Wat ik zo leuk vind aan mijn peuter

Isabelle is nu zo’n 1,5 maand een peuter. De terrible twos met het ‘gevreesde’ twee is nee is daarbij een feit. Overigens had ze de twee-is-nee-fase al voordat ze überhaupt twee werd. Desondanks vind ik ook deze fase (tot nu toe) weer héél leuk. Ik blijf het bijzonder vinden hoe mijn kleine meisje zich ontwikkelt. Wat ik zo leuk vind aan mijn peuter? Dat lees je hieronder.

Behulpzaam

Isabelle is mega behulpzaam. Dat is erg fijn. Vooral voor mij gezien de laatste loodjes van deze tweede zwangerschap. Wanneer we de vaatwasser uitruimen pakt ze dingen er uit en geeft ze het aan. Niet altijd per se handig (want glas bijvoorbeeld….), maar wel altijd goed bedoelt. Ze weet ook hoe de vaatwasser werkt en ze mag hem van ons dan ook aanzetten als hij vol is. Ze weet precies wat ze moet doen.

Maar ook het opruimen van haar speelgoed kan ze goed. Dit doet ze overigens met vlagen uit haarzelf. Als we zeggen: “Kom, dan gaan we samen jouw speelgoed opruimen.” dan helpt ze over het algemeen wel mee. Heel fijn dus!

En laatst had ik het zwaar en kon ik met moeite van de bank afkomen. Ze kwam mij toen ook echt helpen. Super lief!

Zingen en dansen

Isabelle is gek op muziek. Niet zo gek ook natuurlijk met een beroeps muzikant als vader. Hoewel het nu natuurlijk vooral kinderliedjes zijn zoals Slaap Kindje Slaap en Lang Zal Ze Leven (twee van haar favorieten!). Ze kan al super veel liedjes meezingen. Het zijn nog geen hele zinnen, maar van iedere zin minstens twee woorden die ze al goed meezingt. Ze maakt me hiermee ook erg trots. Ik vind het super knap dat ze al zoveel liedjes kan onthouden en meezingen. De microfoon die ze van haar oma voor haar verjaardag heeft gekregen is hier dan ook een grote hit! Daarnaast vind ik het super grappig dat ze altijd als ze wakker wordt ’s ochtends liedjes gaat zingen. Dit doet ze ook als ze naar bed moet ’s avonds maar toch nog niet moe genoeg is.

En dansen vind ze ook fantastisch! En dat vind deze dansjuf natuurlijk weer heel leuk! Vaak als ze muziek hoort begint ze al te dansen! Omdat ze zo gek is op dansen vind ik de BeatBo écht fantastisch speelgoed. Het is een robotje met muziek die zingt hoe je moet dansen. Echt heel erg leuk. Hier kan ze zichzelf zo goed mee vermaken. En nog leuker als papa en/of mama meedansen!

Zelfstandig spelen

Isabelle heeft altijd al heel goed zelfstandig kunnen spelen. Dat kan ze nog steeds erg goed. Leuk om te zien hoe ze in haar eigen fantasiewereld zit en steeds meer verhalen, rollenspel en bouwwerken bedenkt. Zo speelt ze steeds vaker met haar keukentje en komt ze ons ‘eten’ brengen, maar kan ze ook al mooie bouwwerken van de Duplo maken. Ook het zelfstandig ‘lezen’ van boekjes vind ze steeds leuker om te doen. Erg leuk om te zien hoe ze dan haar eigen verhalen erbij verzint.

Acrobaatje

Isabelle kan ook erg een acrobaatje zijn. Ze vindt het fantastisch om te springen op elke ondergrond. Vooral als de ondergrond mee veert, zoals de bank of het bed (wat niet mag, maar wat ze dan toch doet). Je snapt dat we een huilende Isabelle hebben als we haar van de trampoline halen die in de tuin staat. Daarnaast kan ze op de vloer ook echt op haar kop gaan staan, koprollen maken, gewoon rollen en echt haar lijf laten bewegen. Ik vind het heerlijk om dan te kijken wat ze nu weer verzonnen heeft.

Eigen willetje

En ja, ook de ‘nee’s’ vind ik leuk. Of nou ja, leuk is misschien een groot woord, want het is bij lange na niet altijd even leuk. Maar ik vind het wel tof om te zien hoe ze zelf zo goed weet wat ze wel en niet wil. En die ‘nee’ zorgt ook weer voor een beetje uitdaging in de opvoeding. Met nee probeert ze uit, maar geeft ze ook haar grenzen aan. Het leuke aan opvoeden is dat het onze taak ik om het verschil daarin te maken. Wat moet ze gewoon, tot hoever kan ze ergens mee gaan en wanneer is het echt haar eigen grens. Fascinerend hoor! En nee, het is niet altijd leuk maar het hoort er wel bij.

Sowieso de ontwikkeling

De ontwikkeling van een kind vind ik sowieso interessant. Heel bijzonder om te zien hoe ze in een korte tijd zoveel bijleert uit haar zelf. Soms kijken Roy en ik elkaar aan en dat we ons echt afvragen waar of van wie ze bepaalde dingen geleerd heeft. Ze snapt zoveel uit haarzelf en dat vind ik echt super knap! Ja, trotse moeder hier!

Dit is wat ik leuk vind aan mijn peuter. Wat vinden jullie leuk aan je peuter? Laat het me hieronder bij de reacties weten!

De link van BeatBo is een affiliatelink. Dat betekent dat als je het product via deze link koopt ik een klein deel ontvang van de opbrengst. Zit je er aan te denken om dit product aan te schaffen, ben ik je uiteraard heel dankbaar als je dat via deze link wilt doen! | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close