EVENT | Dutch Comic Con 2016

dutch comic con

Zaterdag is het zo ver: de 2e editie van de Dutch Comic Con. Een event met aandacht voor de pop-culture! Al jaren is de Comic Con een groot begrip in de USA en lees en zie ik er veel over op het internet. Een event wat mij altijd al heeft aangesproken. Vorig jaar vond dan ook de eerste Nederlandse editie plaats. Helaas kon ik die dag toen niet aanwezig zijn, maar dit jaar ben ik er bij! Als jij wilt weten wat de Dutch Comic Con nu eigenlijk is, lees dan vooral verder. 

Comic Con is begonnen met stripboeken en science fiction / fantasy-gerelateerde film, televisie en populaire kunst. Maar Dutch Comic Con is veel meer dan dat! We zullen werkelijk het hele spectrum pop-culture aandacht geven. Vrijwel alle genres komen aan bod zoals horror, animatie, anime, manga, speelgoed, verzamelkaarten, video games en fantasy romans. Natuurlijk zijn Disney en Marvel toonaangevend bij Dutch Comic Con!

Dutch Comic Con, staat naast de speciale gasten en merchandise, garant voor een fantastische beleving waarbij de bezoekers centraal staan. De vorige editie was al helemaal te gek en willen we nu gaan overtreffen. Dutch Comic Con 2016 moet een onvergetelijke ervaring worden voor iedereen.

Aldus de DDC zelf. Ja, ik ben zelf mega enthousiast en kan niet wachten er zaterdag bij te zijn! Ik hou echt van fantasy en science fiction. En hoewel ik al jaren geen stripboeken meer lees, houd ik van elke superheld (en ook de non-helden!).

Acteurs, kunstenaars, cosplay en schrijvers zullen aanwezig zijn. Zo zijn o.a. aanwezig:

  • Billy Dee Williams – Bekend als Lando Calrissian uit de Star Wars films The Empire Strikes Back en Return Of The Jedi, maar ook bekend van zijn rol als Harvey Dent uit de 1989 Batman film.
  • Eugene Simon – Bekend als Lancel Lannister in Game Of Thrones.
  • Doug Jones – Speelde in zó veel series en films. Waaronder de films Hocus Pocus, Fantastic Four en Pan’s Labyrinth en de series Buffy the Vampire Slayer, Arrow en The Flash.
  • Tony Moore – Tekenaar van de eerste The Walking Dead comics en heeft samen met Robert Kirkman de toon gezet voor de hele The Walking Dead reeks.
  • Wendy Froud – Werd bekend door haar creatie van Yoda voor The Empire Strikes Back en wezens uit o.a. Labyrinth.
Voor een complete lijst kun je kijken op de officiële site van de Dutch Comic Con.

Naast het spotten van deze beroemdheden zijn er honderden exposanten, kun je mee doen aan workshops en presentaties, is er een bioscoop en kun je de nieuwste games proberen. Super cool toch?!

Hier een filmpje van vorig jaar. Hij duurt best lang, maar geeft je wel een goed beeld van het event:

Het event is op zaterdag 26 en zondag 27 maart 2016. De tickets voor zaterdag zijn al uitverkocht, maar aan de deur zijn ze nog te verkrijgen.

Ik heb er zin in! Ga ik jou zaterdag zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close