sll certificaat

BLOGTIP | Het belang van een SLL certificaat

Ik blog komende zomer alweer zeven jaar. En toch leer ik ieder jaar nog nieuwe dingen over het bloggen. Zo ook over de veiligheid van de site. Een hele tijd geleden ontving ik een mailtje met het onderwerp: ‘Onveilige website verbinding’. In eerste instantie dacht ik dat het spam was, maar bij het lezen van de eerste zinnen, besefte ik mij dat dit niet het geval was. Het kwam allemaal neer op het belang van een SLL certificaat.

De mail

Zoals ik net al schreef dacht ik dus dat het een spam bericht was.

Hoi Natasja,

Mijn vriendin liet mij een tijdje geleden een artikel op jouw blog zien. Leuk geschreven! Ze volgt al een tijdje jouw blog.

Ik mail je niet alleen om je een compliment te geven over het artikel, maar ook om je te waarschuwen over de veiligheid van jouw site. Ik bouw, host en onderhoud websites en zo zag ik dat de verbinding met jouw site niet veilig is.

Dat betekent dat hackers gemakkelijk de gegevens van bezoekers kunnen achterhalen als zij deze achterlaten of dat hackers in een heel slecht scenario zelfs jouw site kunnen hacken. Meestal gebeurt er niets, maar ik zou zelf het risico niet willen nemen.

Ik hoop dat je het niet vervelend vind dat ik je hier zo een mailtje over stuur. Als je het prettig vindt kan ik je hier ook verder mee helpen. Ik wilde je in ieder geval waarschuwen!

Lees ook: Bloggen anno 2019 VS. 2013

Onderzoek

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. En dus ging ik zelf op onderzoek uit. Als het aankomt op mijn blog, doe ik het graag zelf. Ik vind het leuk om te leren hoe dingen werken en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Door dit allemaal te leren, kan ik zelf mijn blog het beste onderhouden.

Ik kwam er al snel achter dat mijn site onveilig was omdat ik geen SLL certificaat had. Ook leerde ik dat ik dit heel makkelijk kon aanvragen bij de host van mijn blog. Een kattebelletje naar hen en tadaa, mijn site was officieel veilig verklaard!

Hoe kun je zien of een site veilig is?

Dat is echt héél gemakkelijk te zien. Kijk naar je adresbalk (dus de balk waar je een website adres in typt). Voor het adres van de website waar je bent, zie je als het goed is een dicht slotje. Dat betekent vaak al dat de site beveiligt is. Als je er op klikt, krijg je meer gegevens te zien.

Wat is een SLL certificaat?

Een SLL certificaat is een bestandje dat ervoor zorgt dat je een betere beveiliging hebt van gegevens tussen de server van jouw website en een internet browser. De letters SLL staat voor: Secure Sockets Layer. Dat betekent dat er een beveiligde laag wordt geplaatst tussen een server en de browser en de gegevens dus beter beveiligd worden.

Een SLL certificaat is dus heel belangrijks op websites waar je gegevens moet invullen. Daarnaast kun je een hogere rang in Google krijgen als je site goed beveiligt is. Dus dat is dan ook weer goed voor jou als website eigenaar!

Heb jij een SLL certificaat?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close