masterclass Mascha Beautygloss

Is de masterclass van Beautygloss zijn geld waard?

Tegenwoordig zijn er online veel dingen te vinden over online zichtbaarheid. Er is veel gratis te vinden op YouTube, als ook op blogs. Dus waarom zou je betalen voor een masterclass over bijvoorbeeld ‘Online Imago en Social Media’ zoals die van Beautygloss? Ik heb het wél gedaan. In deze blog leg ik uit waarom én wat ik er van vond (zonder natuurlijk prijs te geven wat zij vertelt heeft).

Ik deed eerder al een betaalde cursus

In 2020 volgde ik al de Instagram en de Vlog cursus van Kellycaresse. Ik volgde Kelly al een behoorlijk aantal jaar en wil héél graag groeien en leren over online zichtbaarheid. Een cursus volgen van iemand tegen wie je op kijkt kan bijna niet tegenvallen toch?

Hoewel ikzelf al sinds 2013 blog en video’s maak, zou je misschien verwachten dat ik zo’n cursus niet zou zien zitten. Maar qua online groei blijf ik een beetje uit. Voor mij dus een reden om mee te doen.

Ik heb ondanks mijn ervarenheid toch nog een hoop nieuwe dingen geleerd, nieuwe contacten gemaakt en daardoor ook kunnen groeien. Hebben de cursussen mij gebracht waar ik wilde zijn? Nee. Ligt dat aan de cursus? Nee. Zoiets ligt altijd bij jezelf. Jezelf willen verbeteren, willen groeien en jezelf niet tegenhouden.

Lang verhaal kort: ik hou mezelf al jaren tegen. Ik wil wel, maar toch werk ik mezelf niet drie slagen in de rondte om te bewerkstellen wat ik wil bereiken.

En daar was Mascha

En toen was daar, begin dit jaar, Mascha. Ze kondigde een masterclass aan over ‘Online Imago’. De kosten? €100. Poeh. Best een flink bedrag. Én de vraag: kon zij, na al mijn ervaring, eigen studie rondom online zichtbaarheid e.d. én na de cursus van Kelly, mij nog iets nieuws leren?

Vooraf weet je dat natuurlijk niet. Dus is het meer de vraag: moet je dit bedrag dan wel willen uitgeven? Is het geen weggegooid geld?

Ka-ching

Je weet het niet van tevoren. Je weet niet of alles wat iemand vertelt, jij ook al weet. Toch heb ik betaald om bij de masterclass aanwezig te kunnen zijn op vrijdagavond.

Mijn reden: zelfs als je álles denkt te weten over het online wereldje, ervaart ieder individu het anders. Iedereen maakt zijn eigen reis en processen door en baseert daarop zijn of haar eigen ideeën omtrent wat werkt en wat niet werkt. Mascha volg ik al sinds haar tijd als beautyblogger ruim 10 jaar geleden en durf ik ergens ook wel een voorbeeld te noemen voor hoe ik nu mijn eigen proces wil gaan volgen. Om die reden dacht ik er sowieso iets van te leren.

Daarnaast dacht ik ook aan haar ervaring. Zij doet dit al meer dan een decennium. Zij heeft connecties met YouTube zelf bijvoorbeeld. Die €100 is niet alleen voor de informatie maar ook voor het merk ‘Mascha’. Is het dat waard? Op dat punt vond ik van wel. Vond ik dit ook ná de masterclass?

Was de masterclass zijn geld waard?

En dan het antwoord op de vraag waarvoor je deze blog waarschijnlijk leest: was de masterclass van Beautygloss’ Mascha zijn geld waard?

Daar zijn meerdere soorten antwoorden op te geven. De antwoorden hangen af van je eigen voorkennis.
1. Heb je weinig voorkennis of begin je net: dan is dit sowieso een hele goede investering.
2. Heb je net als ik al eerder een cursus gedaan, dan zal je veel herkenning horen en is het hiervan afhankelijk of je het zijn geld waard vindt.

Oké. Laat het me even goed uitleggen. Alle cursussen online zijn goud waard op het moment dat je geen ervaring hebt. Alles wat je leert, kun je meenemen in je eigen proces om te groeien. Dit laatste geldt voor iedereen: met én zonder kennis. Heb je dus geen of nog niet zoveel kennis, dan is €100 voor deze Masterclass zijn geld absoluut waard, omdat je hoe dan ook véél nieuwe dingen leert én de kans hebt om dingen te vragen.

Heb je al een cursus gedaan, of veel online opgezocht, dan zal je veel herkennen. Als je dingen herkent, wil dat niet zeggen dat je er niets nieuws van leert. Ik vergelijk dit altijd met het onderwijs: je kunt een leerkracht hebben die iets al honderden keren heeft uitgelegd en je snapt er nog altijd geen drol van en vervolgens hoor je hetzelfde van een andere leerkracht en ineens heb je het door. Hoe komt dit? Omdat een ander het op een voor jouw fijnere manier kan uitleggen.

Ik kan natuurlijk niet op voorhand voor jou bepalen of Mascha degene is die het jou wél goed kan uitleggen, maar het horen van een ander, kan een ander perspectief geven op hetgeen wat je al weet.

Lees ook: Waarom bloggen niet dood is en dit ook niet zal zijn.

Hoe heb ik de masterclass ervaren?

Allereerst vind ik Mascha sowieso altijd overkomen als een fijn, oprecht en enthousiast persoon. Zoals we haar zien in haar vlogs op Vloggloss, zo zie je haar ook in deze cursus. Ze geeft echt álles. Je voelt haar energie. Mascha wil echt dat je het leert. Ze doet het misschien ook wel voor het geld, maar ze komt mega oprecht over en zo voel ik dat bij haar ook echt. Daarnaast geeft ze echt mega veel informatie, die zowel is toe te passen op bedrijven als op influencers. Ze heeft een paar fijne ‘oefeningetjes’ die je ook kunt beschouwen als omdenken.

Ik vond het oprecht een hele fijne masterclass en ik ben héél blij dat ik hier deel van heb mogen uitmaken. Voor mij is het nu zo’n 2,5 week geleden dat ik de masterclass bijwoonde en nog altijd haal ik er energie en inspiratie uit. Ik heb veel herkenning gehoord in dingen die ik al doe, alsook nieuwe en/of andere kijk op bepaalde zaken gekregen. Daarnaast vertelt zij het weer op een andere manier, waardoor ik op meerdere manieren naar onderwerpen kan kijken. (lastig om het te typen zonder voorbeelden te geven!)

Masterclass via Instagram

De masterclass werd gegeven via Instagram live op een besloten profiel. Dat werkte prima. Mijn complimenten voor hoe ze het geregeld had. Ze zat in een rustige omgeving (hotelkamer), met goede belichting, een goede voorbereiding en één van haar beste vrienden om alles bij te houden qua techniek, omdat ze niet wil dat je zoveel geld betaald voor crap. Het feit dat je in een besloten Instagram zit, betekent ook dat jij anderen die meedoen kunt gaan volgen en zij jou. Dat kan je eerste groei zijn!

Echter was er voor mij één nadeel: de grootte van de groep. Ze had geen X aantal tickets, maar hield de ticketverkoop open tot een uur voor de masterclass. Hierdoor waren op de tijd dat ik meedeed zo’n 150 andere mensen die de masterclass volgde. Op zich is dat geen punt, mits er geen Q&A is op het eind. Maar dit was er wel (en deze was heel waardevol!). Echter bleven de vragen stromen, waardoor ze niet op iedereen antwoord kon geven en daarnaast krijg je hierdoor dus minder persoonlijke benadering tijdens de Q&A. Dat vond ikzelf heel erg jammer. Ik had oprecht gehoopt op een klein clubje van rond de 50 personen zodat die aandacht er wel kon zijn. Begrijp me trouwens niet verkeerd: je kon voelen aan de energie van Mascha dat zij écht haar best deed om ieders vraag te beantwoorden, maar dat het voor haar ook écht teveel was.

Groei je door het volgen van de masterclass?

Je ontwikkelt je door het volgen van de masterclass. Groeien online doe je niet van de ene op de andere dag. Pas de tips en tricks toe, werk en blijf zichtbaar en relevant. Dat zijn mijn tips om te groeien. Een cursus of een masterclass zorgen er altijd voor dat jij zelf harder kunt gaan werken of doelgerichter bezig kunt gaan zijn. Jij bent het die moet werken om te komen waar je wil. Dat kan niemand anders voor je doen. Maar zo’n masterclass is absoluut heel waardevol voor als je in jezelf wilt investeren om online te kunnen groeien.

Voor meer informatie over de masterclass van Mascha of het kopen van tickets, kun je hier klikken.

Heb jij weleens een cursus of masterclass gevolgd en/of ben je hierin geïnteresseerd?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close