élite netflix

TV-SERIE | Élite

Afgelopen weekend kwam hij online: het hele eerste seizoen van de Netflix serie Élite. Ik had hier op social media al veel over gehoord omdat het ‘de nieuwe Gossip Girl’ zou zijn. Omdat ik Gossip Girl ook een super toffe serie vind, besloot ik er dezelfde avond nog aan te beginnen. Binnen 22 uur had ik het hele eerste seizoen gezien. Of het echt de nieuwe Gossip Girl is en wat ik er verder van vond, lees je hieronder.

Las Encinas is de meest exclusieve middelbare school in Spanje, waar de elite hun kinderen naar toe stuurt om te studeren. Nadat een aardbeving een school voor arbeiderskinderen verwoest, mogen drie tieners naar Las Encinas. De confrontatie tussen degene die alles hebben en degene die niets hebben zorgt voor opschudding en eindigt in een moord. Wie beging deze moord?

Hoofdrollen: María Pedraza, Itzan Escamilla, Miguel Herrán, Mina El Hammani, Jaime Lorente, Danna Paola, Ester Expósito, Evan Macedo, Arón Piper, Álvaro Rico, Omar Ayuso
Datum: Oktober 2018
Taal: Spaans
Seizoenen: 1 (op dit moment; komt hoogstwaarschijnlijk een tweede seizoen)
Kijkwijzer: 16, drugs, seks, taal

Zoals ik net ook al zei keek ik de serie (het eerste en tot dusver enige seizoen) binnen 22 uur. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen die duren tussen de 45 en 60 minuten. Dus tijd om een weekendje te bingewatchen? Dat kan met deze serie! Waarom ik hem binnen 22 uur bekeek? Omdat ik gewoon niet kon stoppen met kijken.

Élite is een Spaanse serie. Dat wist ik niet van tevoren, dus ik was even verward toen ik de trailer keek voordat ik aflevering 1 aan wilde zetten. Goed. Knop omzetten en kijken maar. Ik was verrast hoe snel je went aan de taal. Wel even wennen om te blijven kijken en niet tussendoor ook eens met de telefoon te zitten omdat je het toch wel kunt verstaan. Nee. Ik spreek geen Spaans, dus ik moest blijven opletten. En dat wilde ik ook met deze serie.

Iedere aflevering is super goed opgebouwd. Je leert alle karakters kennen, maar zonder dat er heel veel tijd overheen gaat. Daarnaast kon ik me heel goed inleven in iedere persoon. Iedere rol zit wat mij betreft super goed in elkaar. De casting is echt top gedaan voor deze serie! Daarnaast vind ik het echt super dat Élite meerdere maatschappelijke kwesties meeneemt in het verhaal, zonder overduidelijk het daar over te laten gaan. Het maakt de desbetreffende maatschappelijke kwesties juist heel normaal en dat vind ik écht super tof!

Of het een nieuwe Gossip Girl is? Nee. Want dan zou je de series moeten vergelijken en Élite is geen remake of namaak van Gossip Girl en probeert dat in mijn optiek ook niet te zijn. Het heeft wel wat vergelijkingen. Wat mij betreft vind je Élite leuk als je Gossip Girl, Pretty Little Liars en 13 Reasons Why ook leuk vindt.

Ik vind deze serie echt top en kijk uit naar een eventueel tweede seizoen. Het eerste seizoen heeft een einde waarmee je ook vrede kunt hebben als het bij dit seizoen blijft, maar heeft zeker ook openingen naar een nieuw seizoen. Élite krijgt van mij dan ook 5 van de 5 sterren.

Ga jij deze serie bekijken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

  • Natasja

   13 oktober 2018 at 18:01

   Haha, ja dat Spaans schrok mij in eerste instantie ook af, maar ik dacht: “Laat ik het maar gewoon proberen.” En inderdaad het went mega snel. Maar als je al niet houdt van schoolkinderen in series, dan is dit niet de juiste serie, haha!

   Beantwoorden
 • Kelly

  28 oktober 2018 at 21:57

  Deze serie heb ik laatst ook afgekeken! Aangezien ik ook ‘La Casa de Papel’ had gekeken en er ook een aantal zelfde acteurs in ‘Elite’ spelen was ik wel nieuwsgierig. Het Spaanse was ik al aan gewend maar wat je zegt, je kunt niet ondertussen iets anders doen want je verstaat de taal niet zo goed haha. Ik vind het een gave en interessante serie en het enige wat het naar mijn mening gemeen heeft met ‘Gossip Girl’ is dat het allebei gaat over een privé school en er opeens ook kinderen uit de ‘werkgezinnen’ op die school komen..

  Beantwoorden
  • Natasja

   29 oktober 2018 at 19:12

   Die overeenkomst is er inderdaad, maar ook wel het stukje drugs en seks. Maar dat geldt voor alle series waar ik Elite op vind lijken. La Casa de Papel staat nog op mijn kijklijstje.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close