TATTOO || Triquetra

Eindelijk staat hij er op: mijn nieuwe tattoo! Op mijn onderarm. Een triquetra. De Keltische knoop die ik al zó lang wil! Eentje die niet perse een echte persoonlijke betekenis heeft, maar wel eentje vol mooie betekenissen. Inderdaad: meervoud.

De proefafdruk staat er op! Helaas wel een mislukte/bewogen selfie… 😉

De triquetra leerde ik in eerste instantie kennen als hét symbool van the power of three in mijn favoriete serie Charmed. En dat dit symbool ook daadwerkelijk de kracht van 3 – ook wel drie-eenheid – symboliseert, zie je terug aan de vele betekenissen die er de afgelopen eeuwen, culturen en geloven aan gegeven is.

 1. Spirit, Mind en Body
 2. Vader, Zoon en Heilige Geest
 3. Moeder, Vader en Kind
 4. Verleden, Heden en Toekomst
 5. Kracht, Intellect en Liefde
 6. Schepper, Vernietiger en Onderhouder
 7. Oprichting, Instandhouding en Vernietiging
 8. Gedachte, Gevoel en Emotie
 9. Moeder, Maagd, Vrouw
 10. Leven, Dood en Hergeboorte
 11. Aarde, Lucht en Water

Zelf vind ik de nummers 1, 3, 4, 5, 8, 9, 10 en 11 erg mooi. Bij de Kelten heeft het de betekenis van Leven, Dood en Hergeboorte, alsook de drie natuurkrachten Aarde, Lucht en Water. En uiteraard hoort nummer 2 bij het Christendom.

En een goede foto met de proefafdruk, haha!

Ook de cirkel kent meerdere betekenissen. Vanuit oudsher verwijst het naar de zon, maar ook naar vruchtbaarheid, eeuwigheid, bescherming en oneindig. En dat vond ik ook heel mooi!

Daarnaast lijkt de triquetra op de Scandinavische Valknut, die het symbool was voor de god Odin. De triquetra is ook in Noord-Europa op Germaanse munten gevonden en waarschijnlijk is het daar dus een verbastering van het teken van Odin. En zoals jullie weten heet onze Zwitserse witte herder zo!

Tadaaaaaa!!!

Zoals jullie misschien wel lezen, ben ik enthousiast door de vele betekenissen. Ik vind ze prachtig! Zo’n 1,5 maand geleden maakte ik dan ook eindelijk de afspraak om hem te laten tatoeëren, na het idee zo’n ruime 4 jaar in mijn hoofd gehad te hebben.

De tatoeage is gezet door Marlise Meulendijks van Lucky Cat Tattoo in Den Bosch. Ik kende deze shop nog niet, maar door reviews op het internet ben ik hier terecht gekomen. Toen ik zo’n 1,5 maand geleden daar naar binnen liep voor een afspraak wist ik het zeker: hier wilde ik mijn tatoeage laten zetten.

Close-up van het eindresultaat!

De shop is totaal niet donker. Hij is juist heel licht met mooie muurschilderingen. Het straalt rust en hygiëne uit. Daarnaast zijn de medewerkers Andries en Marlise hele lieve, sociale en openhartige mensen. Ze stellen je helemaal op je gemak en gaan voor kwaliteit.

Zowel Roy en ik zijn zo verbaast over het super mooie resultaat. De lijnen zijn super strak en mooi dun gezet. Ik ben er enorm blij mee. Als ik één ding zeker weet, is dat ik deze shop weer zou kiezen voor mijn volgende tattoo.

En omdat ik het leuk vond om het vast te leggen, heb ik een korte vlog voor jullie!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe tatoeage en heb jij ook tatoeages?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

14 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close