TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #14

En lieve lezers… Al weer bijgekomen van de spannende aflevering van vorige week? Waren jullie #TeamAnnaenThomas of #TeamJessieenDio? Goed. Thomas werd dus weggestemd, waardoor Suzanne onverwachts mocht blijven. Bertie en JayJay moesten een vlotbouwen waarmee zij (of iemand anders) binnenkort naar de halve finale mogen varen. Spannend, spannend! Snel door met aflevering 14 van Expeditie Robinson!

DAG 29

er16-14-001Thomas komt aan op afvallerseiland. Bertie en JayJay zijn dan ook erg verbaasd.

er16-14-002“Wat een prachtige dag jongens. Ik dacht echt dat dit mijn laatste dag was.” Aldus een optimistische Suzanne. Anna kijkt er erg beteuterd bij. Jessie geef aan het wel moeilijk te vinden. En Anna geeft aan blij te zijn met haar keuze. Dio geeft aan dat zij wel vaker over de ruggen van anderen zijn gegaan. Maar Anna zag dat toch anders… Tja meid…

er16-14-003Thomas vertelt hoe hij eruit gestemd is. “Jij steekt toch ook Berthie geen mes in de rug.” “Dat heb ik geprobeerd, maar dat mes ging dwars door haar heen.” Thomas zegt respect te hebben voor Bertie en JayJay.

er16-14-004Jessie vertelt Anna dat zij deze keuze gemaakt heeft om ook Anna te beschermen. Maar Anna heeft Jessie allang vertelt hoe zij er over dacht. “Ik had gewoon echt gehoopt dat jij die immuniteit niet had ingezet.” Maar Anna heeft haar woord gegeven. Jessie biedt haar excuses aan.

er16-14-005JayJay heeft het met Bertie over de proef tegen Thomas. “Hij is toch wel echt een sterke speler.” En JayJay acht de kans ook in dat hij deze keer kan verliezen. “Als ik verlies, laat je Thomas de volgende proef doen. Beloofd?” Bertie beloofd dat. Hij gunt haar echt een plek in de halve finale.

 PROEF OP AFVALLERSEILAND

“Hoe tof zou het zijn als ik Thomas Dekker naar huis stuur. En hoe kut zou het zijn als ik naar huis ga?”

er16-14-006JayJay is ondertussen een master geworden in de evenwichtsbalk en dat zie je dan ook duidelijk. Thomas heeft ook een opperste concentratie. Ze gooien allebei hun 10 zandzakken mis en moeten nu blijven staan tot bij een van de twee de vaas valt. Bij Thomas is de balans een heel stuk minder. Je ziet hem op en neer gaan. JayJay daarentegen staat vrij stil. Totdat hij even kijkt naar Thomas en daarna zijn balans verliest….

JayJay moet naar huis… Wat mij betreft: Noooooo! Hij laat Thomas nog beloven dat hij Bertie naar de halve finale stuurt.

Dio en Anna praten over de volgende ronde. “Het zou erg fijn zijn als je mij deze ronde door wilt helpen omdat ik als ‘groepsding’ mijn immuniteit heb ingezet.” Anna hoopt dat hij dat echt wil doen want dan heeft ze meer vrede met wat er daarna gebeurt. Ze beseft dat ze een domme fout gemaakt heeft. “Komt goed.” Antwoord Dio. Maar ja… het blijft een spel natuurlijk.

ELIMINATIEPROEF

Naast immuniteit wint de winnaar de eerste finale plek. De winnaar mag uiteraard met iemand naar winnaareiland en deze keer kost dat helemaal niks. Ze mogen douchen en krijgen heerlijk eten. Maar eerst dus de proef. Je moet als eerste op het platform komen. Dat doe je door de bamboekoker te vullen met zeewater en in de emmer gooien die boven de ladder hangt.  Is de emmer vol genoeg dan zakt hij naar beneden en komt er een moer vrij waar een touw aangebonden is. De moer moet je los draaien en daarna d.m.v. het touw op het platform gooien waar hij achter een stalen V moet haken. Dan moet je aan het touw omhoog klimmen. Wie als eerste daar boven op staat wint.

De emmer van Dio zakt als eerste en kan de moer los gaan maken door het touw los te maken. Jessie kan dit als tweede gaan doen. Het touw van Dio raakt in de knoop waardoor het moeizamer gaat. Ondertussen is ook Anna’s emmer naar beneden. Maar na nog een rondje terug naar de zee, is de emmer van Suzanne ook los.

Dio’s moer is als eerste los en kan de moer tussen de ijzeren V te gooien. Dat lukt hem na 3 keer en hij kan gaan klimmen. Daarbij is hij als eerste op het platform en daarmee de eerste finalist!

Jessie heeft daarna haar moer los en kan gaan slingeren met de moer. Het gooien gaat haar echter niet goed af. Ondertussen heeft Anna ook haar moer los en mag gaan slingeren. Suzanne volgt ook al snel, maar haar touw zit in de knoop. Jessie gooit raak en gaat klimmen en is daarmee tweede.

Suzanne heeft raak gegooid en is derde. Anna krijgt de zwarte stem.

Dio neemt Anna mee naar winnaarseiland.  Het eerste wat ze zien als ze aankomen is een tafel met stroopwafels en ander eten waaronder vis.

DAG 30

Thomas heeft het over de proef als er iemand komt. “Voor mij zou het raar en moeilijk zijn als ik tegen die meiden op moet nemen. Jij maakt denk ik wel een goede kans en tja, als Dio komt zal ik het wel tegen hem op nemen.” Bertie is verbaasd en wil hem daar later mee confronteren.

Op winnaarseiland komt shampoo en zeep aan. Dio en Anna kunnen douchen en Anna mag als eerste.

Thomas is benieuwd of er nog iemand komt naar het eiland. “Daar over gesproken: ik ben niet iemand die op mijn strepen gaat staan, maar je hebt JayJay een belofte gedaan. 100%.” Thomas probeert er nog onderuit te komen. “Ik houd mijn poot stijf, dat heb ik van JayJay geleerd.” Aldus een verdedigende Bertie. Thomas begrijpt het niet zo goed want hij is toch niet vijandelijk naar haar. Uiteindelijk zegt Thomas “om de lieve vrede op het eiland te bewaren” dat hij het wel doet. Tsss… Ja Thomas, ondanks dat jij beweert niet gezegd te hebben dat je het 100% beloofd hebt, weten wij dat jij dat wél gezegd heeft.

Dio en Anna praten over de eilandraad. “Op jouw manier denkende is Jess gevaarlijker. Op mijn manier denkende gun ik het haar heel erg.” Anna is vooral erg benieuwd wat Dio zal doen. “Ik moet er even over douchen.”

EILANDRAAD

Jessie en Suzanne ruiken de schoonheid van Dio en Anna.
Dio voelt zich erg goed. Hij is de eerste finalist. “Blij dat ik het eindelijk gehaald heb.”
Anna vond het heerlijk om al die viezigheid van haar af te kunnen wassen.
Suzanne kijkt uit naar over een paar dagen waarin ze zichzelf mogen douchen.
Jessie vond het geen opluchting dat Thomas er uit is, maar heeft er geen spijt van omdat ze voor zichzelf gekozen heeft.

Tijd om te stemmen. Ik ben benieuwd want alleen Dio en Jessie hebben nog een stem over.

Anna (zwarte stem), Suzanne, Jessie, Jessie.

Jessie moet naar huis. “Al die dingen die je op winnaarseiland hebt gezegd zijn ziek gelogen.” Dio legt uit dat het allemaal oprecht was en toen niet nagedacht had. Anna wist deze move van Dio, waarop Suzanne vraagt waarom Anna hem niet omgepraat heeft om op haar te stemmen. Daar komt een beetje een knullig antwoord uit.

Anna en Suzanne zijn de twee halve finalisten. Morgen worden ze opgehaald (volgende week dus) voor de proef.

Jessie krijgt ook de kans om naar afvallerseiland te gaan.

Robinsons van deze aflevering: Dio
Tactische Robinson:  Dio
Loze belofte Robinson: Thomas
Gefrustreerde Robinson:
Suzanne
Weggestemde Robinson: Jessie
Afvallende Robinson: JaJay

Wie moeten er naar de halve finale volgens jullie? Bertie, Thomas en/of Jessie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close