TV-SERIE | Breaking Bad

Al ruim één jaar stond Breaking Bad op mijn lijstje met series die ik nog wilde zien. Roy wilde deze serie ook zien en dus begonnen wij eind september aan deze serie. Vanaf het eerste moment waren we verslaafd. Hoe toepasselijk…  😉 

Breaking Bad gaat over scheikunde genie Walter White, die werkt als scheikundeleraar op een high school in New Mexico. Zijn leven verandert radicaal als hij gediagnosticeerd wordt met stadium III terminale longkanker. Hij zal niet lang meer te leven hebben. Om zijn gehandicapte zoon en zijn zwangere vrouw een zekere financiële toekomst te geven, gebruikt Walt zijn scheikunde achtergrond om ’s werelds beste kristalmethamphetamine te maken en te verkopen. Om zijn ‘blauwe meth’ te verkopen, werkt hij samen met oud-leerling Jesse Pinkman. De meth maakt ze snel zeer rijk, maar het trekt ook de aandacht van Walts DEA zwager Hank. Ondertussen wordt de blauwe drug steeds populairder. Walt verandert in een gevaarlijke crimineel en Jesse in een heethoofdige verkoper. Walt moet steeds vaker creatieve manieren bedenken om hun sporen te wissen en ondertussen loopt zijn gezinsleven ook niet meer op rolletjes…

De makers van deze serie zijn een kei in vage intro’s. Sommige intro’s snap je pas aan het eind van een seizoen. Aan de ene kant irritant, de andere kant geniaal. Het maakt je enorm nieuwsgierig met dat wat komen gaat. Wat ook erg goed gedaan is, is de groei van de acteurs.  Zo zie je bijvoorbeeld de groei van Walt – van liefdevolle vader naar egoïstische man – op een niet te snelle manier. Het is super goed te volgen en je zou het zelfs realistisch kunnen noemen. Well done!

Elke laatste aflevering van een seizoen zorgt er voor dat je snel wilt beginnen met het volgende seizoen. Elke aflevering is spannend en bij elke aflevering wil je meer zien. In alle opzichten is dit dus super goed gedaan. Alleen het laatste seizoen was misschien op bepaalde vlakken te veel voor de hand liggend. Maar kijk zelf maar – of misschien heb je hem al gezien! – om te weten wat ik bedoel.

Walter White (Bryan Cranston) and Jesse Pinkman (Aaron Paul) – Breaking Bad_Season 4 – Photo Credit: Ben Leuner/AMC

Er zijn 5 seizoenen van Breaking Bad. Het eerste seizoen bevat 7 afleveringen. Seizoen 2, 3  en 4 bevatten er 13. Het laatste seizoen bestaat uit 16 afleveringen. Elke aflevering duurt zo’n 45 minuten. En geloof me: die zijn zo voorbij!

Breaking Bad is zowel op Blu-ray als op DVD verkrijgbaar!

Heb jij Breaking Bad gezien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

11 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close