Isabelle 3 jaar

Isabelle 3 jaar

Isabelle is vandaag drie jaar geworden! Hoe cliché het ook blijft, de tijd gaat enorm snel. In plaats dat ik jullie een update doe, schrijf ik een brief aan Isabelle. Voel jezelf vrij om hem te lezen.

Lieve Isabelle,

Drie jaar alweer. Wat gaat het snel. Je bent al een heel dametje. Papa en mama knipperen met hun ogen en je bent alweer gegroeid. Het is maar goed dat oma Nel haar oude hobby weer heeft opgepakt en iedere week met een nieuw kledingstuk aankomt die ze zelf gemaakt heeft.

Niet alleen in de lengte ben je gegroeid, maar ook in je zijn. Het afgelopen jaar heb je leren praten in zinnen, je bent zowel overdag als in de nacht zindelijk geworden, je hebt je eigen persoonlijkheid en willetje ontwikkeld en je bent grote zus geworden.

Dit laatste is zó bijzonder. De liefde die jij hebt voor Lucas is onbeschrijflijk. Je houdt enorm veel van je kleine broertje en het liefst kus je hem de hele dag. Je kan niet wachten om écht met Lucas te kunnen spelen. De laatste paar weken kan dat al een beetje omdat Lucas lekker rond kruipt en alles pakt. Daar ben jij het overigens niet altijd mee eens. Want ho eens even! Samen spelen is leuk, maar niet als je broertje al jouw speelgoed pakt. Of als hij op zijn manier speelt en niet op jouw manier. Maar lieve meid, wat ga je hierdoor groeien. Leren samen spelen, leren omgaan met delen. Het is een nieuwe stap in jouw ontwikkeling.

Dat je nu een broertje hebt zorgt er ook voor dat je meer een poppenmoeder bent geworden. De laatste tijd speel jij dan ook steeds vaker met poppen. De baby pop die je flesjes geeft, de Barbie pop die je aan- en uitkleed. Iedere dag neem je één van jou poppen ergens mee naar toe in het huis om mee te spelen. In jouw keukentje kook je de lekkerste dingen voor je poppen, maar ook voor papa en mama.

Dat je een heel dametje wordt, blijkt ook uit het tasje wat je o-ver-al mee naar toe wilt nemen. Je stopt daar jouw speelgoed telefoon in en tijdens het wandelen pluk je bloemetjes die ook in je tasje moeten. Daarnaast kijk je heel graag hoe mama make-up aanbrengt en wil jij ook ‘kleintje’ op. Dat ‘kleintje’ is mama’s blush. Maar ook de aardbeien lippenbalsem is favoriet. Vol trots laat je dan aan papa zien hoe mooi je eruit ziet.

Een eigen willetje is iets wat jou heel erg typeert. Zinnetjes als: “Ik kan dat zelluf”, “Zelluf doen”, “Nee, toch zeker?!”, “Nee, maakt een grapje”, “Wat is dat?”, “Oh”, horen we heel erg vaak. Ook weet je heel goed het woordje “Nee” te gebruiken. Soms – wat zeg ik? Vaak! – tot grote ergernis van papa en mama.

Maar ook je energie is heel passend bij jou. Je houdt van rennen en hebt energie voor tien. Ook op het kinderdagverblijf zeggen ze dat over jou. Zo ben je mega blij met onze trampoline; daar kun je wel de hele dag op staan te springen. Maar ook grote rondes mee lopen wanneer we Odin uitlaten is geen probleem. Of rennend door het Sprookjesbos van ons favoriete park De Efteling is een must.

Wat ben je toch een onwijs leuk kind. Ja, soms ook vermoeiend. Maar dat mag. Dat hoort bij de leeftijd. Ik ben benieuwd hoe je het komend jaar gaat ontwikkelen. Wat je gaat leren en hoe je gaat groeien. Wat ga je nog meer leuk vinden? Waarin ga jij jezelf ontplooien? Ik ben benieuwd. Ik kijk uit naar weer een heel leuk jaar met jou in ons leven. En geniet er nog maar van lieverd, want volgend jaar ga jij al naar de basisschool! Poeh, daar willen papa en mama nog niet teveel aan denken. Want dan ben je pas écht groot.

Liefje, wij houden héél veel van jou. We zijn trots op jou. We zijn zó blij met jou. Dat dit jaar maar weer een heel fijn jaar mag worden.

Liefs, Mama

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close