Donderdag schreef ik al enthousiast over het boek ‘Rudolph Kookt 2‘. Eén ding waar ik vooral enthousiast van werd, was het hoofdstuk ‘Traybake’. Dit is echt de geniaalste uitvinding ever qua food! Ik vroeg jullie of ik er een artikel over moest schrijven of er een filmpje van zou maken. En daarom vandaag een apart artikel puur en alleen over traybake. Ik ben zelfs tijdens het schrijven van dit artikel helemaal enthousiast. Lees je mee?
De eerste traybake die Roy en ik probeerden, was de bovenstaande Après Ski traybake uit het boek Rudolph Kookt 2. Het eerste wat ons opviel was dat we super weinig afwas hadden – of eigenlijk de vaatwasser had weinig vaat. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een ovenplaat met bakpapier, uiteraard een oven, een snijmesje en een snijplank. That’s it! Al snel kwamen we erachter dat je in principe alles op de bakplaat kunt gooien om zo tot een heerlijk recept te komen.
Nog geen week later maakten we de Italiaanse traybake uit hetzelfde boek. Zolang de aardappels voorgekookt zijn, kun je die er tegelijkertijd met de andere ingrediënten op leggen. Je verwarmt je oven voor op 200°C en wanneer de over er klaar voor is, schuif je de bakplaat naar binnen en wacht je een minuut of 20 tot het klaar is. Hoe simpel wil je het hebben?
Afgelopen week verzon ik zelf een traybake. Meer uit noodzaak dan dat het de bedoeling was. Roy moest onverwachts weg en zou eigenlijk sjaslieks maken. Ik had geen zin om dit zelf te doen en dus besloot ik in de koelkast te kijken naar ingrediënten die we hadden en verzon ik deze traybake met kip. Ik had van te voren geen idee of de kip wel goed gaar zou worden, maar serieus: dit was echt de lekkerste en malste kip die ik zelf ooit bereid heb!
In deze traybake zitten 3 wortelen, 1 courgette, 1 rode ui, 250 gram spekreepjes, 200 gram kip, champignons, zout, peper en rozemarijn. Dit alles besprenkel je met een beetje olie en hupakee die oven in. Tadaa. Zo simpel én lekker is het om zelf een traybake te maken! Nadat het eruit kwam, heb ik er nog stukjes kaas overheen gelegd en het was werkelijk waar smullen. Ik ben benieuwd wat voor traybake ik nog meer kan verzinnen en maken!
Ik ben enthousiast. Heb ik jou ook enthousiast kunnen maken?

14 Comments
Robin
24 mei 2015 at 09:07Het klinkt heel lekker en makkelijk en zo ziet het er ook uit. Bedankt voor de tip!
Natasja
24 mei 2015 at 09:20Dat is het zeker! Alstu 😉
Christel
24 mei 2015 at 10:28Dat kan niet anders dan lekker zijn. Wij gaan straks een moeulleux maken. Njammie de njammie
Natasja
24 mei 2015 at 10:33Ook lekker!! Smakelijk alvast!
Nesrin
24 mei 2015 at 14:23Looks and sounds goohood! M
Nesrin
24 mei 2015 at 14:24Ik klikte te snel…
Minder afwas is een meer happy me. Dit wil ik graag proberen!
Natasja
24 mei 2015 at 14:25Moet je zeker doen!!! Heerlijk van de bakplaat af eten en je hebt niet eens een bord om af te wassen! Ideaal!
Jinnie93
24 mei 2015 at 14:38Klinkt super handig en lekker, ga ik onthouden!
Natasja
24 mei 2015 at 15:48Moet je zeker doen!
Annette - Ann Ages Gracefully
24 mei 2015 at 18:04Dit wil ik zeker een keer proberen. Lijkt me heerlijk
Natasja
24 mei 2015 at 18:05Moet je echt doen! Het is echt lekker!
Kim
26 mei 2015 at 13:50Mmm! Lijkt me heerlijk en ook nog eens makkelijk om te maken. Ook fijn dat je haast geen afwas hebt, hihi.
Natasja
26 mei 2015 at 14:03Zeker weten!
Pingback:
6 juni 2015 at 20:30