Fun

Een vraag per dag

Wat ik vorig jaar dacht over onderwerp X? Ik heb serieus waar geen idee. Nou ja, ligt aan het onderwerp natuurlijk. Maar toch. Vaak pinnen we mensen vast op hun mening. Een mening die ooit gegeven is. Maar wat we vergeten is dat meningen kunnen veranderen. Door eigen levenservaring of gewoon door het ouder worden. Of misschien wel door een andere reden. Wie zal het zeggen? Hoe mooi zou het dan zijn om terug te kijken op de afgelopen 5 jaar? Dat kan! Met het boekje ‘Een vraag per dag’.

Al vaker had ik dit boekje bij de boekhandel zien liggen. Elke keer weer pakte ik hem vast, bladerde ik hem door en legde ik hem toch maar weer weg. De gedachten dat ik er niks mee zou zien en dat het dus zonde zou zijn van mijn geld won het elke keer weer.

Tot ik hem laatst weer vast had. Dat was al de zoveelste keer. Dat zorgde ervoor dat ik ging denken dat ik misschien wel elke dag dit boekje zou invullen. Het was namelijk niet een éénmalige keer dat ik het leuk vond (is dat wel goed Nederlands?), maar al de zoveelste… Dat moest toch iets betekenen?

En dus kocht ik dit dikke boek. Elke dag één vraag. Vijf jaar lang. En tot nu toe vul ik hem nog steeds elke dag in. Hij ligt dan ook op de salontafel. Daar zie ik hem liggen en denk ik er aan het schrijven. Toch zal ik hem aan de kant leggen als er visite komt. Ik zie het echt als een dagboek. Er zitten echt persoonlijke vragen in, maar natuurlijk ook minder persoonlijke vragen. Niet iedereen hoeft dat te zien. Wie weet, over 5 jaar. Maar wat ik nu in vul… Nee. Ik zie het als een dagboek waarin je niet je dagboek beschrijft, maar wel je gedachtes.

Er staan hele mooie vragen in, maar ook hele lastige. En sommige vragen zijn een beetje gek of zijn vragen waar je nooit zo over nagedacht hebt. Dus al bij al ben ik blij met deze aankoop. Ik vind het een toevoeging in mijn leven en ik ben benieuwd hoe ik volgend jaar tegen deze vragen aankijk. Denk ik dan nog hetzelfde? Of is er iets veranderd? En hoe zit dat over vijf jaar?

Ik vind het echt een mooi boek. Ik ben blij dat ik hem gekocht heb, vooral omdat het best snel in te vullen is. Tenzij je lang moet nadenken over de vraag. Dan niet…

Zou jij het type zijn voor zo’n soort boekje?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

21 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close