Weer werken na 6 weken vakantie en hoe me dat bevalt

Al bijna 10 jaar is het hetzelfde liedje. Ergens in juli begint de zomervakantie en een ruime 5 weken later begin ik weer rustig aan met werken om na 6 weken er weer volop tegenaan te gaan. Dus waarom ik dat nu pas met jullie deel? Tja, omdat ik het gewoonweg niet eerder met jullie gedeeld heb. Ha! Goede reden toch?

Ieder jaar kom ik al ergens in de laatste vakantieweek terug voordat we officieel terug moeten komen. Zo kan ik alvast aanbod bedenken, mijn ruimte opruimen, poetsen en op orde krijgen en vast aanbodlijsten e.d. maken. Heerlijk om dan lekker aan te modderen op mijn eigen tempo en om zelf te bepalen hoe laat en wanneer ik dat kom doen. Ik vind dat heerlijk relaxt opstarten.

Op de vrijdag in de laatste vakantieweek moet ik altijd officieel weer terug komen. Dan hebben we met het hele team overleg over het schooljaar, bespreken we het eerste kernconcept en alle andere belangrijke dingen. Daarnaast zorgen we samen ervoor dat we maanden allemaal kunnen starten. Hierna zit mijn hoofd ook altijd helemaal vol. Het is vaak zoveel informatie en toch weer even opnieuw opstarten na zo lang vakantie gehouden te hebben. Dat maakt haast dat ik weer bijna aan vakantie toe ben, haha!

Die maandag vind ik altijd heel bijzonder. Vooral om te zien hoe de kinderen weer terug naar school komen. Sommigen hartstikke vrolijk omdat ze blij zijn dat ze weer naar school mogen. Sommigen juist chagrijnig omdat ze weer naar school moeten. Sommigen nog moe omdat ze in de vakantie mochten uitslapen en nu dus wakker gemaakt moesten worden. Sommigen weer opnieuw verlegen omdat ze er opnieuw weer aan moeten wennen dat ze naar school moeten. Daarnaast vind ik het altijd opvallend hoe je de jongste kinderen helemaal opnieuw op de rit moet krijgen en de oudsten zich vaak ineens weer voorbeeldig gedragen (voor hoelang dat ook mag duren ;)).

Ik heb er ondertussen alweer 2 dagen opzitten. Ik ben kapot. Na een relaxte 5 weken vakantie en alles op het gemakje kunnen doen, is het gewone dagelijkse ritme weer even zwaar. Even opnieuw er in komen, hoewel ik als leerkracht zijnde vol goede moed en positieve zin begin. Ik heb weer bergen geduld opgebouwd, sta weer stevig in mijn schoenen om consequent te blijven handelen en heb mijn humor ook weer meegenomen. Maar ja, dat neemt niet weg dat ik nu al twee avonden lang op tijd op bed lig en thuis niet echt meer iets doe (vandaar dat gisteren en eergisteren geen post online gekomen is). Daarnaast is een ziek kind thuis ook niet heel bevorderlijk.

Ach, na vandaag heb ik alweer weekend en kan ik mezelf weer bijladen. Daarnaast is het daarna nog maar 7 weken tot aan de herfstvakantie. Hoe leuk ik mijn werk ook vind, ik tel graag af. Vakantie – en dus extra tijd met man- en dochterlief – heb ik toch net iets liever.

Hoe gaat het jou af na een vakantie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close