MovieFlame: The Hunger Games – Mockingjay Part 1

Al ruim één jaar keek ik uit naar het eerste derde deel van The Hunger Games. De boeken heb ik gelezen en de eerst twee films heb ik gezien. Kom maar op met het nieuwste deel die op dit moment te zien is in de bioscoop. En natuurlijk ging ik  meteen de eerste dag naar The Hunger Games – Mockingjay Part 1.

The Hunger Games film zijn een verfilming van de gelijknamige boeken, geschreven door Suzanne Collins. Een wereldwijde sensatie over Katniss Everdeen die mee moet doen aan ’the Hunger Games’. Om te overleven moet zij alle andere kandidaten vermoorden.

We zijn aangekomen bij boek 3. Deze is verfilmd in 2 delen en het eerste deel is nu te zien in de bioscoop.

Katniss heeft het onmogelijke gedaan. Ze heeft voor de tweede keer de Hongerspelen overleefd. Maar er is geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want één ding is heel duidelijk geworden na de Quarter Quell: het is oorlog.

Met o.a.: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Elizabeth Banks en Stanley Tucci.

Als je het boek gelezen hebt, weet je wat er gaat komen. De film houdt gelukkig de grote lijnen van het boek aan en daar ben ik blij mee. Een boekverfilming die helemaal buiten de lijnen gaat, vind ik vaak ook mega slecht.
Toch begint de film, voor mensen die het boek niet gelezen hebben, met vragen. Je mist bepaalde personages en zowel aan het eind van de vorige film als het begin van deze film, wordt niet meteen duidelijk waar deze gebleven zijn. Ik vind dat zelf wel een bepaalde spanning op bouwen. Ondanks sommige vraagstukken (die allemaal beantwoord worden in deze film, zo ver als ik weet), is de film opbouwend, spannend en ook goed te volgen als je het boek niet gelezen hebt.

De acteurs laten weer een goed staaltje acteer werk zien, het camerawerk is prima en zelfs voor als je het boek wel gelezen hebt zit er spanning in. Om niet met spoilers te gooien, vertel ik niet wat ik het meest spannende en bijna realistische stuk vond. Maar geloof me: er zitten echt een paar goede stukken in waar je zelf ook de rillingen van krijgt.

De enige spoiler die ik er in gooi, is niet echt meer een spoiler te noemen gezien het viral gaat over het internet en zelf op de radio te horen is.
Jennifer Lawrence (Katniss) zingt in de film een nummer en die wilde ik graag met jullie delen:

Een hele boeiende tekst is het niet, maar de opbouw is prachtig! Daarnaast kreeg ik rillingen over mijn hele lichaam toen ik dit stuk met de filmbeelden zag. Geweldig!

Volgens mij is het wel duidelijk hoeveel MovieFlames ik geef:

Heb jij The Hunger Games – Mockingjay Part 1 al gezien of ga jij hem nog kijken?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close