Inspiratie opdoen op het Allerhande Kerstfestival!

Nog maar zo’n 2,5 week en dan is het eindelijk weer Kerst! Ik hou er van! De kerstboom, overal lichtjes, gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk lekker eten. Kerst is mijn favoriete holiday. Vroeger gingen we thuis altijd gourmetten met Kerst. Lekker makkelijk en toch lekker en gezellig. Toen ik zo’n 10,5 jaar geleden verkering kreeg met Roy, zette mijn schoonmoeder een heel exclusief menu op tafel. Wauw! Dat was ook tof! Roy heeft koken dan ook niet van een vreemde en zodoende zorgt hij – sinds wij samenwonen – ieder jaar voor een fantastisch meergangen menu. Meestal zo’n 7 gangen! I’m the luckiest girl alive 😉 Daar gaat weken aan inspiratie zoeken aan vooraf, om vervolgens een planning te maken en te zorgen dat we alles in huis hebben. Maar die inspiratie… Waar haal je die toch vandaan? Nou. Dat kan heel simpel. Ga naar het Allerhande Kerstfestival: een betoverend voorproefje op het kerstmenu van 2017!

Wat is het?

Albert Heijn brengt klanten alvast in sprookjesachtige kerstsferen tijdens het derde Allerhande Kerstfestival. Een foodfestival waarmee je inspiratie op kunt doen voor jullie eigen kerstmenu. In deze editie kijk je tijdens kookdemonstraties en workshops mee over de schouders van topchefs en culinaire experts, onder wie Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en wijnkenner Herold Hamersma.

Culinaire tips van topchefs en experts

Experts van Albert Heijn inspireren je tijdens workshops en kookdemonstraties met een bijzondere selectie kaas, vis, brood, banket, groente en wijn. Ook zijn culinaire pro’s van de partij, zoals visspecialist Bart van Olphen, die vorig jaar werd ontdekt door Jamie Oliver. Zo kan je van de echte experts inspiratie en tips opdoen voor de beste ingrediëntencombinaties. En er kan natuurlijk uitgebreid geproefd worden, zodat je niet met een lege maag naar huis gaat.

Niet alleen passeren de lekkerste borrelhapjes en nieuwste drankjes de revue, ook kan je leren hoe je een echte grillmaster wordt met barbecue-kampioen Jord Althuizen op het extra grote winterBBQ-plein.

Dat is nog niet alles. Naast alle foodstands, workshops en kookdemonstraties is nog meer te beleven op het festivalterrein, zoals een Allerhande-quiz in het theater, een uitgebreide verzameling receptenkaarten en het grote reuzenrad waarin bezoekers uitkijken op de 200 versierde kerstbomen en 100.000 kerstlichtjes.

Waar en wanneer?

Dit weekend al! Dus komende vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december is het Spoorwegmuseum in Utrecht omgetoverd tot een winterwonderland! Ikzelf ga op zondag een kijkje nemen. Natuurlijk samen met Roy en Isabelle! Ik heb er enorm veel zin in! Al kook ik zelf bijna nooit met de Kerst, wie weet krijg ik zoveel inspiratie dat ik zelf ook aan de slag wil! Daarnaast waan ik me graag in een winterwonderland!

Ik wil erbij zijn!

Dat kan! Kaarten zijn te bestellen via www.ah.nl/kerstfestival en kosten €15,- per persoon. Kinderen van 6 tot 17 jaar betalen €10,- en de toegang voor kinderen tot en met 5 jaar is gratis. De openingstijden zijn op 8, 9 en 10 december van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Wie gaat er allemaal naar het Allerhande Kerstfestival?

Bron foto’s

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close