Tandenpoetsen in het openbaar?

Tandenpoetsen in het openbaar is zo’n dingetje. Ik weet nog wel dat toen ik een beugel kreeg – en iedereen met een beugel of die er ooit een gehad heeft kan dit waarschijnlijk beamen – je eigenlijk ook na de lunch op school je tanden zou moeten poetsen. Maar weet je hoe voor schut dat is? Toch? Toch?! 

Dus no way dat ik op mijn dertiende op de middelbare school na het eten de toilet in dook om mijn tanden te poetsen. Niemand deed dat. Dus ik ook niet.

Ondertussen heb ik daar meer schijt aan. Maar toch blijft het gevoel van ongemak me altijd achtervolgen. Vanaf het moment dat mijn tand getrokken is – en ik liep met een bitje en ondertussen met een brug – moet ik ook op mijn werk gewoon mijn tandenpoetsen of elke andere openbare ruimte. Op mijn werk kies ik meestal het toilet wat het minste bezocht wordt. Of op bepaalde tijdstippen. Ik blijf toch een ongemakkelijk gevoel houden.

Toen ik nog mijn bitje had – die het gat in mijn gebit opvulde – moest ik deze uit doen bij het tandenpoetsen. En dat deed ik dus ook op mijn werk. Tja, er is wel eens iemand binnengelopen terwijl ik daar met mijn fietsenrek stond. Niet heel charmant en ondanks dat zij het wel wist voelde ik me toch een beetje ongemakkelijk.

Maar hé, daar groei je ook wel overheen. Want uiteindelijk gaat het om mijn gebit en niet om een mening van een ander. Maar laatst werd ik weer eens op de feiten gewezen. We waren in Walibi Holland. We hadden daar in het restaurant gegeten en ik ging mijn tandenpoetsen. Nou moet je weten dat het die dag enorm druk was en rijen voor de toiletten stonden. Ik stond op mijn gemakje dus te poetsen, toen ik via de spiegel zag dat een meisje haar vriendinnen aanstootte en naar mij wees en giechelden. Goed, zeker weten dat het over mij ging weet ik niet. Maar het leek er verdacht veel op.

Ik poetste gewoon verder en deed alsof het me niets kon schelen. Nou kon het me niet heel veel schelen, maar het maakte me wel weer even bewust dat mensen het blijkbaar gek vinden dat je je tanden poetst na het eten. In ieder geval in het openbaar.

Ik moet dat gewoon om mijn brug goed te verzorgen. Ik wil niet €1900 voor niks betaald hebben aan de tandarts. So you know… Maar wat dan nog. Ook al heb je niks bijzonders aan je gebit, het is toch heerlijk fris om te poetsen?

Toch?!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

17 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close