blog inspiratie

Hoe ik bloginspiratie krijg en wat ik doe als ik dat niet heb

Soms zit ik ’s avonds met mijn laptop op schoot, omdat ik mega veel zin heb om te bloggen. Ik open mijn blog achter de schermen om iets te typen, maar eigenlijk heb ik geen idee wat. Ik kan dan echt úren die laptop open laten staan op hetzelfde scherm in de hoop dat er iets verschijnt. Maar niets. Dat is zó enorm irritant. Wel heel graag willen bloggen, maar geen onderwerp hebben. Hoe ik dan toch op iets kom of wat ik juist doe als ik toch geen bloginspiratie heb, vertel ik je hieronder.

Eigenlijk is het net zoiets als met deze blog. Ik had enorm veel zin om te bloggen, maar – je raadt het al – geen idee waarover. En dus begon ik gewoon met dat te typen. En tadaa! Ineens heb ik een idee waarover ik kan schrijven. Natuurlijk kan dit maar eenmalig, maar op deze manier heb ik toch al vaker blogs geschreven. Soms door een emotie die ik op dat moment voel, soms doordat ik net iets op tv gezien heb en soms doordat ik net ergens iets ergens over gelezen heb, wat dan toch nog in mijn hoofd zit.

Bloginspiratie

Ik heb lange tijd (vooral in mijn Another Chapter tijd) iedere dag een artikel online kunnen zetten. Ik schreef al eerder een artikel over waar ik bloginspiratie vandaan haalde. Dat artikel kun je hier lezen. Maar ondanks dat je overal inspiratie vandaan kunt halen, komt het er toch niet altijd uit. En die momenten zijn juist zo jammer.

In die 6 jaar dat ik blog, heb ik me er ondertussen heel goed bij neer kunnen leggen dat ik geen vast schema heb. Misschien is dat irritant voor jullie als lezers zijnde, maar voor mij geeft het rust. Tenminste geen druk dat er iets online moet komen, terwijl ik met mijn handen in het haar zit omdat ik inspiratieloos ben.

Wat het vooral is, is dat wanneer je persé iets wilt schrijven, maar je niet weet waarover, het waarschijnlijk ook niet gaat komen. Maar zelden dat ik dan – want hé, er ontstaat toch een bepaalde druk – inspiratie krijg voor een blog. Let it go, let it goooooo. En is dat erg? Nee, joh. Als ik nu kijk naar de grotere blogs die ik volg, bloggen die bij lange na ook niet allemaal meer iedere dag. Zij hebben misschien wel een schema, maar bloggen ook nog maar drie of vier dagen in de week. Dus dat iedere dag bloggen is leuk, maar wel als je inspiratie hebt.

Wat mij ook regelmatig overkomt, is dat wanneer ik de laptop dan net zuchtend weggezet heb – want ik heb toch geen bloginspiratie – er ineens een idee opfloept. Het feit dat ik het los laat, laat mijn brein blijkbaar ook weer werken. Vreemd hoe dat bij mij werkt, maar misschien ook wel herkenbaar?

Hoe dan ook is inspiratie best wel een dingetje. Je hebt het in de hand en toch ook weer niet. Tuurlijk kan ik over alles schrijven. Natasja Online is mijn persoonlijke blog en iedere dag doe ik wel iets. Dus ik zou zeker een dagverslag kunnen maken, of kunnen schrijven over iets wat ik gedaan heb zoals mijn kookkunst (ahum!). Maar ik heb liever artikelen online waarvan ik denk dat ik een ander kan inspireren of ergens over na kan laten denken. Of artikelen die voor mij een soort van dagboek zijn, maar niet te privé om te delen (en waar misschien ook wel herkenbaarheid in zit bij anderen).

Het moraal van dit verhaal? Natuurlijk kan ik – en jij ook – iedere dag bloggen. Overal om je heen is inspiratie. Maar als het even niet lukt, is dat ook helemaal oké. Er gaat niemand dood als ik een dag geen artikel online heb omdat ik geen bloginspiratie heb. Gelukkig maar! Poeh! Laptopje open om te schrijven en anders laptopje dicht en lekker Netflixen of iets anders doen waar je van geniet.

Als jij een blogger bent, hoe ga jij hier mee om?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

14 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close