Babyname: Tinder voor babynamen

Toen ik laatst op NSMBL een artikel las over de app Babyname, installeerde ik de app meteen. Ik was nieuwsgierig. Want Tinder voor babynamen…. Dat moest ik proberen. Zeker ook omdat ik al een relatie had voor Tinder. *Hoe is het mogelijk…* Ik instrueerde mijn partner ook om de app te downloaden en – ondanks dat we nog niet zwanger zijn – swipen maar met die babynamen!

app babyname 02

Het werkt enorm simpel. Je ziet een naam (roze voor een meisje, blauw voor een jongen en paars als het voor beiden kan, al ben ik van mening dat je dat ook zelf kunt invullen) en je swiped naar links als je hem niet leuk vind en naar rechts als je hem wel leuk vind. Via de app heb je een smsje gestuurd naar je partner die de app dan ook installeert. Als jullie de connectie gemaakt hebben, krijgt ook je partner namen te zien. Hij voert dezelfde handelingen uit. Wanneer je een match hebt, komt dat vanzelf in beeld.

app babyname 03

Het leuke is dat je nog kunt terug vinden welke jij allemaal leuk vond en daarbij staat ook meteen welke je partner óók leukt vond. Super handig. Natuurlijk komen niet alle namen voor in de app, maar het varieert enorm qua culturen. Zo zijn er Engelse, Nederlandse en Turkse namen en nog veel meer. Er staat ook bij wat de betekenis is van de naam.

app babyname 04

Het kan wel zo zijn dat je namen meerdere keren tegenkomt. Maar hè, kun je meteen beslissen of je de naam nog steeds zo leuk vind.

app babyname 05

Hoewel mijn vriend in eerste instantie zuchtte toen ik vroeg of hij de app wilde installeren, begint hij nu vaak uit zichzelf met swipen. Krijg ik ineens een berichtje op mijn beeldscherm dat we een namen match hebben! Ja, het is verslavend. Je doet het snel even en er komen stiekem nog best wat leuke namen voorbij.

Voor ons wel een dingetje: wij weten al zoveel namen en nu kunnen we straks helemaal niet meer kiezen. Gelukkig dat we nog niet zwanger zijn en dus nog even tijd hebben om hier uit te komen… 😉

Hoe ben jij op de naam van jullie kindje gekomen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

15 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close