TRAYBAKE | Snel, simpel en zó lekker!

Donderdag schreef ik al enthousiast over het boek ‘Rudolph Kookt 2‘. Eén ding waar ik vooral enthousiast van werd, was het hoofdstuk ‘Traybake’. Dit is echt de geniaalste uitvinding ever qua food! Ik vroeg jullie of ik er een artikel over moest schrijven of er een filmpje van zou maken. En daarom vandaag een apart artikel puur en alleen over traybake. Ik ben zelfs tijdens het schrijven van dit artikel helemaal enthousiast. Lees je mee?

Après ski traybake

De eerste traybake die Roy en ik probeerden, was de bovenstaande Après Ski traybake uit het boek Rudolph Kookt 2. Het eerste wat ons opviel was dat we super weinig afwas hadden – of eigenlijk de vaatwasser had weinig vaat. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een ovenplaat met bakpapier, uiteraard een oven, een snijmesje en een snijplank. That’s it! Al snel kwamen we erachter dat je in principe alles op de bakplaat kunt gooien om zo tot een heerlijk recept te komen.

Italiaanse traybake

Nog geen week later maakten we de Italiaanse traybake uit hetzelfde boek. Zolang de aardappels voorgekookt zijn, kun je die er tegelijkertijd met de andere ingrediënten op leggen. Je verwarmt je oven voor op 200°C en wanneer de over er klaar voor is, schuif je de bakplaat naar binnen en wacht je een minuut of 20 tot het klaar is. Hoe simpel wil je het hebben?

Natasja's traybake

Natasja’s traybake

Afgelopen week verzon ik zelf een traybake. Meer uit noodzaak dan dat het de bedoeling was. Roy moest onverwachts weg en zou eigenlijk sjaslieks maken. Ik had geen zin om dit zelf te doen en dus besloot ik in de koelkast te kijken naar ingrediënten die we hadden en verzon ik deze traybake met kip. Ik had van te voren geen idee of de kip wel goed gaar zou worden, maar serieus: dit was echt de lekkerste en malste kip die ik zelf ooit bereid heb!
In deze traybake zitten 3 wortelen, 1 courgette, 1 rode ui, 250 gram spekreepjes, 200 gram kip, champignons, zout, peper en rozemarijn. Dit alles besprenkel je met een beetje olie en hupakee die oven in. Tadaa. Zo simpel én lekker is het om zelf een traybake te maken! Nadat het eruit kwam, heb ik er nog stukjes kaas overheen gelegd en het was werkelijk waar smullen. Ik ben benieuwd wat voor traybake ik nog meer kan verzinnen en maken!

Ik ben enthousiast. Heb ik jou ook enthousiast kunnen maken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

14 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close