Muchkin Miracle 360

Drinkbeker tip voor baby’s | Munchkin Miracle 360° Oefenbeker

Toen Isabelle mocht beginnen met het drinken van water, pakten we er in eerste instantie gewoon een fles bij. Want waarom niet? Daar kwam ik al snel van terug. De fles associeerde ze met melk en dat zat er natuurlijk niet in. Gevolg? Ze dronk het water niet. Goed. Nieuwe poging. Op de Negen Maanden Beurs hadden we van het Kruidvat een gratis drinkbeker gekregen. Lijkt een beetje op de fles doordat de tuit ook zo flexibel is. Zelfde materiaal als een speen? Geen idee maar – hoewel ze in eerste instantie water niet pakte – lukte het wel om haar te laten drinken uit deze beker door er een beetje lichte thee in te doen. Al moesten we wel meehelpen, want het omhoog houden snapte ze nog niet.  Nog een nadeel was dat hij niet echt anti-lek was. Van mijn ouders hadden we ook al een beker gekregen met een rietje, maar daar snapte ze de ballen van. Goed, ik was dan ook zo eigenwijs om die aan te bieden, want op de verpakking stond duidelijk dat hij te gebruiken is vanaf 1 jaar. Wat ze wel super goed al deed, was het drinken uit een gewone beker. Maar ja, de kleine dame wilde de drinkbeker graag zelf vast houden. Ha! Die is grappig! No way, dat we dat met een gewone beker zouden laten gebeuren. Wat wel zonde is natuurlijk, omdat haar ontwikkeling aangaf het zelf te willen doen.  Maar toen las ik op Spill My Tea de tip voor de Munchkin Miracle 360° Oefenbeker. Yvette was eigenlijk best enthousiast en toen ik hem in de winkel zag staan, heb ik hem gekocht. En what can I tell? Yvette, je bent een heldin!

Munchkin Miracle 360

Muchkin Miracle 360

Dit zegt Munchkin zelf over de Miracle 360:

Laten we wel wezen: peuters kunnen er een geweldige knoeiboel van maken, zeker wanneer ze voor het eerst uit een beker leren drinken. Beeld u nu een wereld in waarin er nooit met drankjes wordt gemorst — niet in uw luiertas, niet op het nachtkastje, en zelfs niet op uw leergrage kind. Een wonder? Nee, de Miracle 360° Oefenbeker van Munchkin. De Miracle 360° Oefenbeker is de eerste beker die is ontworpen voor zowel ouders als kinderen. Hij voorkomt geknoei en is tegelijkertijd beter voor de tanden. Drinken langs de hele bekerrand van 360°, zoals bij een gewone beker, ondersteunt de normale spierontwikkeling in kindermondjes. Zonder extra tuitjes, rietjes of andere onderdelen is de Miracle 360° Oefenbeker gebruiksvriendelijk en nog makkelijker schoon te maken. Daar drinken we op!

  • Tuitvrije oefenbeker voor peuters
  • Nooit geknoei dankzij de 360-graden bekerrand
  • Deksel sluit automatisch wanneer uw kind stopt met drinken
  • Handvatten zijn makkelijk vast te houden voor kleine handjes
  • Makkelijk te reinigen zonder extra kleppen of onderdelen
  • BPA-vrij
  • Geschikt voor het bovenste rek van de vaatwasser
  • 6+ maanden

Klinkt goed, toch?

Het uiterlijk

Muchkin Miracle 360

Ik kocht een blauwe. Niet vanwege de hele gender discussie (want heel eerlijk had ik liever roze gehad omdat ik die mooier vond, hoewel oranje ook erg mooi is!), maar omdat ze simpelweg alleen de blauwe verkochten. Blauw is ook prima en Isabelle maakt het (nog) geen snars uit welke kleur haar beker is.

Muchkin Miracle 360

Verder ziet het design er strak en modern uit. Een ronde beker (vierkant zou inderdaad ook een beetje raar zijn) met handvaten. Het hartje op de deksel vind ik een mooie en schattige toevoeging. Daar word ik vrolijk van. In eerste instantie snapte ik niet welke functie dat rondje met het hartje op de deksel had, maar dat is om de deksel los te kunnen koppelen van de vergrendelbare klepring. Even voor de duidelijkheid: dat is de ring waardoor de deksel sluit op de beker en waar een groot gedeelte van dit systeem aan zit.

De handvaten zijn wit en staan ver genoeg van de beker af om hem fatsoenlijk vast te kunnen pakken. Zowel de baby als de papa’s en mama’s.

Hoe werkt de Munchkin Miracle 360° Oefenbeker?

Muchkin Miracle 360

Super simpel. Je kindje zet de lipjes rondom de rand. Doordat de siliconen deksel dan een beetje ingedrukt wordt, kan het water er doorheen op dat plekje. Door het 360° systeem maakt het ook niet uit aan welke kant van de deksel je kleintje gaat drinken. Ideaal!

Doet de Munchkin Miracle 360° Oefenbeker wat hij beloofd?

Grotendeels. Munchkin beweert dat hij lek vrij is en daar ben ik het niet mee eens. Zodra de beker op de grond valt, of net zo goed in een tas zit met allerlei andere spullen die tegen de deksel aan komen, kan er nog altijd water lekken. Laten we wel wezen: het is een heel stuk minder dan bij een andere soort beker. Maar helemaal lekvrij is hij dus niet. Als ik hem in de luiertas meeneem, zorg ik er altijd voor dat er een hersluitbare zak om de beker zit. En maar goed ook, want als we hem uit de tas halen, zitten er druppels water in de zak. Inderdaad, druppels. Dus het valt wel mee qua knoeien en lekken, maar ik vind het ook geen fijn idee dat er überhaupt druppels op de spullen in de tas komen.

Muchkin Miracle 360

Los van dat hij niet 100% lekvrij is, is dit de meest fantastische beker die we tot nu toe geprobeerd hebben. En eerlijk is eerlijk: overal waar Isabelle de beker mee naar toe heeft, worden moeders nieuwsgierig naar deze beker. Na uitleg en even ‘voelen’ worden ze zelfs lyrisch en willen ze hem ook aanschaffen. Dat heeft mij er doen toe zetten om deze blogpost te schrijven, ondanks dat mijn blogvriendinnetje Yvette er ook al over geschreven had. Want echt lieve mensen, deze beker is je aanschaf waard!

Wel nog één nadeel: doordat de handvaten bijna net zo lang zijn als de beker (wat voor de baby wel heel fijn is), wil het nog wel eens lastig zijn om je handen goed om de beker te houden als je de deksel er af wilt halen. Nu heb ik niet zo’n grote handen en lukt het mij daardoor heel snel, maar Roy heeft er meer moeite mee.

Hoe Isabelle zelfstandig leerde drinken

Zoals ik eerder al vertelde kon Isabelle zelf ook al uit een normale beker drinken. Ze wilde graag de beker zelf vast houden, maar snapte het omhoog houden nog niet. Met deze beker lukte het haar om in ieder geval het bovenste deel water uit de beker te krijgen. Door gewoon iedere keer deze beker aan te bieden (die ze meteen zelf kon vast houden, jippy!) en af en toe eens voor doen of een beetje helpen, had ze binnen 1 à 2 dagen in de gaten hoe ze al het water uit haar beker moest drinken. En het fijne van alles is, dat ik deze beker altijd bij haar in de buurt kan zetten, zonder bang te zijn dat zij helemaal onder het water komt te zitten. Super leuk dan ook om te zien hoe vaak zij zelf de beker pakt om te drinken. Ze drinkt echt heel goed en veel! Ik ben trots.

Laatste beetje informatie

De prijs is afhankelijk van de winkel. Hij kost ongeveer tussen de €9,95 en de €13,95. Daarnaast past er 207 ml water in, is hij verkrijgbaar in 4 kleuren: blauw, roze, groen en oranje én is hij vaatwasser-proof. Heb ik je genoeg informatie gegeven en wil je hem meteen bestellen? Klik dan snel hier om de Munckin Miracle 360° Oefenbeker te kopen.

Kende jij deze beker al? En wat is de favoriete drinkbeker van jouw kroost? Laat het me hieronder bij de comments weten! Gezellig kletsen!

munchkin miracle 360 pinterest

Deze blogpost bevat een affiliatelink. Wanneer je via deze link het product besteld, ontvang ik hier een kleine commissie over. Dank daarvoor! | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

9 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close