Review ♥ Garnier Ambre Solaire no trace bronzer

Een zelfbruiner. Een product wat ik graag wilde proberen, maar nooit aandurfde. Tot ik de Garnier Ambre Solaire no trace bronzer thuis gestuurd kreeg om te testen. Kijkend naar mijn witte benen besefte ik dat ik wel een kleurtje kon gebruiken. Hupakee… in de test ermee!

Ik had al veel  rampscenario’s over zelfbruiners gelezen. Mensen die ineens met wortel-benen rond liepen. Of met vlekken. Aargg… Nee, daar moest ik niet aan denken. En dus leek het me verstandig om eens wat informatie op te doen. Zodoende leerde ik dat het verstandig is om eerst je benen te scrubben. Zo gezegd, zo gedaan.

Natuurlijk is het ook altijd super belangrijk om precies te weten wat een product doet en hoe je het moet aanbrengen. Ik bestudeer daarom altijd eerst – in dit geval – de spuitbus.


Wat Garnier zegt over het product:

No trace bronzer zelfbruinende spray. Een product dat gemakkelijk in gebruik is met een streeploos resultaat zonder dat je hoeft te bukken of te buigen.
De no trace bronzer van Garnier biedt ook verzorging voor je huid, dankzij de toevoeging van verschillende actieve ingrediënten in de formule. Verrijkt met Abrikozenextract, hydraterende actieve ingrediënten en verzachtende ingrediënten (zoals oliën and boters). Het resultaat: een gehydrateerde, soepele, comfortabele en stralende huid, evenals een schitterend gouden glans effect.

Klinkt goed!

De verpakking

Op de verpakking staat kort maar krachtig aangegeven wat het product inhoud. Een zelfbruinende spray in micro-verstuiver vorm die geen strepen achter laat. Daarnaast staat aangegeven dat dit product voor de lichte huid is.

Nog duidelijker wat het product zou moeten doen.

Op de achterkant staat nog iets uitgebreider beschreven wat het product inhoud, maar ook hoe je het gebruikt.
Het product moet je met een soepele beweging aanbrengen. Je spuit vanaf een afstand tot maximaal 40 cm en daarna laat je het product drogen zonder uit te smeren.

Oké. Instructies zijn helder. Dit moet ik kunnen. En dus tijd voor de test.

De test

Mijn prachtige witte benen…

Ik pak de spray erbij en bekijk nog even of ik wil staan of zitten. Ik besluit in ieder geval alleen mijn benen te doen, omdat ik toch nog een beetje huiverig ben.
Vervolgens besluit ik om te gaan staan.

In eerste instantie wil er niks uit komen als ik het zachtjes probeer. Natuurlijk niet. Een nieuw product gaat nooit makkelijk de eerste keer. En slim als ik ben – dit keer niet sarcastisch – druk ik de knop hard in, ver weg van mijn lichaam.

Goed. Opnieuw sta ik klaar om tot actie over te gaan. Ik druk…
Met een soepele beweging probeer ik het aan te brengen. De voorkant gaat best soepel. Maar ik kan zelf niet zo goed bij de achterkant en heb eigenlijk geen flauw benul welk deel ik wel en niet gehad heb. Laten we hopen dat ik alles geraakt heb. Meestal is dat ook wel het geval met een verstuiver.

Mijn benen voelen iets of wat nat aan, maar volgens de instructie hoef ik het niet meer uit te smeren. En dus laat ik het drogen en kleed ik me daarna aan.

Het resultaat

Binnen drie uur moet het eerste resultaat zichtbaar worden. En dat is het zeker. Zo zeker, dat Roy mij vierkant uitlacht terwijl we boodschappen aan het doen zijn. Her en der lopen er strepen over mijn benen. Sommige plekken zijn über bruin, sommige een beetje en sommige plekken lijken niet geraakt. Damn….

En laten we zelfbruiner nou net niet zomaar kunnen verwijderen.
Hoewel ik wel ooit in een blogpost een tip gegeven heb over het verwijderen van mislukte zelfbruiner, heb ik dit niet gedaan. Ik was erg benieuwd wanneer mijn benen weer een gelijkmatige kleur zouden hebben.

En zodoende liep ik bijna twee weken rond met vlekken op mijn benen. Zelfs met het hete weer koos ik voor een legging of spijkerbroek.
Dus ladies, zelfbruiner verdwijnt na ongeveer twee weken, haha!

Poging twee

Poging nummer twee. Ik las nog een extra tip en paste die toe: voor het aanbrengen van zelfbruiner is het verstandig om een bodylotion o.i.d. aan te brengen. Hiermee zorg je er eigenlijk voor dat je benen egaal zijn, waardoor je de zelfbruiner ook egaal kunt aanbrengen.
Daarna ging ik weer met de zelfbruiner aan de slag. Ik sta weer klaar. Deze keer weliswaar met één been op de wasmand om beter overal bij te kunnen. Ready? Go!
Met een soepele beweging – overigens véél soepeler dan de eerste keer – ga ik over mijn hele been. Daarna de andere.

Ik voel dat het weer nat is en heb het idee dat het weer druipt. No way. En dus ben ik eigenwijs en ga ik met een deppende beweging over mijn benen heen.
Zo. Dat voelt véél beter.

Een paar dagen – lees 3 dagen – pas ik deze techniek toe en zie ik mijn benen bruiner worden. Zie op de bovenstaande foto het resultaat.

En nog even ter vergelijking:

Mijn conclusie

De Garnier Ambre Solair no trace bronzer zit in een spuitfles die makkelijk vast te houden is. Los van de eerste keer drukken, kun je daarna behendig het product op je lichaam spuiten.
Dat je niet hoeft te buigen en te bukken is natuurlijk onzin. Hoe kom je anders maar 40 cm bij je benen vandaan. Maar hee, daar had ik dan ook niet op ingezet.

Een zelfbruiner met in de naam ‘no trace‘, schept hoge verwachtingen. Verwachtingen die hij niet waar maakt. In ieder geval is het mij niet gelukt. Misschien dat er toch te veel product uit de spuitbus komt, waardoor hij te nat op de benen zit. En dan krijgen we een lekkage. Anyways, mijn tip is om met deppende bewegingen toch het product uit te werken.

Ondanks dat er wel verschillende actieve ingrediënten in zitten, heb ik niet het idee dat het super verzorgend werkt.
Mijn benen voelde de eerste keer niet soepeler aan. De tweede keer wel, maar toen had ik ze van te voren ingesmeerd met bodylotion.

De kleur heeft wat mij betreft geen gouden glans. Ik merk dat mijn benen bruiner werden met een oranje ondertoon. Of het oranje nou echt op viel? Voor iemand die normaal alleen door de zon bruiner wordt wel. Maar als niemand weet dat je dit product gebruikt hebt, zullen ze het waarschijnlijk niet zien. Of je moet ineens te veel product gebruikt hebben. Dan wel.

Doordat er altijd fouten met zelfbruiner gemaakt kunnen worden, ben ik geen fan van dit soort producten. Toch vind ik een spray wel makkelijk werken en zal ik je dat eerder aanraden dan een crème substantie.
Jammer dat de Garnier Ambre Solaire no trace bronzer niet doet wat hij beloofd. Voor de beloftes kan ik hem je dus niet aanraden. Voor een keer een snel kleurtje wat je kunt opbouwen wel.

Ik blijf fan van de zon. Die geeft toch echt een mooiere kleur dan een zelfbruiner. Maar het is aan jou wat je wil! Let uiteraard wel op met de zon!
Dit product is ook te gebruiken in combinatie met zonnen. Let wel: het is geen zonnebescherming!

Dit product is te koop in verschillende drogisterijen en op webshops.
Bij plein.nl is hij nu in de aanbieding voor maar €3,-! Voor iedereen die dit product eens wil proberen moet echt even op deze site kijken. Normaal kost dit product €16,49.

Word jij bruin door de zon of door een zelfbruiner?

liefs

Ps. Tips over het gebruik van zelfbruiners zijn altijd welkom!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

11 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close