Diary 7 februari 2014

diary1kopieMijn laatste diary was weer eind december en dus vond ik het wel weer tijd worden om mijn gedachtes met jullie te delen. Sprookjesdans, gevoelstemperatuur, social media en de iPhone 5S.

Gisteren moest ik dansles geven aan de kleuters van de basisschool waar ik werk. Wat krijg je van kleuters toch veel energie terug, wanneer je een goede les geeft! Ik had de sprookjesdans voorbereid. Deze les heb ik al eens eerder met ze gedaan en is elke keer een succes. Zo ook gisteren.
Ik had er deze keer een heel verhaal om de personages heen die we gingen uitbeelden: Pinnochio, de heks, de trol en het konijn uit Alice in Wonderland. De kinderen luisterden aandachtig en leefden zich helemaal in het verhaal in, waardoor hun bewegingen – tijdens het dansen van de personages – veel intensiever werden. Héél leuk. Vooral als een kind je ook komt vertellen dat ze het een spannend verhaal vind, inclusief de uitvoering.
Nadat ik mijn lessen aan alle 4 de kleutergroepen gegeven had, ging ik met de kids naar buiten. En toen bedacht ik me ineens iets waar ik me elk jaar over verbaas. Trouwens, niet alleen nu, maar meerdere keren in het jaar. De gevoelstemperatuur. Het valt me altijd op dat wanneer het wat kouder geweest is – en het die dag een paar graden warmer is – de gevoelstemperatuur ineens heel anders aanvoelt. Toen ik gisteren naar mijn werk reed, gaf mijn auto aan dat het 6 graden celsius was. Niet heel koud voor de tijd van het jaar dus, maar fris vond ik het nog wel. Om 1 uur in de middag was ik buiten. De temperatuur voelde heerlijk aan en ik was in staat mij jas uit te trekken. En dat terwijl het eigenlijk maar 9 of 10 graden was. Zo vind ik een temperatuur van 19 graden in de lente altijd héérlijk, terwijl ik dit in de zomermaanden vaak juist extreem fris vind. Ook niet heel gek als je dan een paar dagen hebt kunnen genieten van een graad of 25. Toch? Of ligt dit aan mij?
Ik vind het altijd zó typisch dat dezelfde 19 graden – of wat voor graden dan ook – zo anders kan aanvoelen door het weer wat je een paar dagen ervoor hebt gehad.

Een aantal dagen geleden had ik een oproep op mijn persoonlijke Facebookpagina gezet. Later heb ik deze oproep ook op Twitter, Instagram en mijn Facebook pagina gezet. Ik was op zoek naar fotografen die samen met mij een portfolio wilden opbouwen. Ik voor visagie en de fotograaf voor – duhhh – fotografie!
Toen ik dit op mijn social media kanalen zette had ik niet verwacht echt een reactie te krijgen. Maar dat had ik dus goed mis. “Vrienden” tagte fotografen die zij kenden in mijn bericht op mijn Facebook oproep. De eerste de beste die getagt werd, heeft mij ook benaderd! Super leuk! Ook een kennis van mij – ook een facebookvriend – reageerde: zij is zelf fotograaf en had wel interesse. Ook met haar heb ik contact opgenomen. Op twitter heb ik blijkbaar goede “hashtags” gebruikt want via dit kanaal kreeg ik van wel 3 fotografen een reactie! Super cool! Mijn agenda is dus mooi volgeplant met allerlei afspraken. Zelfs modellen bieden zichzelf aan. Ideaal!
Alleen instagram heeft niemand bereikt – of in ieder geval geen gegadigden, haha! Ik had nooit verwacht dat ik zoveel reacties zou krijgen! Dus super cool en ik ben super happydepeppy! Zo zie je maar wat social media kan betekenen! Wat een bereik!
Dus een tip voor iedereen die ergens – wat dan ook – hulp mee nodig heeft: zet het op je social media en het zou je nog wel eens kunnen verbazen wat voor reacties je allemaal krijgt.

iphone5s

Naast dat ik door het bovenstaanda al in een totale blijdschap verkeer, werd ik deze week nóg blijer gemaakt. Ik had vorige week donderdag mijn abonnement verlengt met een nieuw toestel. Ik zit al járen bij T-Mobile en qua bereik bevalt me dit wel. Echter wilde ik heel graag de iPhone 5S en je moest toch behoorlijk wat bij betalen voor dit toetstel. Dus ging ik op het internet opzoek naar goedkope aanbieders. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij gsmweb.nl. De site is redelijk onoverzichtelijk en spreekt niet direct aan. Toch nam ik een kijkje en ik ben blij toe! Ik hoefde niet super veel – nog wel genoeg hoor! – voor mijn telefoon bij te betalen en wat ik nu in de maand kwijt ben met dit abonnement is super goedkoop! Dus bestelde ik hem enthousiast.
Ik kreeg het contract thuisgestuurd en de volgende dag (zaterdag) stuurde ik deze terug met al mijn gegevens. Ik zou een mail ontvangen wanneer zij de brief binnen kregen. Dit gebeurde dinsdagochtend. Dinsdag in de middag kreeg ik echter al de bevestiging dat ze mijn toestel zouden opsturen. Een dag later kreeg ik dan ook mijn telefoon binnen! Wow! Super snel!
Je snapt het: mijn week kan niet meer stuk.
Binnenkort dan ook een review over mijn té gekke toestel!

Nou, dit waren mijn gedachtes wel weer voor vandaag. Geniet allemaal van jullie weekend!

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close