Norara waar is geluk

PRENTENBOEK | Norara…. Waar is geluk?

Boekjes lezen met Isabelle vind ik heel leuk om te doen. Hoewel hele verhalen nog niet helemaal lukken, vind ik het wel belangrijk om lezen (of in haar geval kijken) te bevorderen. Vooral verhalen met een mooie boodschap vind ik leuk om te vertellen aan Isabelle. Dus toen ik dit prentenboek opgestuurd kreeg, was ik dolenthousiast. Een kinderboek vol humor over de ingewikkelde zoektocht naar geluk. Vandaag vertel ik je meer over Norara… Waar is geluk?

Norara… Waar is geluk?

De nieuwsgierige Norara hoort haar mama zeggen dat iedereen op zoek is naar geluk. Norara is vastberaden om erachter te komen waar ze geluk kan vinden en gaat op zoek. Tijdens haar zoektocht beleeft Norara het ene gekke avontuur na het andere en vraagt ze onder andere Kakikker, Jan-Aap Vliegoor en Wijsgeit om hulp.

Een leerzame boodschap voor kinderen

Hoe vind je geluk? Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag, die voor veel mensen leidt tot een ingewikkelde zoektocht. Auteur en geluks-expert Jan Jaap van Hoeckel schreef ‘Norara…waar is geluk?’ vanuit de overtuiging dat kinderen niet vroeg genoeg kunnen beginnen met leren over geluk en emoties. Hij wil kinderen en hun ouders met zijn boek vol humor duidelijk maken hoe geluk in elkaar steekt en vooral dat het uitsluitend in jezelf te vinden is. Een belangrijke boodschap die kinderen mee het volwassen leven in kunnen nemen. De humoristische illustraties van Kim White maken het boek een waar feest.

Een eye-opener voor ouders

‘Norara…waar is geluk?’ is naast een prachtig, grappig en liefdevol kinderboek (tot 7 jaar) ook een eye-opener voor de ouders. Het verhaal over de nieuwsgierige Norara geeft hen stof tot nadenken. Jan Jaap van Hoeckel stelt namelijk dat, als volwassenen niet gelukkig zijn, dat bijna altijd is terug te voeren tot ouders en opvoeding. Kennelijk gaat er daar, met alle goede bedoelingen, iets mis. Met dit boek hoopt hij de ogen van ouders te openen en bij kinderen een waardevol zaadje te planten voor de toekomst…

Het is zijn overtuiging dat iedereen het in zich heeft om gelukkig te worden, no matter what!

Wat vind ik er van?

De tekeningen in het boek zijn prachtig! Ze illustreren mooi het verhaal en spelen in op de fantasieën van kinderen tijdens het lezen van dit boek. Dat het verhaal over geluk gaat is ondertussen wel duidelijk. Ik vind de boodschap dan ook prachtig en een mooie gelegenheid om met je kind het onderwerp geluk te bespreken. Wat is dit nou eigenlijk? Ik denk dat dit prentenboek het mooi illustreert. Daarnaast is het een mooie opening voor een gesprek over geluk met je kind.

Isabelle is nog te jong om het te snappen, maar de plaatjes vindt ze wel al heel mooi!

Norara…waar is geluk?
Auteur Jan Jaap van Hoeckel | Illustraties Kim White | goedinjevel.nl/uitgeverij
ISBN 9789082128253 | Prijs 16,95

Welke prentenboeken vind jij een echte aanrader?

Dit artikel bevat een gekregen artikel | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close