the crimes of grindelwald

MOVIE REVIEW | Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Twee jaar lang moesten we op het vervolg wachten, maar hier is hij dan eindelijk: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald. Zo fijn om weer een film te hebben in The Wizarding World. Van mij mogen er in die wereld nog wel hee veel films gemaakt worden. Maar goed, los van dat is het natuurlijk de vraag of het tweede deel de moeite waard is om te zien. Dat vertel ik je – zonder spoilers – in dit artikel.

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Regisseur: David Yates
Acteurs: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law, Zoë Kravitz, Callum Turner, Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Dan Fogler en Claudia Kim
Genre: Fantasie | Avontuur
Speelduur: 134 minuten
Te zien vanaf: 13 november 2018
Kijkwijzer: 9 jaar | Angst

Allereerst ben ik enorm blij dat David Yates al vanaf Harry Potter and the Order of the Phoenix de films regisseert. Zo houd je toch een bepaalde sfeer en lijn en dat vind ik persoonlijk erg fijn bij films. Zeker als je kijkt naar het verschil tussen Harry Potter films 1/2 (Chris Columbus), 3 (Alfonso Cuarón), 4 (Mike Newel) en 5/6/7.1/7.2 (David Yates). Maar goed. In dit geval is het dus dezelfde regisseur als deel 1 en zie je dezelfde duisternis, humor en Wizarding World terug.

Waarbij Fantastic Beasts 1 heel erg inzoomde op de verschillende beesten (het heet niet voor niets fantastische beesten), is dat in deze film ietsje minder. Onze favoriete dieren uit het eerste deel zien we nu ook weer terug en we zien ook weer een aantal niewe beesten. In deze film is het alleen meer bijzaak. Dat doet niets af aan het verhaal, maar wel een beetje aan de titel. Maar daar kan ik als Wizarding World fan wel doorheen kijken. En als ik heel eerlijk ben, bedenk ik me dat pas tijdens het schrijven van deze recensie.

Oftewel, het verhaal vond ik FANTASTISCH! Ik slurp alle informatie op die herkenbaar is in de Harry Potter films en boeken. Vernieuwende stukken als ook voorgeschiedenis en dergelijke. Ik hou er van! Ik vind het super om een jongere Dumbledore te zien. Jude Law heeft deze rol echt goed neergezet!  En Johnny Depp zet in de rol van Grindelwald echt wel een goede schurk neer. Alles wat er gebeurd, gebeurd met overtuiging. En daarnaast is hij helemaal niet eens zo voorspelbaar.

Doordat we van Harry Potter ook al 8 films gezien hebben, lijkt het alsof er in The Crimes of Grindewald daardoor met de informatie wordt gegooid. Het gaat een beetje van het een naar de ander en soms vond ik dat best even lastig bij houden omdat ik dan terug moest gaan denken aan hoe het ook al weer allemaal zat. Een aanrader is dan ook zeker om eerst weer even je kennis op te spijkeren met alle Harry Potter films en natuurlijk de eerste Fantastic Beasts.

Los van dat vond ik de film te gek! Ik wil hem eigenlijk nog een keer gaan bekijken! Daarnaast kijk ik uit naar de komende 3(!) films in 2020, 2022 en 2024.

Wie van jullie is nog meer zo gek op deze films?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close