papa – kon zeggen nog voor dat ze 10 maanden oud was, schoot het met de woordjes niet echt op. Oké, af en toe leek het alsof ze opa of oma zei, maar daar hield het dan ook wel mee op. Daar is ondertussen verandering in gekomen. Zo begon ze een ruime maand geleden met ‘die’. Dan wijst ze ergens na en zegt ze ‘die’. Alles en iedereen is ‘die’. Super schattig! Ondertussen zegt ze soms ook ‘Din’. Dan bedoelt ze Odin, onze hond. ‘Oh oh’ kan ze ook zeggen, net als ‘ja’ en ‘nee’. En van de week leek het er zelfs op dat ze ‘aapje’ zei! Langzaam maar zeker komen de woordjes op gang! Echt heel erg leuk!

Klimmen (overal)

Wie mijn blog al een tijd volgt, weet dat we Isabelle met regelmaat meenemen naar Monkey Town. Klimmen en klauteren is al lang geen probleem meer. Thuis liet ze dit (gelukkig) tot nu toe nog niet zien. Maar guess what… Daar is ook verandering in gekomen. De kleine dame klimt op haar eigen stoeltje als ook op de bank. En geloof me als ik zeg dat ze het met het uur sneller kan… Dat betekent vooral dat we naar nu ook leren dat ze alleen op de bank mag zitten en dus niet daar verder nog maar klimmen en klauteren. Hierbij geldt zeker het spreekwoord ‘geduld is een schone zaak’.

Stapjes

Roy en ik zijn best streng wat betreft het goed rekenen van een nieuwe vaardigheid. Zo ook de stapjes. Hoewel ze al 2 maanden geleden een paar keer 1 of 2 stapjes los gezet heeft, zien we dat ze dit nu consequent zo kan. Zelfs meerdere stapjes! Je snapt dat hier een hele trotse mama zit! Uit zichzelf loopt ze nog niet los, maar we verwachten eigenlijk wel dat het deze maand gaat gebeuren. Iedere dag loopt ze steeds stabieler, al ziet het er soms uit alsof er iets anders dan melk in haar fles of water in haar beker heeft gezeten, haha.

Welke vaardigheden liet jullie dreumes in een keer zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close