meer volgers op instagram

Meer volgers willen op Instagram

Ik denk dat veel mensen op Instagram dit wel herkennen: het volgen-ontvolgen, de groei die zó enorm langzaam gaat, 75% (of meer) van je volgers die jouw content niet te zien krijgt. Frustratie alom. Als je net als ik een Online Content Creator bent, dan zie je nou eenmaal graag groei en wil je niet blijven hangen in hetzelfde aantal volgers. Ook hebben de meesten van ons het doel om 10.000 volgers te behalen zodat ze de swipe up functie kunnen gebruiken. Ik weet dat ik dat doel om die reden in ieder geval wel heb. Vandaag dan ook een artikel over meer volgers willen op Instagram en hoe ik daar nu in sta.

Zoveel mensen?!

Soms besef ik me ineens hoeveel mensen mij al volgen. En dan denk ik: wauw. Dat zijn er nogal wat. Doordat mijn focus zo ligt op de 10.000 volgers vanwege de swipe up functie klinkt het aantal gewoon weinig en besef ik mezelf eigenlijk niet wat voor leuke mensen mijn content al zien. Natuurlijk ben ik die bijna 1300 volgers heel dankbaar dat ze mij willen volgen en dat ze mij dus interessant genoeg vinden. Nog dankbaarder als ze ook daadwerkelijk liken en reageren. Want dat geeft mij nog meer het gevoel van waardering en dat ik goed bezig ben.

Aantallen of engagement

Met het besef dat er al bijna 1300 mensen zijn die mij willen volgen, besef ik mij ook dat het niet gaat om een getal en dus om meer volgers op Instagram. (Ja, die 10.000, maar nogmaals alleen voor de swipe up.) Het gaat om échte volgers. Het aantal doet er dan eigenlijk helemaal niet toe. Aantallen zijn getallen en daarom wel fijn. Statistisch gezien dan. Want uiteindelijk zegt dat niets over mijn engagement met mijn volgers. Krijg ik energie van het aantal volgers? Mwoa, niet echt. Wel als ik er ineens veel volgers bij krijg, maar anders dus niet. Ik krijg wel energie van alle reacties op mijn foto’s in de feed, mijn verhalen in Stories en alle volgers (en niet-volgers) die liken. Want voor hen maak ik die content.

Lees ook: Deze 2 tips maakt Instagram fijner

Voor wie maak ik content

Heel eerlijk: ik maak de content natuurlijk ook voor mezelf. Ik zie het als een soort dagboekje en terugblik op mijn leven. Al moet ik ondertussen een heel eind terug scrollen. Met 1916 berichten ben je wel even bezig. Maar het aantal foto’s daargelaten deel ik gewoon graag dingen en dus niet alleen voor mezelf. Ik hoop er altijd anderen mee te kunnen inspireren of ik zoek juist bevestiging en herkenbaarheid (bijvoorbeeld over het leven als mama) of gewoon lekker gezellig te kletsen en van elkaar te leren. Dat is ook wat ik zo leuk vind aan Instagram. Dus nogmaals: het aantal volgers doet er in zoverre toe dat hoe meer volgers je hebt, hoe meer mensen waarschijnlijk reageren en liken en het dus nog gezelliger wordt. Maar dan moeten zij dat wel doen. En dus komt ik terug op het punt dat getallen er niet toe doen, maar engagement wel.

Dus nu probeer ik content te creëren die mij niet alleen maar (hopelijk) nieuwe volgers geeft, maar juist vooral engagment. Dat is leuker, dat is echter én dat is veel belangrijker. Het is niet voor niets een sociaal platform toch? Laten we lekker sociaal doen en volg mij hier!

Wat is jullie doel met het gebruik van Instagram?

Pin dit ‘Meer volgers willen op Instagram’ artikel om later nog eens te lezen of te delen met je vrienden!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close