Dag blogs

Ho! Schrik niet! Nee, ik stop niet! Natuurlijk niet! Ik vind bloggen veel te leuk! Wat binnen nu en een jaar wel stopt, zijn al mijn oude blogs. Ik ben deze meivakantie achter de schermen hard bezig om alles op orde te krijgen en daar vertel ik je vandaag meer over.

Het begon in 2013…

In de zomer van 2013, aan het begin van de zomervakantie, opende ik mijn allereerste blog. Eigenlijk is dat niet helemaal waar, want voor een hele korte periode had ik een jaar eerder al een anonieme blog. Letterlijk niemand wist van dat bestaan uit. Ik deelde daar een vijftal artikelen, maar was enorm bang voor reacties van anderen. En een blog die je niemand laat lezen, vond ik niet leuk. Want waarom doe je het dan online? Dus gooide ik die blog maar weer in de prullenbak. Maar goed. Het is dus ergens in juli 2013 dat ik begon met BeautyFlameNatasja. In eerste instantie via een gratis domein.

De eerste blog die ik online deelde vond ik super spannend. Niet omdat ik bang was voor het onderwerp, maar meer voor reacties van anderen. En die ging ik krijgen doordat ik al mijn moed verzameld had en de blog op mijn Facebook deelde met al mijn familieleden, vrienden en kennissen. Mijn hemel, wat was ik nerveus. Maar ik wist dat ik dit te overwinnen had.

Na vele positieve reacties (eigenlijk alleen maar!) en mijn plezier in het bloggen, kocht ik mijn eigen domeinnaam voor BeautyFlameNatasja. Een blog waar ik mijn passie voor beauty kon delen. Voor mij was bloggen toen een uitvlucht. Ik zat even helemaal niet lekker in mijn vel en een paar maanden verder bleek ik dan ook tegen overspannenheid aan te zitten. Advies van de dokter: doe wat je leuk vind en stop met hetgeen wat je niet leuk vind om te doen. En zo ging het bloggen dus door…

Life & fun

Na 1,5 jaar beautybloggen, merkte ik dat ik over meer dingen wilde schrijven dan alleen maar beauty. Om die reden opende ik in januari 2016 mijn life & fun blog Another Chapter. De beauty gerelateerde artikelen zouden op BeautyFlameNatasja blijven verschijnen en al het andere op Another Chapter. Maar twee blogs onderhouden, naast een fulltime baan en een leuke vriend en hond en al het andere in mijn leven, bleek een hele zware taak. Het vrat een hoop energie om zoveel dingen te doen.

Daarom besloot ik binnen het half jaar dat ik Another Chapter opende, dat ik zou stoppen met BeautyFlameNatasja. De site zou open blijven voor bezoekers. Ik had er toch mijn hart en ziel ingelegd en vond het zonde om dat zomaar in de prullenbak te knikkeren.

Het gaf mij weer een hoop rust om nog maar één blog te hebben. Met tijden van veel en van weinig bloggen, blogde ik een eind weg met vrijwel altijd veel plezier en inspiratie.

Ik wil delen, maar kan het niet!

En toen was het zomervakantie 2016. Ik zou stoppen met de pil en Roy en ik probeerde in verwachting te raken. Omdat ik de pilstrip nog wel op wilde maken, had ik tijd om na te denken. Ik merkte mijn sterke drang om dit nieuwe avontuur te delen, maar ik wilde het niet tegen de hele wereld vertellen. In ieder geval niet als mezelf. Kon ik anoniem bloggen? Als ik dat op Another Chapter zou doen, zou het misschien toch wel te veel opvallen.

En zodoende opende ik mijn mommyblog Mommies Life. Geheel anoniem. Ik maakte een nieuw Facebookaccount aan, zodat ik mijn blog wel kon delen met de rest van de wereld, maar niet op mijn eigen tijdlijn. Ik was zo blij om van mij af te kunnen schrijven en een herkenning voor vele vrouwen te kunnen zijn!

Het voordeel van het anoniem delen is dat je geen schaamte kent. Ieder onderwerp kwam voorbij. Goed, er is heus niet van alles details verteld en dergelijke, maar je praat wel makkelijker over dingen. En toen was ik zwanger!

Ik kon mezelf eindelijk bekend maken op Mommies Life tegelijkertijd op Another Chapter vertellen waarom ik wat meer afwezig was geweest. Want tja, ik liep wel weer tegen het probleem van het hebben van 2 blogs aan.

Hoe hard ik ook mijn best deed om het mommy deel gescheiden te houden van Another Chapter, het werd nu eenmaal mijn leven. Daar heb ik toen lang over nagedacht. Ging ik van Mommies Life gewoon weer terug naar Another Chapter of ging ik van Another Chapter definitief naar Mommies Life? Uiteindelijk besloot ik om compleet een nieuwe blog te maken, MAAR…

Alle artikelen van al mijn blogs moesten op Natasja Online komen

En dus ging ik opzoek naar een makkelijke manier om alle artikelen én foto’s over te zetten naar Natasja Online. Met de plugin ‘WordPress Importeerder’ lukte dit. Grotendeels dan. Niet alle foto’s werden mee overgezet naar Natasja Online en uitgelichte afbeeldingen klopte voor geen kant. Dan stond er een foto van een totaal ander artikel boven een artikel wat totaal ergens anders over ging. Echt heel slordig. Ik had al snel in de gaten dat het een heel groot karwei zou worden.

Hoewel ik Natasja Online halverwege juni opende, de ziektewet in moest vanwege mijn zwangerschap en daarna nog zwangerschapsverlof had, had ik er geen zin in om alles te controleren. Dat kwam nog wel een keer. Die keer is afgelopen week geworden. Maar zeg maar gerust keren. Want het is écht een helskarwei.

Ieder artikel moet ik afzonderlijk bekijken. Eerst checken of de foto’s niet al op de goede server staat en zo niet, opslaan en op de goede server zetten. Dan nog op de goede plaats in het artikel zetten en eventuele linkjes veranderen naar de nieuwe plek. Voor een half jaar aan artikelen was ik ruim 2 à 3 uur verder.

Ik ben er nog niet mee klaar, maar ik ben wel al een heel eind. Alle artikelen van BeautyFlameNatasja zijn klaar. Dat domein heb ik ondertussen opgezegd en zal ergens in juli (want dan loopt het abonnement af) definitief verdwijnen. Voor Mommies Life heb ik nog tot ergens in juli of augustus en voor Another Chapter heb ik tot en met december. Maar ik hoop het allemaal al eerder klaar te hebben zodat mijn focus volledig op Natasja Online kan liggen.

Afscheid nemen bestaat niet

Toen ik op het knopje bevestigen drukte om het abonnement omtrent BeautyFlameNatasja op te zeggen, werd ik toch wel een beetje emotioneel. Het was toch mijn eerste echt blogkindje. Wetende dat de artikelen veilig op Natasja Online staan, maakte het wel makkelijker. Maar toch deed het me wel wat. Ik weet zeker dat ik dat bij Another Chapter en Mommies Life ook ga hebben. Maar in dit geval bestaat afscheid nemen niet. Alle artikelen zijn behouden en binnenkort ook alle foto’s. Het voelt fijn om dan nog maar écht alleen maar Natasja Online te hebben. Een website bewust met mijn eigen naam, zodat – wat er ook gaat gebeuren in mijn leven – het altijd past bij mijn blog. Want immers gaat de blog in zoverre toch over mij(n leven).

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Evelyne

  5 mei 2018 at 13:50

  Ik herken dit wel een beetje. Ik heb een full-time baan, blog dagelijks op mijn persoonlijke blog en daarnaast heb ik nog een blog samen met mijn vriendin. Die laatste schrijf ik minder vaak, maar zou ook liever iets vaker iets online willen plaatsen. Hoe ik het allemaal voor mekaar krijg, ik weet het soms niet, haha.

  Beantwoorden
  • Natasja

   5 mei 2018 at 13:52

   Ik vind het al knap dat je op een blog iedere dag artikelen schrijft. Dat is mij ook een tijd gelukt maar nu weer een hele poos niet

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close