GLORY | Het nieuwe meesterwerk van Britney Spears

Hoewel haar laatste hit in de Nederlandse top 40 ‘Scream & Shout’ was (met Will.I.Am) in 2013, vind ik haar nog altijd helemaal top. Ik ben al fan van Britney Spears sinds ‘Baby One More Time’ en daar zal ook geen verandering in komen. Op 26 augustus bracht ze haar 9e studio album uit: ‘Glory’. En natuurlijk had ik hem diezelfde dag nog in huis!

Als fan vanaf het begin is er maar weinig wat ik niet van haar weet. Hoewel ik vroeger echt heel veel verschillende sites bezocht om op de hoogte te blijven van alles rondom de Princess of Pop, doe ik dat nu niet meer. Misschien is mijn leeftijd daar ook niet meer na. Maar nog altijd lees en zie ik alles wat ik voorbij zie komen. Enfin.

‘Glory’ is het 9e studio album en ik ben er écht gek op. Het is echt een steengoed album. Al heeft het ook zijn kritische kanten. Zo merk ik bij verschillende nummers het verschil van geluid in haar stem. Zou dat komen door de verschillende producers? Ik ben natuurlijk geen techneut en heb geen flauw benul hoe dit allemaal in elkaar steekt. Maar dat het me opvalt, irriteert me wel. Die schoonheidsfoutjes mag je niet meer maken bij iemand zo groot als Britney.

Wat echt goed is aan het album, zijn de verschillende sounds waarmee ze experimenteert. Je hoort duidelijke invloeden van andere stijlen in haar catchy pop nummers. Hoewel ik altijd even moet wennen bij haar nieuwe albums – ze heeft elke keer weer een nieuwe sound – blijven er absoluut een aantal nummers hangen. Zeker ook bij mijn vriend die écht helemaal niks heeft met elektronische muziek. Meneer de muzikant houdt meer van ouderwetste bands (duuuhhh!!).

 1. INVITATION
  Dit nummer blijft een twijfelaar. Aan de ene kant vind ik dit een van de mindere nummers, maar aan de andere kant heeft het ook wel iets lekkers. Een heerlijk nummer als je in het zonnetje zit en gewoon aan het genieten bent van het leven. Duidelijke beschrijving hè?! 😉
 2. DO YOU WANNA COME OVER
  Dit nummer zit ook al in haar Vegas ‘Piece of Me’ show. En I love it! Een heerlijk nummer om op te dansen en om mee te zingen. Wat mij betreft zou dit een single mogen worden. ‘Nobody should be alone if they don’t have to be….!’
 3. MAKE ME… (feat. G-Eazy)
  Dit is de eerste single van het album. Ook dit nummer heeft een relaxte vibe. Ik blijf erbij bewegen. Heerlijk! Overigens niet mijn meest favoriete nummer, maar wel hoog op het lijstje.
 4. PRIVATE SHOW
  Vermoedelijk gaat dit ook een single worden. Het nummer werd al gelanceerd voordat de CD uit was als promotie voor het album. Daarnaast gaat haar nieuwe parfum zo heten. Dit nummer is totaal weer anders dan ‘Make me…’ qua sound. Ze heeft hier het ‘kinderlijke’ Britney stemmetje, maar het klinkt heerlijk. En Roy zingt dit nummer deels mee… Iets met work it en twerk it….
 5. MAN ON THE MOON
  Ondertussen is dit één van mijn meest favoriete nummers. Ik kan hem al bijna helemaal mee zingen. Hij zit bijna continue in mijn hoofd en het is nog steeds niet irritant. Dus als dit een single wordt, ben ik helemaal happy! Ik denk ook echt dat dit nummer het écht goed zou doen en dat hij zelfs in Nederland populair kan worden…!
 6. JUST LUV ME
  En weer een nummer met een heerlijke vibe. Dit nummer vind ik heerlijk tijdens het autorijden. Ik swing in de auto heerlijk mee en omdat het niet te snel is, is het ook niet gevaarlijk, haha!
 7. CLUMSY
  Yass girl!! Wat mij betreft ook een single! En ook deze is al eerder uitgebracht en dus een kanshebber. Wat een heerlijk nummer. Met een mooie iconische Oops! Oké, hij lijkt er niet op. Maar toch. I love it!
 8. SLUMBER PARTY
  Nog een single kans hebber als ik ook de fans op het gehele internet mag geloven. En wat mij betreft kan hij ook in het rijtje. Ook hier weer een heerlijke relaxte vibe met een sexy sound. Vooral het refrein swingt heerlijk. ‘Put on our music that makes us go fucking crazy, oh!’
 9. JUST LIKE ME
  Yeah! Heerlijk begin met de ouderwetse gitaar! Ja, echt! Even wat minder alleen maar elektronisch! Daarom ook zeker een van mijn favorieten.
 10. LOVE ME DOWN
  Dit nummer moet het wat mij betreft vooral hebben van het refrein. Dat bekt heerlijk. Daarna vind ik de coupletten op de een of andere manier ook ineens leuk. Dus een nummer waar je doorheen moet. In dit nummer zit vooral een R&B sound.
 11. HARD TO FORGET YA
  Ook dit is een nummer waar je even doorheen moet. Gelukkig komt er al snel meer sound bij, waardoor het ineens een heel vet nummer is!
 12. WHAT YOU NEED
  Dit is het laatste nummer op het ‘gewone’ album. Maar als Britney fan heb ik natuurlijk de deluxe editie. Anyway, dit is een van de snellere nummers op het album en heeft iets weg van de stijl van Jessie J’s ‘Bang Bang’.
 13. BETTER
  Voor dit nummer hoef je wat mij betreft de deluxe versie niet te kopen. Het is niet slecht, maar ik vind dit het minst pakkende nummer. Het heeft een sound a la Major Lazer en meer van die artiesten die we momenteel al genoeg horen. Daarom niet perse slecht, maar gewoon minder leuk.
 14. CHANGE YOUR MIND (NO SEAS CORTES)
  Zo zonde dat dit nummer alleen op de deluxe versie staat. Want dan wordt het nooit een single en het is echt een heerlijk pakkend nummer. Ook dit nummer heb ik met regelmaat in mijn hoofd.
 15. LIAR
  Ik hou van dit nummer! Dit heeft weer wat meer – zoals Roy het noemt – echte muziek sound. Die drums…! Maar als ik het boekje lees blijkt dit toch echt producer werk te zijn. Dat hoor ik er echt minder aan af.
 16. IF I’M DANCING
  Dit nummer moet het ook vooral hebben van het refreintje wat gewoon lekker is, ondanks de herhaling van de titel van het nummer, haha!
 17. COUPURE ÉLECTRIQUE
  Dit nummer snap ik niet helemaal. Waarom ineens Frans….? Het heeft een mysterieuze sound waardoor het intrigerend is. Daarom is het misschien ook wel geniaal. Maar toch… Ze heeft nog nooit Frans gezongen op een album…

Klik hier om het album te bekijken en/of te kopen!

Wat vind jij van Miss Spears?

Deze blogpost bevat een affiliate link

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close