vier maanden zwanger

BABY #2 | Vier maanden zwanger

Oeps! Afgelopen maandag compleet vergeten dat ik vier maanden zwanger was en daarmee dus ook vergeten een update te delen met jullie. Lang leven zwangerschapsdementie! Hoe dan ook: ik ben dus alweer vier maandjes in verwachting van Baby #2. Bijna op de helft… De tijd vliegt weer voorbij. Hoe het gaat met cravings, misselijkheid en andere dingen rondom deze zwangerschap, vertel ik je hieronder.

Nog steeds bandenpijn

Ik schreef het ook al in mijn drie maanden zwanger update: ik heb last van bandenpijn. Het komt steeds sneller en nog steeds vooral als ik teveel doe. Doordat het de laatste weken voor de zomervakantie altijd druk is, denk ik dat de stress vooral daar naar toe gaat én doe ik ook gewoon écht teveel. Ik probeer wel zoveel als mogelijk te blijven zitten, maar als juf zijnde is dat behoorlijk lastig.

Daarnaast kan ik ook echt met bandenpijn wakker worden. Dat heeft dan alles te maken met hoe ik lig. En dus heb ik nu sinds twee weken het voedingskussen uit de kast gepakt om die tussen mijn benen te leggen tijdens het slapen. Dat geeft meteen verlichting. Dat komt omdat – wanneer je op je zij slaapt – je bekken en banden inzakken en door het kussen blijven ze veel meer gelijk. Dus ben je zwanger en heb je last van bekken- en/of bandenpijn, leg een (voedings)kussen tussen je benen. Dat is met dit weer overigens best warm, maar liever warm dan een verpest lichaam.

Wat nog steeds speelt en wat alweer weg is

Geuren ruik ik nog steeds sterk en poep is echt om van te kokhalzen of om écht van over mijn nek te gaan. Het lukt me nu wel iets beter om Isabelles poepbroek te verschonen. In eerste instantie heb ik het nog geprobeerd met een wasknijper op mijn neus, maar dat deed zo’n pijn dat ik dat ook geen strak plan vond. Wat ik nu doe is eerst een flinke teug lucht inademen en dan dus mijn adem in houden en zo snel mogelijk de billen poetsen, luier dichtmaken en weggooien. Dan is het enigszins te doen, maar fijn is anders.

Zwangerschapsdementie benoemde ik al. Mijn hersenen zijn écht een zeef en het wordt er niet beter op. Hopelijk doet de vakantie daar dadelijk nog wel iets goeds mee, maar ik vraag het me serieus af, haha! Daarnaast hoef ik met jullie ook niet over hormonen te praten. Ik heb wel het idee dat ik ze iets meer in toom kan houden dan bij Isabelle. Ervaring? Wie zal het zeggen? Maar misschien juich ik nu juist wel te vroeg.

De cravings zijn weer wat afgenomen. Ik lust nog steeds chocola en daar heb ik zo nu en dan ook zin in. En alles wat ik in de vorige update al benoemde als cravings, vind ik nog steeds heel lekker hoor, maar het is niet zo dat ik dat iedere dag of iets dergelijks moet eten. Wel héél fijn om niet echt cravings te hebben. Dat werd ook duidelijk op de weegschaal bij de verloskundige afgelopen week: ik ben sinds de eerste weging daar bij ongeveer 7 weken zwangerschap nog maar 2 kg aangekomen! Daar ben ik super blij mee! En moet je nagaan dat ik niet echt persé aan het opletten ben!

Mini voelen

Afgelopen maand kon ik ook voor het eerst Mini voelen in de buik. Zo bijzonder dat het deze keer al ruim voor de twintig weken is! Deze baby is wel erg druk, want ik heb hem of haar al heel veel gevoeld! Overigens heb ik de baby afgelopen week wat minder gevoeld, maar dat wijd ik (en de verloskundige ook) aan de stress en drukte op het werk. Sowieso hoef je de baby pas na 27 weken iedere dag te voelen. Ook de verloskundige merkte dat deze baby veel aan het bewegen is. Ze kon nog geen tien seconden de doppler op dezelfde plek houden, haha!

Vier maanden zwanger

Ik mag niet klagen dus! Tot nu toe loopt het eigenlijk best goed en is het enige minpuntje die bandenpijn die al snel opspeelt. Ik ben eigenlijk niet meer misselijk, kan alles weer gewoon eten, kom niet zoveel aan (kan natuurlijk nog veranderen, maar laten we er positief tegenaan kijken), ik voel de kleine al lekker bewegen en verder zijn er naast de bandenpijn en over mijn nek gaan van bepaalde geuren geen andere klachten. Joepie!

Wat weet jij nog van je vierde maand zwangerschap? Wanneer voelde jij de kleine voor het eerst? Vertel het hieronder bij de comments!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

16 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close