TV-SERIE | Once Upon A Time In Wonderland

Ik ben helemaal gek van tv-series. Dat is echt één van mijn favoriete tijdverdrijf naast bloggen. Vooral als Roy in het weekend is werken wil ik nog wel eens bingwatchen! Looooove it! Een van mijn favoriete tv-series is Once Upon A Time. In 2013 werd de spin-off Once Upon A Time In Wonderland gelanceerd. En natuurlijk moest ik die zien. Één probleem: hij werd – en nog steeds – niet uitgezonden in Nederland. Maar met de mediabox die wij hebben, werd het eindelijk tijd om deze serie – waarvan 1 seizoen gemaakt is – te kijken.

Once Upon A Time In Wonderland gaat over Alice die in Wonderland haar grote liefde vind én kwijt raakt. Maar wanneer Will Scarlet en de White Rabbit Alice komen halen om te vertellen dat Cyrus nog leeft, gaat ze terug naar Wonderland om hem te vinden. Al snel blijkt dat hij gevangen zit en dat haar vijanden niet gemakkelijk zijn om te verslaan. En wie is te vertrouwen in dit land vol wonderen? Het verhaal is licht gebaseerd op het verhaal Alices Adventures in Wonderland van Lewis Carroll.

Naast dat het vooral draait om het sprookje Alice in Wonderland lijkt  Once Upon A Time In Wonderland niks gemeen te hebben met Once Upon A Time. Maar het blijft een spin-off en dus moeten er toch enkele connecties zijn. De connectie kun je eigenlijk alleen maken met Will Scarlett, want hij woonde ten tijde van de vloek uit de hoofdserie ook in Storybrooke. De flashbacks van Will in deze serie zijn dan ook naar Robin Hood en Meleficent die beiden ook in de hoofdserie voor komen.

Door o.a. te weinig kijkcijfers besloten de makers na het 1e seizoen alweer te stoppen. Maar is dat jammer?

Hoewel ik erg genoten heb van de serie, is hij absoluut goed afgesloten. Maar dat is waarschijnlijk ook omdat ze wisten dat er geen volgend seizoen kwam. De speciale effecten waren vaak niet om aan te zien in de serie, maar als je daar door heen kijkt, zat hij verder goed in elkaar. Wel her en der cliché en voorspelbaar, maar zo nu en dan zitten er ook absoluut verrassingen in. Het enige wat ik nog steeds iets of wat onduidelijk vind is wat Jafar (uit Aladdin) doet in Wonderland. In het verhaal past hij prima, maar mijn sprookjes logica begrijpt dit nog niet helemaal, haha!

Hij haalt niet het niveau van Once Upon A Time, maar slecht vind ik hem ook niet. Ik wilde elke keer graag de volgende aflevering weer zien.

Wat is jouw favoriete serie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

16 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close