TAG

TAG: First things / first time

Tijd voor weer een keer een TAG. Deze keer over de “eerste dingen”. Er zijn allerlei verschillende vragen met verschillende onderwerpen – wat ik als eerste doe of voor het eerst gedaan heb bijvoorbeeld. Gewoon leuke vragen om mij weer iets beter te leren kennen.

Eerste ding dat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt
Het eerste wat ik doe als ik wakker word is of mijn wekker uitzetten – als ik deze gezet heb – of kijken hoe laat het is. Weliswaar met gevolg dat ik dan ook nog even Facebook, Instagram en Twitter check. Ook nu.nl probeer ik even snel te checken. Heb ik meer dan genoeg tijd dan kan ik nog best uren in bed liggen en me vermaken met spelletjes op mijn telefoon – zoals Candy Crush of Ticket to Ride Europe – en het lezen van beauty blogs.

Eerste ding dat je doet als je naar de sportschool gaat
Ik ga nooit naar de sportschool. Ben er wel ooit lid van geweest. Daar ging ik naar toe voor Zumba, maar de crosstrainer – of hoe heet dat ding? – vond ik super leuk en deed ik als eerste als ik niet kwam voor Zumba.
Het is niet zo dat ik niet sport. Ik sport namelijk 2x in de week. Op maandag doe ik kick-boksen en daarna dansen en op donderdag doe ik dansen en daarna kick-boksen. Daarnaast hebben ik en Roy een hele lieve hond met de naam Odin. Wandelen is dus een must voor every day.

Eerste ding dat je doet als je thuiskomt van je werk of school
Gezien ik werk op school – ja, ja, leuke combinatie! – is dit voor mij hetzelfde, haha. Knuffelen met Roy en Odin. Daarna plof ik meestal op de bank en trek ik mijn schoenen uit – thank God, even luchten!

Eerste auto
Mijn eerste auto kocht ik in 2009. In had net een jaarcontract gekregen en fietste iedere dag 3 kwartier naar mijn werk en 3 kwartier weer terug naar huis. Leuk als het mooi weer was, maar als het regende… En dus ging ik op auto jacht. Het werd uiteindelijk een tweede hands rode Opel Astra. Volgens mij uit 1997. Fijn ding, tot ik de motor opblies….

Eerste ongeluk/verkeersovertreding
Mijn eerste verkeersovertreding is vast en zeker te hard rijden. Hoewel ik – zelfs na het opvragen van de flits foto – nog steeds niet weet wat ik in hemelsnaam die dag op die weg deed.
Mijn eerste auto ongeluk(je) was achteruit tegen een parkeerde auto aanrijden, terwijl ik dacht dat ik vooruit zou rijden. Oeps…! Ik had net 5 maanden in Indonesië gezeten voor stage en zo lang had ik dus ook al niet meer gereden. Mijn vriend wilde graag even naar de stad en het leek hem leuk dat ik wel zou rijden omdat ik dat al zo lang niet meer gedaan had. En dus stapte we in de auto van zijn ouders – notabene – en zette ik de versnelling in blijkbaar achteruit. Bots, tegen de auto van de buren aan. Gelukkig hadden beide auto’s geen schade, maar tjongejonge…. Dat is toch wel even een blunder.

Eerste ding dat je wilde worden als je later groot was
Juf of actrice. Mijn zus riep altijd dat ze juf wilde worden en dat leek mij ook wel leuk. Thuis hadden we van die oefenboekjes en dan deed ik altijd net of ik die aan – onzichtbare – kinderen uitdeelde.
Actrice is er later bij gekomen. Ik vond – en vind nog steeds – tv series en films fascinerend. Wat leek het mij leuk om ook in een film te spelen. Maar gezien ik nooit aan toneel gedaan had vond ik dat stom om te zeggen. “Ik wil actrice worden.” Uh ja… waar komt dat vandaan? Dat zouden anderen waarschijnlijk denken, dacht ik tenminste. In mijn laatste jaar van het VMBO ben ik uiteindelijk wel gaan kijken voor een toneelschool op MBO niveau. Deze was echter in Rotterdam en ik vond mezelf te jong – ik was destijds 15 – om naar een grote stad te moeten verhuizen, want elke dag met de bus en de trein was geen optie. Dus daar heb ik mijn droom laten varen. Uiteindelijk heb ik er dus niks mee gedaan, wat ik nog steeds wel super jammer vind.

Eerste keus qua drinken
Als ik uit eten ga dan bestel ik eigenlijk altijd een ijsthee. Thuis drink ik het meeste ranja of cola of fanta of multivitamine.

Eerste keus dessert
Als er op een dessertkaart crème brulée opstaat, kun je er van uit gaan dat ik dat gerecht neem. Yummie!

Eerste liedje dat in je opkomt
Echt geen. Ik ben zo hard aan het nadenken, dat het niet eens lukt om een liedje te bedenken.

Eerste grote aankoop
Uhm, tja wat is groot? Het eerste wat in mij op komt is mijn eerste auto. Die is groot van prijs en groot van uiterlijk, hahah!

Eerste baantje
Mijn eerste baantje was toen ik een jaar of 13/14 was bij een boer op het platteland. Prei zetten. Daarna ging ik oppassen. Mijn eerste baantje dat wit betaald werd, was bij supermarkt Jumbo. Vakkenvullen!

Eerste keer in het vliegtuig
Mijn eerste keer in het vliegtuig was in 2005. Mijn ouders waren 25 jaar getrouwd en daarom gingen we als gezin een rondreis maken door Indonesië. Dus meteen een hele lange reis. Gelukkig wel in een luxe vliegtuig!

Ik hoop dat jullie deze TAG leuk vonden? Welke vraag vonden jullie het leukste? Of welk antwoord dat ik gaf sprak jullie het meeste aan?

Liefs,
Natasja

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close